Leona har eget rum

Paketrummet är rensat och nu har Leona eget rum! Deli har monterat hennes säng och byrån som fanns i vårt rum har vi flyttat in i hennes rum vilket betyder att jag inte behöver sälja min favoritmöbel,  jippiiiie :-) I måndag la vi Leona i sitt rum och jag höll på att gråta när jag skulle lägga mig, det kändes så tomt utan henne mellan oss i dubbelsängen. I måndags kom hon in till oss nångång vid 4-tiden när hon upptäckte att vi inte var där och i tisdags sov hon hos oss hela natten! Igår la vi henne återigen i sin säng och hon sov där tills hon vaknade på morgonen och kom in till vårt rum och väckte oss. Min lilla flicka har blivit stor nog att sova i sitt eget rum, Oh my God, tiden går så fort!

Vänt på dygnet

Lionel sov bra på natten fram till nyligen, men nu har han vänt på dygnet. Han sover på dagen och vaknar tidigt på natten/morgonen och är jättepigg. Jag är däremot jätteseg och trött! Han är också väldigt ofta vid bröstet och vill bli hållen konstant. Så fort jag lägger honom ifrån mig så blir han jätteledsen. Barnmorskan sa att anledningen till att han vill äta så ofta beror på värmen, han är törstig. Därför ammar jag honom jätteofta, det är så synd om honom i den här hettan. Knappt så att jag klarar av värmen. Jag är så känslig för sol men jag ska inte klaga, det har varit helt fantastiskt väder hela veckan. Enligt väderprognosen kommer det att börja bli sämre väder redan fr.o.m imorgon med låga temperaturer och regn.

Kl fyra imorse vaknade Leona och var jättepigg också så att nu sitter jag här med ett sovande barn och ett vaket. Lionel somnade för en liten stund sen vid bröstet och jag önskar inget annat är att få en blund jag med, men det är så när man är småbarnsförälder. Deli monterade Leonas säng och garderoben till sovrummet hela dagen igår, så att jag vill att han ska få sovmorgon. Annars brukar han alltid gå upp med Leona och låta mig fortsätta sova på dagen. Jag kom precis på att det är måndag idag och då skulle Leona egentligen ha gått på dagis i fem timmar, men hon får stanna hemma. Leonas farbröder och farmor kommer förbi en lite stund på dagen för att de ska kolla på en bil till svärmor här i Borås.

Det blev en kort vila för att nu vrider och vänder Lionel på sig och det betyder att det är ammningsdags igen...

Jätteseg

Jag är så sjukt trött idag! Lionel har legat vid bröstet hela natten, han är väl törstig av värmen. Han äter korta stunder, men ofta. Idag ska Lionel, mamma, moster och jag till Thn. Svärmor har bjudit sina vänner och de vill träffa Lionel. Jag känner inte riktigt för det, men det får väl gå! Ikväll är Eurovision och jag hoppas att vi hinner hem i tid så att vi inte missar nått. Troligtvis missar vi halva men vi får se. Strax ska både Lionel och jag bada, men inte tillsammans :-)

Lionel en månad gammal

Tiden har gått så fort men samtidigt känns det som att vi har haft honom mycket längre. Han växer ordentligt och äter väldigt ofta. Av den anledningen har mjölkproduktionen ökat så att ibland när han inte tömmer ordentligt måste jag pumpa ut överskottet och slänga det! Bara två månader kvar tills jag slutar amma, känns skönt faktiskt! Jag luktar mjölk, känner mig ofräsch och det är ett jobbigt moment när jag ska amma. En positiv sak som jag inte vet om det har med amning att göra är att jag har gått ner ytterligare ett kilo och den totala viktnedgången är 10 kg på en månad :-) 10 kilo återstår tills jag är tillbaka till den vikt jag hade innan förlossningen. Det går segare den här gången, för att vid den här tiden med Leona hade jag redan gått ner 13 kg. Jag har hört att det går segare andra gången. Hmmm, jag kanske borde börja röra på mig lite den här gången? Nja, känns inte så lockande just nu...

Inga leggings idag heller

Igår satt jag bara inne och det blev ingen rensning i paketrummet heller. Jag vet inte när vi kommer att ta tag i det...? Idag var vi ute på jakt efter tv bänk igen men hittade såklart återigen ingen som passar oss. Vi har begränsat oss mycket med  val av soffbord. Det ska vara vit matt färg, inte jättemodern stil men inte heller för gammaldags... vet själv inte vad det där mittimellan innebär faktiskt... jag vet när jag hittar det :-)

Senare var vi på café Viskan och lunchade och det kändes som utomlands. Det var så fint väder att det till och med blåste varma vindar. Efter lunch gick Deli till parken med Leona och jag skulle köpa nya leggings för att jag använder såna så ofta så att jag behöver fylla på lagret haha. Jag har försökt köpa flera dagar nu men av nån anledning dyker nått annat upp som gör att jag inte kan gå in och köpa dem på Gina Tricot. Idag var jag påväg dit men stannade i andra affärer och när jag väl kom till Gina var jag tvungen att möta Deli vid badhusets parkering för att parkeringstiden gick ut och han hade ej hemnycklarna. Jag gör ett nytt försök att köpa leggings imorgon haha.
Update: Idag 24/5 köpte jag ett par svarta leggings. Ville köpa två par mer har redan 100 andra svarta legging så att jag nöjde mig med ett par. Ingen fantasi eller vad? Jag ville slå till med några färgglada, men tänkte hur ska jag kunna matcha de med resten av mina kläder, så att jag hängde tillbaka dem. Jag får fortsätta med mina tråkiga svarta ett tag till :-) Senare i höst kanske jag vågar lämna leggings på hyllan och investera i ett par fina jeans? Det återstår att se hehe.

Sommarkläder

Igår skulle jag ställa fram några sommarkläder till Leona för dagis idag, men insåg att det fanns inte så mycket att välja på. Hon saknar framför allt sandaler! Jag får rycka upp mig och gå till stan och shoppa. Lionel och jag har bara varit inne i lägenheten i en hel vecka. Igår var det tydligen jättefint väder, men det missade vi. Mamma tog Leona till stadsparken och de var ute i 4h. Oj va roligt de hade, Leona somnade direkt när hon kom hem :)

Dagens uppdrag är att försöka rensa lite i "paketrummet" och sen ut och shoppa. Får se om jag följer planen eller bara sitter i soffan och gör inget som vanligt...har känt mig lite nere i ett par dagar nu, så att jag måste rycka upp mig!!

Vår nya lägenhet

Det blir inte exakt som jag hade föreställt mig i mitt huvud och det gör mig så missnöjd! Jag pratar om inredningen i den nya lägenheten! Allt är nytt i vart enda rum och vi har lagt ner så mycket pengar på sakerna och det är ganska frustrerande när man sen inte blir 100% nöjd. Vi är långt ifrån klara för att det är så mycket som ska kompletteras och fyllas upp.

Jag är för det första missnöjd med färgen på vår soffa, färgen såg mycket ljusare ut i affären när vi valde tyg, men nu när soffan står hemma så ser den nästan svart ut! Jag valde brun färg inte svart!! För det andra så kommer vårt soffbord snart att driva mig till vansinne, den är snygg men herregud vad den är känslig! Den tål ingenting, lägger man ett glas så blir det märke direkt. Inte barnvänlig, eller familjevänlig för fem öre...och så dyrt! Det var ett märke när vi fick bordet så att jag har reklamerat det. Eventuellt får vi en ny bordsskiva, men ännu vet vi inte helt säkert. Om vi inte får det så måste vi slipa bordet och lacka om det till vit färg, eller lägga på något lack som gör det tåligare. Jag orkar inte med överkänslig bord!! Sen hatar jag placering av soffan, Deli har flyttat den helt mot den ena väggen på sidan och det ser så fult ut! Det måste fixas men sen hamnar tavla som hänger bakom soffan helt fel. I och med att vi har ett litet fönster på väggen där soffan finns så är det svårt att centrera tavlan. Det gör mig också frustrerad.

I vardagsrummet har vi inte hittat mediamöbel än och betongväggen gör det nästintill omöjligt att hänga någonting! Jag måste köpa gardiner men det lilla fönstret som är bakom soffan förstör för mina planer, eftersom jag inte kan hänga öljettgardiner som jag vill göra i det stora fönstret, då måste jag hitta en annan lösning. Har ingen aning hur jag ska lösa det? Vardagsrummet är alltså halvfärdigt :(

I sovrummet har vi inte beställt sänggavel eller sidobord än och det behövs väldigt mycket för att man slår i huvudet i betongväggen varje natt!  Vi har minimalt med förvaringsutrymmen så att jag har en klädställning med några av mina kläder i rummet och massor av saker på golv och dyligt som inte ska vara där. Vi har bara en garderob man går in i och den rymmer nästintill ingenting för att vi har ganska mycket kläder. Vi har beställt en garderob som vi får nästa vecka och det ska lösa en del av problemet men då kommer ett nytt problem, jag måste sälja min älskade IKEA byrå Magic som jag älskar! Vi kan verkligen inte hitta någon plast här hemma att ha den :( Jag ska hitta gardiner till sovrummet, men det är inte det stora problemet i det här fallet. Alltså är sovrummet också halvfärdigt!

Leonas rum använder vi som "paketrum" som vi inte har plockat ur av ren lättja. Jag har massor av mina saker där men jag orkar inte ta tag i det. Jag vet inte vart jag ska lägga allt. Vi måste dock rensa rummet innan sängen kommer, vilket också är nästa vecka... Leonas rum är alltså helt ofärdigt!

I köket ska jag köpa gardiner och lite krimskrams och sen är det klart. Men där har jag egentligen massor att göra. När vi flyttade in här så la mamma in alla saker som hon trodde att jag ville ha det, och i och med att jag precis var nyförlöst så var det inte mitt största bekymmer. Men nu inser jag att vi har inte så mycket förvaringsutrymme där heller och saker är på "fel" plats. Jag måste ta tag i det också. Köket är inte heller komplett än!

Badrummet är nästan helt i ordning, men jag måste ta ut saker från "paketrummet" och ställa in det på sina ställen i badrummet! Har inte orkat än, men det måste göras ganska omgående!
Hallen är helt ofärdig och garderoben är en enda stor röra som jag måste röja när jag har tid och ork, vilket tycks vara...aldrig!

Mycket, mycket, mycket arbete återstår i vår nya lägenhet! I övrig stortrivs jag här och den är väldigt fin! Tapeter ska bytas i samtliga utrymmen men vi har inte valt vilka vi ska ha än. Tids nog faller allt på plats...hoppas jag...

Lionel

Jag har beställt lite namnade saker till Lionel för att jag tycker att sånt har man livet ut! Jag har beställt nappar, filt, handduk och barnvagnsskylt! Leona har också samma saker med sitt namn på som hon kan spara livet ut :-)

Lionels nappar och filt har kommit och nu väntar jag på namnskylten och handduken! Allt detta gick på totalt 750 kr och det är fina saker han får för de pengarna. Jag gillar bra köp :-)

The Avengers- jättebra film!

Vi tyckte att filmen var jättebra! Så coolt med 3D jag gillar verkligen den nya tekniken. Tänkte på vad de ska hitta på härnäst? Hur kommer det att se ut om 20-25 år? Den som lever lär veta :-) Filmen var ca 2,5 h lång och jag kände att jag hade inte klarat en minut till. Mina bröst höll på att explodera och när jag kom hem fick jag pumpa ut mjölken och det kändes så skönt! Nu har Lionel ätit massor och han äter ofta och mycket de senaste dagarna. Han växer och växer. Äntligen somnade han efter att jag har matat, bytt blöja och hållit honom i ett par timmar! Jag ska passa på och lägga mig nu, kan knappt hålla ögonen öppna!

God natt!

The Avengers 3D

Ikväll ska maken och jag på bio och se den efterlängtade filmen The Avengers i 3D. Jag har velat se den sen jag såg reklam för den men tänkte att det vore omöjligt! Jag visste att jag skulle ha en nyfödd i Maj och då är det svårt att lämna barnet. Men Lionel är så snäll och mamma erbjöd sig att passa honom så att det ska nog gå bra! Jag har redan pumpat ut 100 ml bröstmjölk men jag ska pumpa ut ytterligare 50 ml för att vara på den säkra sidan! Jag kommer att amma precis innan vi åker så att mamma slipper tänka på det direkt! Vi kommer att lägga Leona strax innan så att det blir lättare för mamma. Jag ser framemot ikväll :-) Det är nyttigt för relationen att hitta på saker som man och fru ibland. Det blir kul att komma ut lite!

Navelstumpen

Idag tappade Lionel navelstumpen, efter 22 dagar! Ett tag trodde jag att den aldrig skulle falla. Leonas föll på dag 16. Han har så fin navel, som Leona :-) Appropå navlar så funderar jag på att försöka sätta in min piercing igen, fast hålen är igentäppta! Med lite våld och vilja så går det säkert bra haha. Jag satte in den efter sex veckor efter att jag fick Leona så att jag kanske ska vänta lite till? Jag får se...

Utan amningsnapp

Idag blev Lionel tre veckor gammal, tiden går så fort men samtidigt känns det som att han har varit en del av vår familj mycket längre än så! I och för sig så har han ju varit en del av oss sen jag blev gravid men jag menar tiden utanför livmodern :-) Han är jättesnäll och bara sover, äter, kissar och bajsar. Han är sällan missnöjd och gråter knappt! Ibland är det för bra för att vara sant och jag bara väntar spänt när han ska börja få sin skrik och gråtperiod...än har den inte kommit.

Idag var vi på amningsmottagningen för att jag skulle lära mig att amma utan amningsnapp! Ja, jag behöver träning för det mest naturliga som finns- att amma! Det är inte min grej, men jag gör det för min son! Han växer ordentligt och är nöjd när han får amma, så ingen ersättning för hans del! Han är så duktig på att ta tag i bröstet och det känns faktiskt bättre för mig också när han äter utan amningsnapp, då tömmer han bröstet ordentligt! Det är lite bökigt att forma bröstet så att han kan greppa det, men när han väl får bra tag så går det supersmidigt :-) Vi var även på BVC och han växer jättebra, så han får nog med mat i alla fall, känns skönt att veta! Så amning i tre månader är målet, hoppas att den tiden flyter förbi utan komplikationer!

Jag är så kär i...

...Lionel! Jag njuter av att pussa och krama honom hela dagen lång! Jag visste inte det jag vet nu när jag fick Leona. Jag gosade massor med henne också men trodde att bebistiden varade längre, nu vet jag hur snabbt den tiden går. Därför njuter jag ännu mer nu för att snart är han stor och vill knappt krama mig, som Leona, hon kramar mig knappt mer...

Ett smakprov

Jag har inga planer på att amma lång tid! Jag ammade Leona i tre månader och blir glad om jag kan hålla ut lika länge med Lionel! Jag märker att mjölkproduktionen har sjunkit drastiskt de senaste dagarna! Jag är superstressad och känner motvilja varje gång det är amningsdags! Jag tror att det är anledningen till att jag producerar mindre mjölk nu. Första veckan kunde jag få ut 250 ml per bröst, sedan sjönk det till 125-150 ml och nu är det 60-80 ml per bröst och gång! Senast igår märkte jag att jag inte kunde få ut mer än 80 ml när jag pumpade och jag blev riktigt förvånad! Lionel äter inte mer än 60-80 ml per måltid men jag är jätteroligt att han inte får i sig tillräckligt med mat. Enligt viktkurvan växer han ordentligt i både vikt och längd och just därför känner jag oro. Han är stor och behöver mycket mat. Igår bestämde Deli och jag att vi skulle lägga till ersättning så att han blir riktigt mätt. Vi provade och han orkade inte mer än 30 ml för att jag precis innan hade ammat. Jag grät när jag såg ersättningen för att jag tycker att han är så liten för att börja med det när jag ändå har mjölk att ge honom. Men jag kan inte fortsätta plåga migsjälv för att vara en 'bra mamma' i andras ögon! Jag tycker att folk är så dömande och man tillåts inte ta egna beslut. Först att döma var svärmor och det stör mig så mycket men återigen det är min mans och mitt beslut, punkt slut!

Han verkar få lite magknip nu och jag tror att det beror på ersättningen, därför vill jag inte ge honom det mer idag. Jag pumpar hellre ut bröstmjölk och ger honom i flaska, eller ammar med amningsnapp sålänge. Detta var bara ett smakprov och vi får se hur vi gör framöver. Jag kommer inte sluta amma nu, men jag vet inte hur länge till jag har mjölk! Han är nöjd bara han får mat tror jag, han är nog inte så kräsen om det är bröstmjölk eller ersättning! Men som sagt vi får se, fortsättning följer...

Två veckor efter förlossning

Idag är det två veckor sedan jag födde min älskade Lionel ♥ Kroppen håller sakta med säkert på att återställa sig. Den här gången mår jag bättre både fysiskt och psykiskt jämför med tiden efter första förlossningen. Amningen är ett problem även den här gången pga av bl.a överproduktion och smärta men jag kämpar för att inte ge upp. Det är inget jag njuter av, men jag försöker att ta en dag i taget och hoppas varje dag att jag slipper mjölkstockning. Humöret pendlar upp och ner men överlag känns tillvaron mycket lättare den här gången. En sak som är gemensam för båda graviditeterna är viktuppgången fram till förlossningen, 20 kg per graviditet!

När jag kom hem från BB tre dagar efter förlossningen så ställde jag mig på vågen som visade en minskning på 5 kg. Lionel vägde 4kg så att det var inget enormt viktras precis. Idag två veckor efter förlossning ställde jag mig på vågen igen och då visade det sig att jag har gått ner ytterligare 4kg och det blir en total viktminskning på 9 kg hittills. Den här gången fick jag inga bristningar alls, men med Leona fick jag några på höfterna och brösten och då fick jag panik över det haha. Hade jag fått bristningar den här gången så hade jag inte tagit det så tragiskt faktiskt, de bleknar med tiden :)  Hittills är jag nöjd med hur bra min kropp återställer sig, men jag uppdaterar fortlöpande :)

Myser och gosar med min gosse :-)

Vi myser och gosar hela tiden, Lionel och jag :-) Så skönt att få hålla om honom <3

Amningsmottagningen

Idag ska jag till amningsmottagningen och försöka få hjälp! Jag har fortfarande överproduktion och jag hatar verkligen att amma! Det gör så ont, brösten är spända och såriga :-( Lionel är så otroligt snäll så att funkar bara amningen så kommer allt att kännas bra. Jag hoppas att de kan ge mig bra tips och råd som gör att jag kan fortsätta amma ett tag till för min lille killes skull. Lite tutte gör honom gott :-)

RSS 2.0