Vi fick lägenheten!!!

Jippiiiiiiiiie jag är så glad!!! Vi fick den lägenheten som vi var och kollade på igår! Deli har redan skrivit på kontraktet och han ska ta med sig det hem så att jag också kan skriva på och sen är den vår!! Herregud efter alla år fick vi änligen en trea på Göta! Lägenheten var så fin! Jag gillade den direkt, men jag vågade inte hoppas!

Inflyttning sker den 1a Maj och då har lillkillen redan fötts så att det kommer att vara lite jobbigt, MEN allt ordnar sig! Jag ska anlita städfirma för flyttstädning, jag tänker inte röra något själv. Är säkert helt borta just den perioden med en liten bebis, amning, sömnlösa nätter, smärta och en flytt på toppen av det. Näää man ska inte slita ut sig mer än nödvändigt, så att det blir skönt att någon annan sköter grovjobbet. Självklart ska jag inte flytta på några saker heller, utan det sköter Deli med hjälp av vänner och familj. Funderar på att eventuellt anlita flyttfirma men det får vi se hur vi gör med.

Jag har ju semester fr.o.m 26/3 så att då ska jag börja packa ihop lite smått när jag ändå är hemma, sånt som jag ändå vet att jag inte behöver inom snar framtid. Det ska bli skönt att rensa lite också, jag har säkert massor av saker som jag behöver slänga, skänka bort med mera...

Jag är så så så glad! Nu behöver vi inte tänka på boende ett tag. Leona får eget rum och sen när lillkillen blir lite äldre flyttar han ut från vårt sovrum och delar med storasyster ett tag. Planen är att skaffa ett radhus eller liknande i framtiden och då får barnen var sitt rum. Men det är inte aktuellt förrän om några år så nu kan vi pusta ut. Alla fyra behöver inte tränga sig i samma sovrum i alla fall haha...

Nu ska jag titta runt på nätet efter offerter på flyttstädning och flyttfirmor!
Hugs

Trea på Göta

Vi har sökt nytt boende i snart tre år tror jag! Vi har varit på husvisningar, radhus och bostadsrätter de senaste åren, men aldrig hittat rätt! På AB Bostäder som vi bor på nu är det ett jäkla kösystem, där du får 1 poäng per dag som du är registrerad på deras hemsida. Vi har sökt 20 st treor tills nu tror jag och aldrig fått nått. Idag stod det på sidan att vi hade blivit erbjudna en trea som vi ska gå och kolla på kl 18. Hoppas hoppas hoppas att vi gillar den och får den!!! Inflyttningsdatum är 1/5 vilket är väldigt opraktiskt med tanke på att lillkillen redan är född då och det blir jobbigt med packning och städning mm, men så får det bli. En trea är precis vad vi behöver just nu, så att Leona kan få ett eget rum!

Nu håller jag tummarna!
Hugs

Välbehövlig vila

Igår sov vi bort nästan hela dagen men det var så välbehövligt så att det gör inget! Alla i familjen hade mycket minus på sömnkontot som vi försökte ta igen. Själv har jag stora sömnproblem vilket innebär att jag vaknar på natten och kan inte somna om, men så var det på slutet av graviditeten med Leona också. Vi hade inga planer under den här helgen och resan till Trollhättan blev inställd, så då passade vi på att vila :)

Idag har vi dock lite jobb som väntar som vi sköt upp till idag. Städning, handla mat och tvätta kläder. Däremellan ska vi försöka gå ut och njuta av vårsolen. Så himla tråkigt att helgerna går så fort!! Jag älskar när hela familjen är samlad och bara är...

Ha en fortsatt trevlig söndag,
Hugs

TGIF

Så otroligt skönt med helg! Fast jag jobbar halvtid så känns det ändå som heltid när jag jobbar 930-14 varje dag. Vi får se om vi åker till Delis familj i Trollhättan imorgon, men annars har vi inget inbokat. Jag ska vila vila vila så mycket jag kan! Leona har sovit efter att jag har hämtat henne från dagis hela den här veckan och då har jag också passat på att göra det. Ska hoppa in i sängen nu och vila några timmar och sen ska jag upp och börja med middagen - korvstroganoff med ris.

Det är en albansk fest i Borås ikväll, men jag kan inte går dit när jag ändå inte kan dansa pga smärta! Fast om jag hade mått bra hade jag verkligen sett fram emot det :) Så är det just nu och jag vet att det blir bättre med tiden. Tiden läker alla sår som det heter...det stämmer bra vet jag av erfarenhet!

Nu blir det lite vila...

Trevlig helg,
Hugs

Vecka 34


Du är i vecka 34.
Du har gått 33 fulla veckor och 0 fulla dagar (v33+0).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 11 apr 2012
Du har 48 dagar kvar till beräknad förlossning.

Källa: Familjeliv.se

Egen kommentar:
Jag har gått upp 15kg hittills och har jätteont av foglossningarna! Ibland rör han sig mycket livligt i magen och varje spark känns kraftigt. Jag kan känna att det är trångt för honom nu...

Jobbigt

Igår hade jag jätteont! Det kändes som att jag skulle ramla ihop! När Deli kom hem från jobbet så låg jag på soffan och grät och kunde knappt röra mig. Lite senare på kvällen kom mamma på besök och det gick bra och jag hade knappt ont. När det var dags att lägga oss så blev det bara värre. Jag kunde inte andas riktigt och jag bara klagade. Tillslut kom Deli in i rummet (han brukar alltid lägga sig mycket senare än mig och Leona) och frågade hur det var med mig?

Klockan var 23 och jag bad honom tappa upp ett bad åt mig. Jag satt på toastolen och försökte härda ut smärtan. Jag la mig i det kokheta vattnet och försökte slappna av. Jag blev ganska varm och mådde illa så att jag gick upp och Deli gav mig en alvedon. Därefter gick jag direkt till sängen och la mig. Huvudvärken var inte heller att leka med och det bara dunkade i huvudet. När jag hade pustat ut ett par gångern så kände jag att kroppen hade blivit mer avslappnad i badet och jag kunde somna tillslut!

På morgonen vaknade jag och kände inte alls samma smärta som igår men jag hade jättesvårt att vakna och att komma upp ur sängen. Jag var så trött och utmattad! Jag hade sån kraftig huvudvärk igår av att jag hade gråtit så mycket så att det kändes som att jag var bakfull i morse.

 

Nu har jag hämtat Leona från dagis och hon deckade på soffan. Jag ska ta in henne till rummet och lägga mig också, för att jag är så trött och känner smärtan komma smygandes igen...

 

Jag blev beviljad ledighet fr.o.m 26/3 :) Herregud vad skönt det känns! Nu får jag stå ut med smärtan och jobba i 5 veckor till och sen kan jag bara vara hemma varje dag och ligga på soffan så mycket jag kan!!

 

Nej, nu väntar ropar sängen på mig :)

Hugs


Foglossning

När man är gravid blir kroppens leder rörligare, särskilt i bäckenet, för att det ska kunna vidga sig under förlossningen så att barnet lättare kan komma ut. Det kallas foglossning.


En del kvinnor får ont av foglossningen. Oftast börjar besvären i mitten av graviditeten, men de kan också komma tidigare eller senare.


Det är vanligt att man har ont i ryggen under graviditeten, men all ryggvärk beror inte på foglossning. Foglossningsvärk känns bak i korsryggen, fram över blygdbenet, eller på båda ställena samtidigt. Det kan vara allt från ganska lindriga till mycket plågsamma besvär. Några få har så stora besvär att de måste använda kryckor eller rullstol för att ta sig fram.


Källa 1177.se


Jag har så otroligt ONT att jag bara vill gråta av smärta! Jag kan knappt gå längre och jag skulle verkligen behöva kryckor. Minsta lilla ansträngning känns som att jag bara ska falla ihop! Jag tar bussen till och från jobbet numer, men den lilla biten till och från dagis känns som ett helvete! Jag kan ju inte gå, förstår ni hur hemskt det känns? Idag såg jag en kvinna springa till bussen och jag avundades henne så mycket, tänk att kunna springa, vilken känsla, vilken frihet!

 

Jag försöker verkligen bita ihop men jag blir påmind om det hela tiden. Jag kan inte vända mig i sängen eller komma upp ur sängen utan att känna obeskrivlig smärta, jag kan inte gå på toa utan att hålla längstmed möbler och väggar för att komma fram, jag kan inte ta mig upp ur soffan, osv osv osv. Står jag vid spisen och lagar mat så får jag ont i ryggen, samma sak när jag försöker diska eller vad som helst. Jag kan inte göra något hushållsarbete utan att sedan ligga utslagen i soffan. Dammsuga kommer inte ens på frågan, då kan jag lika gärna lägga mig och dö!!

 

Smärta smärta smärta, men ändå försöker jag njuta, för att snart är allt det här över och glömt när jag får hålla honom i mina armar! Jag längrar efter min lilla bebis <3

 

Jag har ansökt om ledighet fr.o.m 26/3 fram till beräknad förlossning, hoppas att jag får det beviljat för att jag behöver det verkligen. Det blir bara värre o värre med mina foglossningar...

 

Hugs

 


Vad ska jag göra med alla flickkläder?

Igår bad jag Deli hämta ner alla kläder jag hade sparat sedan Leona var mindre från vinden. Jag har givit bort så mycket och skänkt bort under tiden men ändå hade jag massor av kläder kvar. Jag ville hitta neutrala plagg som lillkillen kunde använda och jag hittade en del, men nu har jag sååå mycket flickkläder kvar som jag fick packa in i kartonger och påsar igen.

Jag vet inte vad jag ska göra med alla dessa kläder? De är så fina och vissa är använda så få gånger så att jag inte vill skänka bort dem! Hellre att nån släkting ärver dem till sina barn i framtiden, typ mina sykon eller Delis. Risken är att kläderna blir för "omoderna" när det är dags för våra syskon att skaffa barn...Jag vet inte heller om jag ska sälja dem, men det tar så  mycket tid att fotografera, lägga in annonsen, få besök från okända människor som vill kolla plaggen/skicka packet till höger och vänster...nej jag har inte ork med sånt!

Jag fick lite ångest när jag såg hela vardagsrummet fullt med kläder igår. Så mycket kläder behöver inget litet barn, så att vad håller vi dagens föräldrar på med? Måste en 6 månaders flicka ha 10 st klänningar och kjolar eller 10 par skor med mera... Jag har hört mig för och jag är inte ensam om det här "problemet"! Överdriven konsumtion är ett vanligt I-landsproblem medan barn i vissa länder knappt har kläder för att skydda kroppen mot sol, vind och kyla. Samma sak med mina egna kläder, jag köper o köper och sen köper jag ännu mer för att jag har "inget att ta på mig" varje morgon när jag ska till jobbet!!! Jag har inte ens plats i garderoben längre och jag rensar så otroligt ofta, mer än någon jag känner. Jag skänker bort så otroligt mycket kläder och ändå har jag ingen plats! Jag säger till mig själv "ingen mer shopping" och det löftet kan jag aldrig hålla...varken gällande mina kläder eller mina barns.

Så synd att det har blivit på det här viset i västvärlden. Jag önskar att jag kunde ärva från kompisar, som i sin tur fick ärva min flickas kläder om de fick döttrar. Det hade varit så mycket bättre både för privatekonomin och miljön! Som sagt ångest ångest ångest!

Såhär såg det ut i vardagsrummet igår:



Nu till min fråga: Vad ska jag göra med alla flickkläder?? Ska de bara uppta plats på vinden tillsvidare eller ska jag försöka hitta en/flera nya ägare till kläderna på tradera eller blocket? Jag har ingen aning! Idag får Deli gå upp med paketen igen. De kan inte ligga kvar i vardagsrummet i alla fall :)

Hugs

It's a boy

Vi ska få en son!

Jag var på ytterligare ett ultraljud igår eftersom barnmorskan misstänkte att min moderkaka låg för långt ner när jag var på mitt första ultraljud i vecka 18. Den här doktorn gjorde vaginal ul först och det var hemskt på alla sätt och vis! Hon kunde inte tyda hur moderkaka låg så att jag fick göra vanlig ul på magen istället. Moderkakan låg som den skulle och jag slipper planerad kejsarsnitt, skönt! Nu är den saken ur världen i alla fall :)

Eftersom barnet är så stort nu så har ju könsorganen utvecklats och det är lätt att se om det är kille eller tjej. Förra gången sa bm "det ser mer ut som en kille" och det lät liiiite tveksamt tyckte jag. Den här gången bad jag att doktorn skulle passa på att kolla kön igen. Ingen tvekan den här gången, 100% kille och vi fick till och med "bildbevis" med oss hem.

Jag "visste" sen vecka 18 att det var en pojke, men under hela den här tiden sa jag "jag tror inte på det förrän jag ser det med egna ögon". Med det menade jag när jag får hålla barnet i mina egna händer, men jag behövde inte vänta så länge. Jag såg klart och tydligt, det är en pojke! Det blir säkert roligt med en av varje, men i och med att jag är van vid att ha en dotter så känns det så konstigt att jag väntar en son...herregud, en liten kille i vår lillla familj...vi blir mamma, pappa, dotter och son...

Jag kan inte beskriva hur mycket jag längtar! Jag tycker att den här graviditeten har gått så fort och den är slut om två månader...det känns lite ledsamt...Det är förmodligen sista gången jag är gravid och jag vill verkligen passa på och njuta, men jag vet inte hur jag ska njuta mer. Jag vill inte sitta och tänka tillbaka på den här tiden med ånger, varför gjorde jag inte si eller så...vad just si eller så är vet jag inte...men jag vill bara inte ångra något...jag vill bara njuuuuta!

Just det jag...sömnproblem igen! Klockan är sex och jag har varit uppe sen två eller tre, minns inte riktigt! Hade lika jobbigt med sömnen förra gången också, usch! Kommer att vara helt slut imorgon, men men...som sagt snart är det över och jag kommer knappt komma ihåg alla sömnlösa nätter om några år :) Idag har jag fullt upp här hemma. Jag ska göra plats i garderoben åt lillkillens kläder, ta ner alla kläder jag har sparat uppe på vinden sen Leona var bebis och gå igenom dem. Jag ska sortera neutrala och tjejiga kläder hehe. Jag tror inte att jag köpte så mycket neutralt/killplagg till Leona, så att jag får köpa till ganska mycket nya kläder till sonen. Men så får det blir, tur att vi har spjälsäng, barnvagn, bilbarnstol och såna saker sedan tidigare, det är de dyraste sakerna egentligen. Nu behöver jag bara komplettera med nappar, lite filtar, kläder och sånt smått och gott!

Här är vad vi har köpt till honom hittills :)
Förstora genom att klicka på bilderna

Starpaket från H&M:


Mysdress och pyjamas:


Tre bodys och matchande strumpor:


En liten body från min mamma:



Idag ska jag som sagt ta fram ytterligare några kläder som jag hittar bland Leonas gamla och sen har jag bra överblick av vad som behöver köpas till ;)

Hugs




I'm alive :-)

Heeeeeej!

Jag hade nästan glömt bort att jag har en blogg. Kunde knappt min inloggningskod, men tur att den satt nånstans i bakhuvudet i alla fall så att jag kunde skriva mitt inlägg :)

Det har hänt massor sen jag skrev mitt senaste inlägg för nästan ett år sedan! Eller kanske inte massor, allt är som innan egentligen, fortfarande gift, samma jobb och samma bostad, men ändå. 2011 var resornas år, eftersom vi besökte flera länder. Vi började med skidsemester på Kläppen, sedan Thailand, Malta (Deli), Kreta, Kosova (jag) och Rom. Till Rom åkte bara Deli och jag för att det var hans 30års present. Vi hade en underbar långhelg! Efter det var det dags att vila från allt resande. Nu börjar jag längta till en sommar i Sverige.

Ja hur är det med livet? Jo, vår lilla prinsessa Leona är stor nu och nästan tre år, hon kan så mycket och säger roliga saker hela tiden. Hon är så underbar och en sån go tjej för det mesta när hon inte är trotsig haha. Jag älskar henne mer o mer för varje dag (om det nu är möjlig att älska henne mer för att jag älskar henne redan oändligt). Hon utvecklas mycket och hon är ingen liten bebis längre utan en stor tjej. Det gick så fort och vips så blev hon stor och självständig. Saknar att ha en bebis hemma...men det blir ändrig på det snart... ;)

Vi väntar nämligen tillökning :) Han är beräknad att födas 11:e April och jag längtar så mycket! Det är stor skillnad mellan graviditeten med Leona och den här. Jag har mest varit lycklig och känt mig vacker, inte alls lika sliten och deprimerad osv under den här graviditeten. Den enda nackdelen har varit mina extrema foglossningar som har gjort så ont att jag har behövt gå ner i arbetstid (jobbar 50% fram till 30:de Mars sen semester 11 dagar innan förlossning)! Hade jag inte haft problem med det hade det nästan varit perfekt haha. Njaaaa kanske inte perfekt för att även med den här graviditeten har jag otroligt jobbigt med nattsömnen. Jag sover väldigt dåligt, få timmar, sen ska jag upp och jobba, komma hem och ta hand om Leona...aldrig kan man vila. Haha det var så skönt när jag väntade Leona, då kunde jag vila näääär jag ville, men det uppskattade jag inte då...

Nu är jag redan i vecka 32 och det har gått otroligt fort den här gången! Veckorna går och jag får nästan lite panik för att jag vill njuta av graviditeten för snart är den över och förmodligen sista gången jag får uppleva det (tror inte vi skaffar fler barn sen). Samtidigt är det smärtsamt, jobbigt och tungt och jag längtar så mycket efter att få hålla min lilla bebis. Sömnproblemen gör inte saken lättare heller, men jag försöker verkligen härda ut för att jag vet att snart är allt över och glömt och så sitter jag där tre år senare och undrar vart tiden tog vägen?! Japp, jag har lärt mig av erfarenhet :) Ta vara på bebistiden för att det är över fortare än fort!!

Idag är jag hemma med Leona för att hon hade en ögoninfektion igår som ser ut att vara borta idag, men de på dagis vill ändå inte att man lämnar så fort. Jag stannar hemma med henne veckan ut och fr.o.m nästa vecka är jag ledig i en vecka, så att jag börjar inte jobba förrän 20de Februari! Ganska skönt faktiskt för att jag behöver bara "slappa" och ta det lugnt och njuta av tiden enbart med min dotter <3

Take care
Hugs

RSS 2.0