Vikt 28/1

Idag visar vågen 75,9 kg. Har inte hänt så mycket sen förra veckan alltså. Jag har varken promenerat eller ätit "rätt"! Då kan man inte begära så mycket eller hur?

Startade Måndagen utan promenad för att jag var för lat, men jag åt en någorlunda bra lunch, 4 st ägg med ajvar och majonäs. Bättre än att proppa i mig 4 st mackor som jag annars brukar. Kan jag hålla mig borta från kakor och choklad den här veckan så är jag nöjd!


Nio månader

Igår blev Lionel 9 månader! Han har fått två tänder i underkäken och två i överkäken. Han älskar att äta och han har även börjat äta burkmat. Han gillar fortfarande inte gröt och välling. Han är snäll men har fått mer personlighet och blir riktigt arg om han inte får nått han vill ha, typ nån leksak. Han hasar sig fram men kryper inte på alla fyra (det gjorde inte Leona heller). Överlag är han en nöjd, lekfull och kärleksfull liten prins ❤


Första invägningen 21/1

Ställde mig på vågen i morse och den visade 75,8 kg. Ner 1,2 kg på en vecka, inte illa! Jag åt ganska bra första tre dagarna mån-ons och gick en halvtimmes promenad i onsdags, men i torsdag, fredag och i helgen åt jag så mycket onyttigt att jag inte fattar hur jag ens har kunnat gå ner nått gram i veckan?! Idag har jag inte skött kosten heller men det är för att jag är inte på topp känslomässigt!

Får se om nått händer på vågen vecka två!


Aj aj aj min tumme!

Igår skulle jag åka till ICA Maxi och handla för att Delis familj komma till oss. Jag tog ur bilen från garaget och gick sedan ut ur bilen för att stänga det. Påväg ut från bilen drog jag för bildörren och råkade ha min tumme mellan. AJ säger jag bara! Jag klämde mig och det gör svinont, fortfarande! Jag kommer förmodligen tappa nageln för tummen ser värre ut idag än igår :-(

Här är en bild från igår:


Första steget

Imorse ställde jag mig på vågen och den visade 77 kg, inte OK! Det har nästan gått 9 månader sedan jag födde Lionel och ingenting har hänt med min vikt sedan dess, inte OK!

Jag har varit lat för länge men jag har fått nog. Jag har börjat få ryggvärk, stela leder, dålig kondis, tung i kroppen och inga kläder sitter fint!

Med start idag har jag tänkt göra följande:

-Börja äta frukost
-Gå 30 min promenad (lugnt tempo i början) mån-ons kanske någon dag i helgen också.
-Skära ner kolhydrater (men inte utesluta helt).
-Börja äta grönsaker till lunch och middag.
-Äta mellanmål mellan lunch och middag, nån frukt eller yoghurt.
-Inte äta något efter kl 20, bara dricka vatten.
-Äta choklad, chips, godis, kakor osv bara på lördagar.

Delmål 1:

-Gå ner 2-3 kg till och med 13/3.
-Väga mig varje måndag morgon.

Jag har svårt att lita på mig själv när det gäller detta för att jag har svikit mig själv så många gånger! Jag brukar vara duktig i ett par veckor och sedan rinner det ut i sanden. Jag hoppas verkligen att det inte blir så den här gången! Jag har otroligt ont i ryggen att jag knappt kan gå idag men jag ska göra mitt bästa. Nu fixar jag i ordning Leona och lämnar henne på dagis, sen tar jag en lugn promenad i 20-30 min.

Let go!
I'm ready!!


Åtta månader

Idag var vi på rutinkontroll för Lionel och han växer fint och följer sina kurvor perfekt! Han klarar även av det han ska klara av för sin ålder, dvs sitta, hasa sig fram osv. Hans hörsel och synteflexer är också bra. Nästa kontroll är i Februari, när han blir 10 månader :-)


Första tanden

Lionel har varit lite smågnällig i veckan och vi misstänkte att det var tänderna som orsakade det. Imorse när han vaknade kände jag på tandköttet i underkäken och var det en liten tand som tittade ut :-) Min lille prins har fått sin första tand ❤ Nu kommer resten att ploppa upp inom kort, så var det med Leona i alla fall, hon fick 4st inom en kort period efter att hennes första tand kom ut i Januari!


RSS 2.0