Träningsvärk

Oooouch! Jag har så ont i hela kroppen! Tänk vad lite slag och sparkar i luften kan göra? Det ser jättefånigt ut om man tittar från utsidan, men oj oj oj så effektivt det är! Pulsen slår 300 slag/min, man är illröd i ansiktet, svetten bara rinner och man känner att man faktiskt tränar! Aaaaah vad jag älskar bodycombat! Ska försöka gå och träna samma sak nästa Söndag också!

Jag älskar bodycombat! Framöver ska jag prova bodypump, boxercise och någon form av dans! Det är bra att varva styrketräningen med lite pass för att det inte ska bli långtråkigt!

Idag blir min enda träning att ta upp tvättkorgen upp och ner från tvättstugan! Det är tråkigt att tvätta men sen blir det så skönt när allt är rent hemma, jag njuter då!

Bodycombat

Idag tränade jag bodycombat och det var jätteroligt och jättejobbigt och jätteskönt, allt på en gång! Jag var illröd i ansiktet ett bra tag efter passet. Jag har även märkt att min kondition suger efter förlossningen, jag hade mycket bättre innan!

Ha en underbar Söndag!
Hugs


Out of the closet

Igår rensade jag kläder från garderoben. Det var inte så länge sen vi gjorde det och vi gav bort massor av kläder till hjälporganisation då. Även igår blev det en hel del. Några plagg hade jag jättesvårt att släppa taget om, men jag bestämde mig, jag ska ge bort dem och köpa nya. Man kan inte behålla hur mycket som helst för att då finns det inte plats att fylla på med nytt :)

Jag såg att jag hade en del kläder i stl XS/34 och det var riktigt skrattretande hahahaha. De åkte bort direkt, aldrig i livet att jag någonsin kommer att kunna komma in i den storleken mer! Sen hade jag massor i stl S/36 och de visste jag inte riktigt vad jag skulle göra med, så en del fick åka bort och en del packade jag ner i en kartong och skickar upp till vinden. Alla mina gamla jeans i stl 28" som jag hade innan jag blev gravid packade jag också ner i kartongen. Jag kan dra på mig alla mina gamla jeans men jag kan inte stänga gylfen och jag vill inte köra med gummibandsmetoden heller. Jag ska helt enkelt köpa nya i min nuvarande storlek. Jag tänkte att jag kanske kunde ta fram de gamla jeansen om jag går ner i vikt nån gång i framtiden...
Jag fullkomligt älskar alla mina jeans, speciellt mina svara struprörsjeans!

Alla kläder i stl M/38 behöll jag, för att den storleken har jag nu. Idag blir det nytillskott i garderoben, bland annat nya jeans, koftor och tröjor i stl M/38 :)

Det här är bara en liten del av det jag ska ge bort, jag tog inte kort på allt för att halva vår lgh var full med mina och Delis kläder igår :)
 

Dessa ska jag behålla:

Min favoritskinnjacka får gå in i ide nu till vintern och komma fram till våren igen!


Mina underbara jeans lär inte användas på ett bra tag heller!


Jag gillar skjortklänningar och dessa ska jag spara och ta fram till våren igen. Perfekt med ett par leggings, ett linne under och ballerinaskor till! I love it!!


Lokalkändis

Jag blev stoppad av en kvinna som jobbar på Sveriges Radio för några dagar sedan och hon frågade mig om tandvårdsbidraget!

Lyssna på det här:

http://www.sr.se/sjuharad/nyheter/arkiv.asp?ProgramID=206&Min=2001-12-14&PeriodStart=2009-11-23&Period=2&Artikel=3262169

Deli ringde från jobbet idag och frågade mig om jag hade varit med på radio? Jag hade inte berättat för att jag hade totalt glömt bort det! Trodde inte att det skulle sändas om jag ska vara ärlig :) Jag blir ofta stoppad av bland annat Borås Tidning (BT) och de slänger fram en mick och man bara babblar på! Men jag intalar migsjälv att det jag sa var bara massa skitsnack och de kommer inte att ha med det i tidningen sen....TYDLIGEN GÖR DE DET eller sänds på radio i alla fall! Jag har varit med i lokaltidningen ganska många gånger, en gång prydde jag och Deli förstasidan på BT :))

Lokalkändis...smell the success hihihi


Leona sju månader

Grattis min lilla stjärna!



Fullt upp

Idag ska jag hinna med mycket! Leona sover, men så fort hon vaknar ska vi (jag) sätta igång. Först ska vi ner till H&M och köpa lite kläder, handla mat, städa, gå upp till vinden med kläder som jag rensade från garderoben igår, bada Lea och migsjälv, baka, laga mat och gå på basketmatch. Allt detta ska jag hinna med innan kl 19! Wish me luck!


Måste ha

Jag har gått och köpt massor av överdelar, men bara ett par finbyxor till mig själv. Det är egentligen jeans jag behöver mest av allt! Jag går runt i leggings eller mina mammajeans fortfarande. Mina mammajeans går ner hela tiden även när jag använder skärp och jag får dra upp dem stup i kvarten, det är sååå jobbigt! Gamla jeans kan jag inte dra upp gylfen på. Jag såg två par fina jeans på H&Ms webbshop. Jag ska dit imorgon och prova! Stuprör är mina favoriter och de brukade sitta fint innan, men jag vet inte hur de sitter nu. Jag vet faktiskt inte ens vad jag har för storlek nu. Innan jag blev gravid hade jag 28" på jeans...nu 38" kanske?


Forma kroppen

Idag var jag iväg och träffade min personliga tränare. Jag har varit så slarvig och de timmar jag betalade honom för tidigare har varit helt i onödan. Inte hans fel, utan för att jag inte tog det på allvar. Jag gick dit sen dröjde det flera månader- ja ett år till och med innan jag gick tillbaka igen!

Idag satt vi och bokade in åtta pass sammanlagt! Det blir varje Onsdag sista veckan i månaden fram till 30/6 2010. Till dess ska jag kämpa för att forma kroppen till det jag vill. Jag vill se fin ut när vi åker på semester tillsammans, vår lilla familj :) Jag vill se tillbaka på kort och vara nöjd! Jag har aldrig varit nöjd med min kropp, inte ens när jag var jättesmal eller när jag blev  lite större (som nu)!

Många tycker att jag är dum som betalar en som ska hjälpa mig med träningen "Det är inte så svårt, gå ut och gå och ät nyttigt så fixar du det!" Ja, men jag är inte den typen som gör det om inte jag har någon som ropar vid mitt öra "En till, du klarar det, kämpa på nu"! Jag tycker att jag får ut mer av min träning när jag har en pt, jag blir effektiv och peppad. Sån härlig känsla!!!

Jag tänker såhär: Rökare spenderar ca 800-1000kr/mån utan närmare eftertanke, det är pengar slängda i toalettstolen med en rejäl spolning efteråt! Jag sparar in på såna onödigheter och väljer att lägga pengar på min hälsa och välmående! Sluta röka, börja träna, det är mitt motto!!

Ha en fortsatt trevlig lill-Lördag!
Hugs

Ner till stan

Ja, jag vet, jag skrev innan att vi inte skulle gå ner till stan, men det gör vi ändå. Syrran ringde och frågade om jag ville hänga med henne och jag hade inget bättre för mig så att jag svarade ja! Jag ska köpta en del saker. Ni märker att det blir en hel del shopping för min del och det beror på att jag inte shoppade under graviditeten och några månader efter förlossningen, jag trodde att jag skulle bli lika smal som innan på några månader, men icke! Jag vill förnya min garderob inför jobbstart och de flesta av mina "gamla" kläder passar inte såklart.

Nu väntar jag på att min syster ska bli klar sen drar vi i det här fula vädret :/
Vi hörs,
Hugs

Angelina Jolie, släng dig i väggen :)


Onsdag

Äntligen kom reparatörerna och fixade låset! Det var jättetrögt att låsa innan och man kände sig som en inbrottstjuv varje gång man skulle komma in i sitt eget hem! Idag har jag inte lust att gå ut, så att jag tror att vi stannar inne. Ikväll ska jag gå och träna, Deli ska till en kompis och mamma är barnvakt år Leona. Det känns jättenervöst att lämna henne!

Jag köpte en ny klänning igår och mamma tyckte att den var jättefin. Jag skulle gå och köpa den åt henne idag, men jag orkar inte gå ut i det här vädret. Ska be mamma gå och köpa den själv om hon har lust :) Jag såg några fina koftor och en fin tröja på H&M och jag var så dum som inte köpte allt igår. Snart (inte idag) måste jag ner till stan igen och hålla tummarna att mina storlekar finns kvar.

Ha en underbar dag.
Hugs


Delisious

Vem har sagt att betydelsefulla smycken behöver kosta mycket? Igår gick jag in på JC och såg ett par örhängen där det stod "Delisious". Jag köpte dem i guldfärg och gick utanför affären där jag vek bort "sious". Gissa vilket namn som hänger nedanför mina öronsnibbar nu :)


Bilder från festen i Lördags



Klicka för större blider:

  

Sista bilden är med min nya stickade klänning. Jag gick hem och bytte om för att jag kände mig inte bekväm i den lilla svarta sidenklänningen!


Liten stor tjej

Min lilla tjej har blivit stor för sin liggdel på barnvagnen. Igår tog vi ner sittdelen från vinden och jag tvättade rent alla delar! Idag ska vi premiäråka med den nya delen. Jag måste ner till stan och byta koftan jag köpte i Lördags, för att jag upptäckte ett hål på den. Jag hoppas att de har rätt storlek inne i stan så att jag slipper åka till Knalleland.

Leonas sovtider har blivit jättekonstiga de senaste veckorna, hon är uppe till kl ett eller till och med tre på natten, men igår somnade hon kl 23 och jag blev chockad...sååå tidigt? Jag vek och la i ordning alla kläder och sen la vi oss kl 24. Jag har sovit hur länge som helst idag och nu är jag pigg som en ...lärka...(heter det så?).

Leona sover fortfarande, ska väcka henne och göra lite "frukost" till oss och sen drar vi ut i det här äckliga vädret!
Hugs

Behålla

Jag behåller den skjortan/blusen jag skrev om igår!

Åkte till H&M i morse för att eventuellt lämna tillbaka den eller se om det fanns någon annan som var bättre ...ja jag vet inte vad jag letade efter...men jag kom hem med en ny kofta i alla fall...Det blir snyggt med den skjortan och koftan på...lite mer classy till jobbet :) Där jag jobbar så klär de flesta sig lite mer klassigt/propert. Det kanske hör till när man jobbar på bank och de flesta är äldre damer, så man kan ju inte förvänta sig annat :) Vi har även dresscode, vilket innebär att jag inte får gå klädd hur som helst! Man ska se fin ut inför kunderna!


Behålla eller lämna tillbaka?

Jag köpte en skjorta på H&M som jag har spanat in ett tag, men nu vet jag inte om jag ska behålla eller lämna tillbaka den? Jag hade tänkt ta på mig den på jobbet, men blir det för mycket??? Den är typ sidenaktig och ganska genomskinlig!

Min lillebror tycker att den är skitful, Deli tycker att den är snygg men ganska genomskinlig, mamma tycker att den är fin men att det kanske kan bli för mycket att ha på mig på jobbet. Vad ska jag göra??


Duggregn

Jag ville verkligen gå ut  på en promenad idag eftersom vi inte har varit ute på en hel vecka, men det är duggregn ute. Jag tycker att det är irriteraden med små små små regndroppar mot ansiktet och det ser inte ut som att de kan göra nån "skada" men när man väl kommer in till stan så är man genomblöt! Delis lunch börjar halv ett och jag tänkte hinna ner till stan innan dess, men jag tror att jag hoppar över denna gången också.

Jag har inte varit och tränat sen förra Tisdagen och det är ju typiskt mig. Träna EN gång och sen strunta i att gå, men idag ska jag dit i alla fall. Det är planen sen får vi se om den går igenom, man vet aldrig med mig när det gäller träningen.

Ha en underbar Torsdag,
Hugs

Lösenordsskydda vissa inlägg

Jag kommer att lösenordsskydda inlägg med Leonas bilder framöver! Jag ska bara kolla upp hur man gör det med bara vissa inlägg! Vill ni ha lösenordet, maila mig på [email protected]

Ni som har mig på Facebook, skriv till mig där så får ni lösenordet när det väl blir dags!


Ingen promenad

Jag och Leona har inte varit på en promenad i en hel vecka nu! Det är så jobbigt för att vi båda behöver frisk luft, men vem orkar gå ut i den här vädret??


Leonas bilder i bloggen

Jag har funderat på att ta bort alla Leonas bilder från bloggen. Jag har ju facebook och där har jag ju massor av bilder så att mina närmaste vänner kan se dem. Det är så tråkigt när man tittar på sin statistik och man ser att många går in och kollar ens blogg, men inga kommentarer. Ni som bloggar själva vet hur tråkigt det är när ingen kommenterar. Jag vet inte ens vem som läser min blogg. Jag är i valet och kvalet. En del av mig vill ta bort alla bilder, men sen tänker jag "Nej!" för att jag vill ju att Leona ska läsa bloggen när hon blir äldre och se de blider jag har lagt in. I och för sig så är alla bilder i bloggen såna bilder som redan finns sparade i Leonas mapp...

Jag får fundera lite till...men bli inte förvånade om ni ser att alla Leonas bilder har försvunnit en dag...
Som sagt man vet inte vem som läser ens blogg och om bilderna hamnar i orätta händer! Jag är vuxen och gör ett eget val om jag lägger ut egna bilder, men Leona kan inte säga vad hon tycker än! Jag gör valet åt henne och det är kanske inte alltid det rätta! Hon kanske inte vill att vem som helt som har Internet ska kunna se hennes bilder?!!

Lördag

Vi ska få gäster idag, så att jag ska baka, städa och laga middag! Bra hemmafru här haha.

Ha en underbar dag!
Hugs


Magen efter förlossningen

Första bilden är sex veckor efter förlossningen och andra bilden är sex månader efter förlossningen.
  
Jag ser ingen skillnad!
Kilomässigt är det dock skillnad - 4kg!!

Fredag

Nu har mami åkt iväg till Tyskland över helgen, hoppas att de kommer fram och kommer hem välbehållna. Hon ska på fest hos sin kusin!

Det är så skönt att det är Fredag, då kan vi vara uppe och sova hur länge vi vill hela familjen! Deli kommer förmodligen hem kl 17 idag, underbart :)

Vissa tycker att min blogg har blivit mindre rolig att besöka för att jag inte lägger ut bilder längre...men vad gör man...Love it or leave it :)

Hugs

Torsdag

Jag planerade att gå ut på en promenad till stan med Leona, med det blev inte av för att hon somnade. Hon är jättetäpt i näsan och nyser hela tiden, så att jag misstänker att hon är förkyld. Kl 18 ska jag gå ut och fika med en kompis :) Jag blir tvungen att ta med Leona eftersom Deli jobbar till 18-1830. Det blir bara mysigt att ha henne med mig, jag saknar henne för mycket annars!

Hugs

Liten promenad

Jag ska gå till ICA Maxi med Leona bara så att vi får lite frisk luft. Vi ruttnar här hemma av att bara sitta inne. Det är inte långt till Maxi men det blir en 20 minuters promenad, ja kanske 30-40min fram och tillbaka :) Jag ska köpa lite burkmat till henne...inte för att vi behöver det akut men jag vill egentligen bara komma ut en sväng... Det är så otroligt enformigt numer, samma sak varje dag. Jag smålängtar till jobbet bara så att jag kan få träffa lite folk. Jag hinner väl bli trött på det lika fort, men just nu känner jag så i alla fall...

Vi hörs,
Hugs

Träningen igår

Jag tränade igår men inte så effektivt som jag trodde att jag skulle göra! Jag gick på löpbandet i en kvart och sen skulle jag träna ryggen, men alla maskiner var upptagna. När de väl blev lediga så visste jag inte hur jag skulle ändra inställningarna etc, så att jag struntade i det helt. Det fanns så mycket folk och alla var upptagna med sitt så att jag kunde inte bara gå fram till någon och fråga "Ursäkta, hur fungerar denhär maskinen?"  Jag frågade damen i receptionen, men hon sa "Jag är inte utbildad instruktör så att jag vet inte hur de fungerar" Skitbra tänkte jag...NOT! Min gamla personliga tränare var upptagen med en kund, så att jag kunde inte fråga honom heller. Onyx har öppnat ett nytt gym i Knalleland och där tränade jag igår och alla maskiner är nya.

Hur som helst så gjorde jag lite situps och gick tillbaka till löpbandet igen. Då kom personliga tränaren som jag var hos i Augusti och han undrade vart jag hade tagit vägen i alla dessa månader? Det var lite pinsamt faktiskt. Jag skrattade lite obekvämt och talade om för honom att jag hade tagit en paus men att jag är igång igen. Han bad mig maila honom så att vi kan boka in lite tider, men jag vet inte vad jag ska göra? Det är jättebra att ha en personlig tränare för att då får man ut maximalt av sin träning (han kör riktigt hårt program, jag provade en gång och höll på att dö) men det är så dyrt! Det kostar 650kr/h och det känns som att jag kan göra så mycket annat roligt för de pengarna. Det räcker ju inte med 1h precis, utan betydligt mer. Jag kanske tar en timme ändå och ber honom visa mig hur jag ska använda alla maskiner och sen köra på egen hand därefter? Jag är odiciplinerad när det gäller träning, så att jag behöver egentligen bokade tider och veta att DÅ ska jag dit. Jag är duktig på att hålla tider. 

Jag får se hur det kommer att bli med träningen i fortsättningen. Jag vill så gärna bli fast i kroppen men jag har egentligen varken ork, lust eller tid med träning i mitt liv. Jag förlorar en hel värdefull timme med min familj när jag går till gymmet och då vill jag att jag ska vara effektiv till max. När jag inte är det så får jag bara skuldkänslor

Nästa träningsdag är på Söndag!
Får se hurvida träningen är effektiv eller inte då.

Hugs


Sex månader efter förlossningen

När jag skriver om min vikt och graviditetskilon så är det kanske inte är så roligt för er att läsa, men jag skriver det mest för min skull så att jag kan gå tillbaka i bloggen senare i livet och se hur viktnedgången har sett ut efter förlossningen.

Jag läste ett inlägg som jag skrev sex veckor efter förlossningen och då hade jag 7 graviditetskilon kvar att gå ner. Två veckor efter förlossningen gick jag ner 13kg. Jag fick min mens 2,5 månader efter förlossningen och jag ammade i tre månader men gick inte ner i vikt, fast jag kommer ihåg att magen sakta men säkert började bli lite mindre under dessa månader. Efter att jag slutade amma Leona så hände ingenting på ett par månader med varken vikten eller kroppen.

Men nu, sex månader efter förlossningen har jag totalt gått ner 17kg. Jag gick upp 20kg under graviditeten och 10kg strax innan graviditeten. Jag har alltså 3 graviditetskilon kvar att bli av med.

Idag ska jag gå och träna. Sist jag satte min fot på gymmet var i Augusti för vägning och mätning. Nu är målet att gå ner ytterligare några kilon och bli fastare till våren.

Jag är taggad till max!
Let's go!

Tisdag

Vi var ut och åt lunch och jag gick till stan i det här vädret! Det var kallt och jag blev riktigt blöt eftersom jag inte tog med mig paraply. Jag tog bussen hem och nu sitter jag här inne i vår varma lägenhet. Så skönt! Snart ska jag tända lite ljus så blir det ännu varmare. Jag ska även klura ut vad jag ska laga till middag och senare ikväll ska jag gå och träna. Sist jag var på gymmet var i Augusti och då anlitade jag en personlig tränare för vägning och mätning. Jag ska träna lite kondition och styrketräning. Behöver bli lite fastare.

Ha en underbar Tisdag,
Hugs


Lunchen...

...den blev inte så underbar som jag hade tänkt mig. Hon gillade inte hemlagad pasta med köttfärssås. Hon kräktes och skrek och grät och allt möjligt på en gång! Jag försökte ge henne burkmat efteråt och inte ens det åt hon! Jag har i alla fall försökt! Jag tänker inte försöka ge henne hemlagad mat mer, tills hon blir stor nog att kunna tugga och äta precis samma sak som vi äter!!

Jag tappade också matlusten och åt bara pyttelite och det är inte likt mig!
Tillslut tog jag henne till skötbordet, tog av henne pyjamasen för att den var så kladdig, tvättade av henne all mat, la henne i sin säng, gav henne nappen och nu har hon äntligen somnat. Jag är också jättesömning, så att jag går också och lägger mig och hoppas på att kunna somna omgående.

Hugs

Pasta med köttfärssås

Nu ska jag och Leona äta samma mat. Jag håller nu på att koka pastan, men den ska vara osaltad såklart. Vi får se vad hon tycker om denna lagad maträtt :)

Igår shoppade vi loss, vi var på Knalleland och Deli fick såklart mest saker i och med att det var fars dag :) Senare på kvällen fick vi gäster och sen spelade jag och Deli monopol till ett på natten. Vi köpte det nya med VISA kort istället för pengar. Ni förstår nog mig när jag talar om för ett att idag är jag seeeg.

Ha en trevlig Tisdag,
Hugs

Lördag

Deli är iväg på Grand och äter fin middag med Elfsborg och jag sitter hemma och tar det lugnt. Vi har varit en sväng hos mamma men Leona blev så trött så att jag var tvungen att komma hem. Jag är riktigt sömnig, men jag lägger mig inte förrän Deli kommer hem.

Ta hand om er,
Hugs

Fotobok

Fick hem fotobok som jag beställde på www.extrafilm.se med Leonas bilder de första tre månaderna och den ser katastrofal ut. Mörka bilder och den ser billig ut! Jag rekomenderar inte det! Jag får göra en annan på www.fudjidirekt.se för att en vännina har gjort det och det är mycket finare.

Jag ska egentligen ner till tvättstugan och hämta tvätt, men är för lat, men senast kl 23 MÅSTE jag ner.
Ha en underbar Fredag med massor av Fredagsmys :)

Hugs

Torsdag

Det har snöat lite i Borås, det var väntat för att det var så kallt ute igår, det låg i luften. Idag ska jag på BVC på sexmånaderskontroll med Leona och sen ska vi hem och vänta på Deli. Han kommer hem kl 20 idag :(

Hugs


Onsdag

Inget speciellt händer här! Hemma med Leona, hon sover och jag väntar på att Deli ska komma hem från jobbet. Samma sak varje dag...

Här bjuder jag på ett fint kort på mig (egooooooo):


Höstdepression

Ett tag var datorn min bästa vän när Leona sov, men nu har det blivit tråkigt. Allt är tråkigt, att surfa, att blogga, att vara inne på facebook, att gå ut och äta lunch med Deli, att vara mammaledig, att sitta och titta på film på kvällarna osv. Allt! Det beror på hösten. Jag får alltid hösdepression, varje år, utan undantag.

Så jag har alltså inget vettigt att blogga om.
Ha en underbar Tisdag allihopa.
Hugs


Måndag

Vi har haft fullt upp under helgen. Vi har bland annat varit bortresta och därför har jag inte kunnat skriva något inlägg. Idag ska jag ta Leona i barnvagnen och ta en lång promenand, minst 5 km. I Fredags fick jag höra att jag var tjock nu efter graviditeten och det har peppat mig till att göra något åt saken. För det första så säger man inte så till en kvinna som nyligen har fått barn och för det andra så visste jag inte ens att folk tyckte så om mig. Jag har ändå gått ner 16kg och det syns ganska mycket. Jag har bara 2-4kg kvar för att ha den vikten jag hade förra sommaren. Visst, jag är inte lika fast som innan, men jag kan klämma in mig i flera gamla kläder som jag inte kunde för tre månader sen. De sitter inte lika löst eller snyggt kanske, men nära :)

Jag har fått tips av både de som tränar tre gånger i veckan och de som har fått barn hur de har gjort för att gå ner i vikt och bli fasta. Receptet är att gå i snabbt takt med barnvagn minst en timme per dag, äta oftare och mindre portioner, dricka mycket vatten, äta mycket frukt och grönsaker och skära ner på kolhydraterna så mycket det går. Dricka mycket vatten har jag inga problem men för att jag gör det hela tiden, men resten är en kamp för mig. Jag är kolhydrastsberoende, jag äter varken frukt eller grönsaker, jag äter med jättestora mellanrum mellan måltiderna och tycker att allt som har med träning att göra är tråkigt. Promenader till stan för att äta lunch med Deli är OK, men att bara gå för träningens skull är inte så kul. Men allt detta måste jag ändra på! Det ska bli en vardagsrutin!

Så nu håller jag tummarna att jag verkligen fullföljer min plan!

Alla desa bilder är tagna under Oktober 2009:
Klicka för större bild

  


RSS 2.0