Söndag

Jag har sovit jättedåligt, men jag måste ändå upp och fixa mig för att jag har fullt upp idag. Först ska vi besöka ett par tillsammans med Deli och Leona, sedan ska jag iväg med en kompis till en annan kompis för att hon har fått sitt tredje barn så att vi ska gratulera! Senare ikväll måste jag iväg till ICA Maxi och handla lite mat.

Leona mådde så dåligt igårkväll. Vi satt på soffan och allt var normalt sen helt plötsligt började hon spy hejdlöst! Hon spydde så mycket att det kändes som att hon spydde upp allt hon någonsin hade ätit i 10 månader. Sen vaknade hon 5 på morgonen av att hon spydde igen i sin säng och var jättesömnig men kunde inte sova! Vi förstår inte vad det kan vara, men vi spekulerar om att det kan vara det ena eller det andra! Jag var jätteorolig, men hon verkar mår helt OK ändå, hon är bara liiiiiiiiiiiite mer hängig, gnällig och en aning blekare än vanligt. Hennes temp mätte 38 grader idag...

Nu ska jag upp och sminka mig lite, för att jag ser ut som ett spöke!
Ha en underbar Söndag,
Hugs

Leona 10 månader idag

Grattis min lilla sötnos <3

Snart går vi till stan

Leona ska på sin 10 månaderskontroll, hon blir 10 mån imorgon, men det blir lite svårt att boka en tid på en Lördag hehe. Jag har inte orkat fixa mig och sminka mig sen festen förra Fredagen och jag undrar en sak: Varför känner man sig piggare och friskare när man sminkar sig lite? Jag har känt mig sjuk och hängig i snart en vecka, men jag fixade mig lite idag och nu...helt annan människa!

Ja, nu får jag ta på Leona overallen och bege mig till stan. Det är jättejobbigt att köra barnvagnen i den här snön, jag blir helt anfådd, men jag måste!

Ha en underbar Fredag,
Hugs

Nästa vecka

Nästa vecka börjar jag jobba kl 8,30! Chefen ringde och nu är allt spikat och klart! Det känns lite nervöst, men det ska nog gå bra. Redan nu tänker jag - Vad ska jag ha på mig första dagen på jobbet? Det känns lite som när man  gick i skolan och kom tillbaka efter sommarlovet, då hade man alltid fint på sig första dagen (de andra dagarna också, men första dagen var lite speciell hehe). Var det så för er också?

Jag har börjat få utväxt, men jag kommer inte att blondera förrän i April tror jag. Det är för tidigt än... om inte jag bestämmer mig i sista sekund, springer in till närmaste frisörsalong i full panik, hoppar upp på frisörstolen och ber de blondera mitt hår på sekunden haha. Sån är jag ibland, spontan som bara den!

Ha en fortsatt trevlig dag,
Hugs

Inget för oss

Om en bild säger mer än 1000 ord så säger verkligheten oändligt med ord haha. Lägenheten var inte vad vi hade tänkt oss, tyvärr. Vi får fortsätta leta!

Tisdag

Snart ska jag åka och hämta Deli från jobbet för att vi ska titta på en lägenhet. Det är en bostadsrätt som är stor, ca 100kvm och jättefin, perfekt för oss som planerar att skaffa ett barn till i framtiden. Den har tre sovrum, kök, två toaletter och ett jättestort vardagsrum. Vi får se om den blir vår i slutändan, det beror på hur den ser ut i verkligheten och vad priset går upp till!

Nu måste jag fixa mig och Leona för att det dags att åka!
Hugs

Sista veckan

Det känns lite sorgligt faktiskt, att det är sista veckan då jag är hemma med Leona på heltid! Jag får gråten i halsen bara jag tänker på det! När jag reflekterar över min tid hemma så har den för det mesta varit UNDERBAR! Att få vara med min dotter och njuta av henne till fullo! Hon är mitt allt, hon är mitt liv, hon har gjort mig till en bättre människa!

Jag kan inte fatta vart tiden tog vägen sen Leona föddes? När det var min sista dag på jobbet förra året så tänkte jag "Åh Gud va lång tid jag kommer att vara hemma och jag kommer att hinna göra ALLT som jag inte hann med när jag jobbade" Hahaha skrattar jag åt det nu! Det man hinner med under mammaledigheten är att bli återställd efter en tuff förlossning, mogna i mammarollen, hitta rutiner i vardagen som kretsar kring barnet, se sitt barn växa och utvecklas, ta en fika eller luncha ute då och då (om vädret tillåter), städa, diska, tvätta och sådana saker, men inte mer. Omedvetet så trodde jag att jag skulle resa och upptäcka världen, träna mycket och få superfin kropp (finare än när jag var 16 år gammal), åka runt överallt...ja fantasier med andra ord hahaha.

Min sista vecka som heltidsmammaledig och jag är instängd i lägenheten! Anledningen är...ALL SNÖ! Jag kan inte ens köra barnvagnen i den här snön och det är för kallt för Leona att vistas ute, fast hon behöver frisk luft! Nu ska jag sluta deppa och tända lite ljus här hemma och börja med middagen.

Det blir nyttigt för mig att börja jobba och träffa lite folk, det vet jag!
Ta hand om er,
Hugs

Festen i Fredags







Shopping i snöovädret

Det snöar såååå mycket här i Borås!!!
Hur som helst så var vi ute och shoppade lite! Jag fyndade en tunika/klänning och en hoodtröja!

Jag fotade bara detta:

Fest ikväll

Jag har kommit fram till vad jag ska ha på mig ikväll! Jag tittade i min garderob och fann en tunika jag köpte för något år sen och som jag har haft på mig några gånger. Den är enkel men helt OK! Herregud det är bara en fest det är inte precis så att det är mitt bröllop och alla kommer att titta på mig! Jag vet inte varför jag var så panikslagen och stressad över det här. I slutändan hade jag kunnat gå i jeans och t-shirt utan att det hade gjort någon större skillnad.

Folk går dit för att ha kul och det finns nog med unga, snygga tjejer på festen som kommer att dra till sig alla ögon och jag VILL inte vara en av dem :) Jag har min man vid min sida och det är allt som räknas. Det var så längesen vi var ute tillsammans så jag ska bara njuta av varje sekund. Leona stannar hemma med mormor som vanligt! Tack till min underbara mamma som alltid ställer upp!

Ha en underbar Fredag,
Hugs

Lättjan har släppt en aning

Nu har jag lagat mat och plockat undan lite hemma, men jag har inte storstädat hela lägenheten som jag egentligen skulle, det gör jag imorgon hehe. Det jag har gjort är tvättat rent toaletten och tänt lite ljus i vardagsrummet. När Deli kommer hem ska vi äta, efter det badar vi Leona och medan han passar henne så ska jag duscha. Då ska jag även plocka mina ögonbryn och epilera mig. Sen ska jag även gå igenom min garderob en gång till och se om jag kan hitta nått att ta på mig till imorgon :)

Hugs

De sju dödssynderna

Den vanligaste listan över dödssynderna lyder (på svenska och latin):

 

Högmod (storhetsvansinne, fåfänga) - superbia

Girighet - avaritia

Vällust (otukt eller begär) - luxuria

Avund - invidia

Frosseri - gula

Vrede (I vissa fall även hämnd) - ira

Lättja (likgiltighet) - acedia.

 

Idag känner jag lättja: Lättja förklaras ofta som lathet, likgiltighet eller passivitet. Jag borde göra så mycket men jag är för lat att göra det! Jag borde städa rent hela lägenheten, duscha, bada Leona, laga mat, gå ut till stan för att leta efter något att ha på mig imorgon osv osv osv. Men jag orkar inte med något av de ovannämnda sakerna :(

 

Igår dominerade frosseri (jag kände mig aldrig mätt) och imorgon är det fåfänga. Jag kommer att fixa mig och under tiden kommer jag säkert att klaga på att jag är för fet, för ful, för si för så tills det är dags att gå hemifrån! Men när jag väl ställer mig på dansgolver så kommer jag att glömma allt jag har sagt hemma och känna mig vacker och bara ha kul :)

 

Allt kommer att vara som vanligt med andra ord, för samma visa gäller varje gång haha

 

PS: Jag har fortfarande inte kommit fram vad jag ska ha på mig imorgon :/

 


Det kunde ha varit bättre

Jag var och tränade igår, men jag var inte i form. Det blev inte så effektivt i alla fall, jag ville bara få det överstökat och jag tränade bara för syns skull kan man säga. Jag blev varken svettig eller trött. Jag hatar såna träningsdagar för att då känner jag att jag kunde lika gärna stannat hemma med min familj!

Jag har även tänkt på det här med personlig tränare. Jag betalar så mycket pengar men det har inte givit mig några resultat och nu börjar jag blir riktigt besviken. Det är inte hans fel att jag inte ser resultat men det är vissa saker hos honom som stör mig: Han är alltid så upptagen, hinner knappt svara på mina mail, han verkar inte läsa mina mail så noga och när vi tränar ihop så slutar vi alltid mycket mycket tidigare än vad jag har betalat för. Förra gången slutade vi en halvtimme tidigare!! Jag funderar på att ta ett snack med honom men det finns inget sätt jag kan säga dessa saker till honom utan att han tar det personligt och blir stött eller något. Jag  vill inte verka bitchig och få honom att hata mig. Då kommer stämningen att bli dålig och han kommer inte ens vilja jobba med mig mer...

Jag känner mig så dum som gör såna här dåliga beslut! Kan jag inte bara vara normal och träna själv som alla andra människor? Måste jag betala så mycket pengar för att i slutändan inte se några resultat alls? ÅÅÅÅH blir så trött på mig själv ibland! Dessvärre har jag redan betalat så att det finns ingen möjlighet till återköp om man säger så :/

Torsdag

Då var det redan Torsdag igen och om exakt två veckor börjar jag jobba! Det är lite blandade känslor inför jobbstart. Det ska blir skönt att komma ut i det "verkliga" livet, men samtidigt känns det otroligt jobbigt att behöva vara borta från Leona hela dagen :(

Idag ska jag ut till stan igen för att se om jag kan hitta något fint att ha på mig till festen imorgon! Jag ska gå in i en jättemysig butik som bara har kläder som kostar kring 1000 kr, men är man desperat så är man. Mamma ska hjälpa mig välja ut något och hon har bra smak. Jag letar efter något som täcker för magen utan att jag ser gravid ut, vilket verkar vara jättesvårt i parktiken haha. Det plagget jag förhoppningsvis hittar idag får inte vara för festligt heller för att köper jag ett så dyrt plagg så ska det vara användbart till jobbet också.


Det eviga klädproblemet

På Fredag ska vi på fest, Deli och jag och jag har som vanligt klädproblem! Jag har shoppat en del på sistone men när jag tittar i min garderob så hittar jag...INGENTING! Det enda jag har i min garderob är vardagskläder eller sånt som jag har haft på mig hundra gånger redan! Jag vill ha på mig något som "gömmer" mina skavanker, men av någon anledning har jag bara tighta kläder...

Jag gick in i alla affärer jag kunde komma på idag, men jag hittade inget där heller, allt sitter konstigt och jag ser ännu större ut i kläder som sitter löst vid magen! Meningen är inte att jag ska se gravid ut, men det gör jag i sådana pösiga kläder. I de tighta så ser magen stor ut...och nu undrar jag finns det inget som passar mig?

Jag vet inte alls vad jag ska ha på mig! Det värsta är att jag inte ens kan låna något av mamma eller min syster för att jag är större än de båda två tillsammans. En gång i tiden kunde jag bara välja och varka bland deras kläder, men då hade jag inte heller några problem att hitta något fint i affärer heller. Det fanns alltid något fint som hängde på galgen i affären och väntade på att bli köpt av mig :)

Vi får se hur jag löser det här!

Biokväll

Vi såg på Valentines Day och det var jättemånga kändisar i den filmen. Den var väldigt förutsägbar, men ändå mysig! Jag fick tårar i ögonen när mor och barn förenades...jag vill inte avslöja för mycket :) Det finns ingen större kärlek än den man har till sitt barn!!

Ha en underbar kväll,
Hugs

Handla

Jag MÅSTE handla lite saker idag, men det är så jobbigt att åka till affären med Leona. Hon är jättesnäll, det är inte det, utan när jag sen måste bära Leona och sakerna från bilen till lägenheten, det är då det jobbiga kommer in i bilden. Nu håller jag på att ta på mig och sen får jag åka annars drar jag bara ut på tiden och sen blir det inget tillslut. Ikväll ska jag på bio med en väninna, vi ska se Valentines Day...

Halsbandet som Leona fick av min kollega ser ut såhär:



Besökt jobbet

Idag har jag besökt jobbet med Leona. Som vanligt var hon charmig och underbar. Hon fick ett gulligt halsband av en av mina kära kollegor som såg Leona för första gången :)

Om ca 2-3 veckor ska jag tillbaka till jobbet...tiden går så fort! Det känns som att det var igår jag gick på mammaledighet...

Matrix So Silver

Jag har använt den, men jag kan inte påstå att den har utfört mirakel på mitt hår...men jag kanske ska använda den ett par gånger för att kunna ge en rättvis recension. Vi får se om mitt hår blir platinablont med hjälp av den här produkten...





WARNING: Don't try this at home!

2500kr har det hittills kostat mig att gå från brunett till blondin:



Jag har ännu inte uppnåt det färgen jag vill ha, det krävs ytterligare ett par frisörbesök för det! Det jag är ute efter är en kallare färg, mer åt silvriga hållet! Ikväll ska jag använda silvershampoo jag köpte igår, Matrix So Silver! Vi får se om den fungerar, I'll let y'all know!

Hugs

Dyrt att bli blondin

Alltså det här med att blondera håret har kostat mig en hel del kan jag konstatera nu i efterhand! Jag har använt 4 st hårfärgsförpackingar som kostade ca 150kr/förpackning när jag färgade hemma två gånger, det blir totalt 600kr, 300kr för klippning, 209kr silvershampoo, 200kr serum för håret och idag gav jag 1050kr för att slinga håret och lägga en askblond färg på mitt hår hos frisör. Finns säkert någon produkt till som jag har köpt med har glömt att räkna upp. Summan av allt blir ca 2500kr. Jag trodde att jag skulle slippa billigt undan genom att färga hemma, men det blev bara gul och fult...så idag fick jag ändå gå till frisör och jag får göra ett återbesök till om en månad igen för att det ska bli som jag vill. Inte alls vad jag hade räknat med!

Grattis babyleona.blogg.se

I Söndags blev det ett år sen jag började blogga! Tiden har gått fort! Första bilderna är från graviditeten :) Vilka minnen...


Nya krafter

Jag sov så gott inatt! Leona somnade kl 22 och vi la oss kl 23 och sen vaknade jag inte så mycket på natten, bara nån gång för att lägga täcket på Leona som hon sparkar av sig hela tiden. Äntligen är jag utvilad och har nya krafter! Idag blir det en tur till stan och sen blir det städning här hemma.

Ha en underbar Tisdag.
Hugs

Skidsemestern

Skidsemestern var underbar! Först började dagen med frukost, sen åkte vi skidor hela dagen och på kvällen kom vi hem och då lagade mamma mat, sen hoppade jag och Deli in i jacuzzin medan min familj passade Leona. När vi sen kom ut ur jacuzzin var det bara att sätta sig ner och äta. Bastun användes också flitigt av mina bröder och Deli! Jag saknar de stunderna tillsammans, när vi alla satt i hörsoffan efter middagen och pratade hela kvällen i den varma mysiga stugan. Hela familjen älskar att åka skidor, själv är jag inte så mycket för skidåkning, det är kul, men jag älskar stämningen mer.

För att förstora bilderna, klicka på dem:

Hemma igen


Vi drar till Fjällen

Vi drar till fjällen, fest hela kvällen, ute och glider med snowboard och skidor :)

Imorgon kl 8 på morgonen åker vi härifrån!
Vi hörs när jag kommer tillbaka!

Hugs

JÄTTENÖJD

Jag är jättenöjd med hårfärgen nu! Mamma la en blondering till och det blev jättebra. Håret kommer att bli bättre och bättre med tiden när färgen mognar lite mer. Just nu är det så färskt!

I LOVE IT:


Besviken

Nej, nu är jag besviken! Mitt hår är GULT! Ju mer jag tittar på mitt hår desto gulare ser jag att det är. Jag ser inte klok ut kan jag tala om för er. Jag ska bleka en gång till och hoppas att det gula går bort, annars färgar jag till brunt! Blääääää!


Blondin

Jag har färgat håret blont! Jag tog en snabb bild med webcam, men jag lägger upp en mer klar bild när tillfället ges. Idag hoppas jag kunna få en tid för ögonbrynsplock och färgning på någon salong för att det är för stor kontrast. Jag är nöjd men mycket ovan! Jag blir chockad varjegång jag går förbi en spegel och ser att det är jag haha.


RSS 2.0