Grönsaks och kalvpurén är uppäten

Jag hade en halv burk kvar och tänkte att jag skulle testa idag igen. Jag hällde i lite ersättning och hon åt upp allt utan protest :)


Gästinlägg av Leona

Hej,

Nu har jag vaknat och snart ska jag få mat. Sen ska jag få sitta lite i gåstolen medan mami städar.

Här lägger jag ut en bild på mig för att mami har inte gjort det på ett tag :) Jag har vuxit ganska mycket sen förra månaden. Jag är 68cm lång och väger över sju kilo.



Kramar från Leona

PS: En dag ska jag ta över den här bloggen och då blir det massor av skönhetstips och partytips och resor. Mycket roligare än mamis mammablogg hihi


Onsdag

Leona sover fortfarande!! Jag vaknade fem och gav henne ersättning sen slocknade både hon och jag igen. Jag gick in nyss för att titta om hon andas för att jag blev orolig. Jag vill inte väcka henne, men jag måste ju fortsätta städa köket och toaletten...det får vänta tills hon vaknar...Jag måste ha kontroll för tänk om jag är mitt upp i allt och det händer henne nått och jag hör inte? Hemsk tanke!

Senare ska vi till min vän och fika. Jag måste ta bilen dit fast att jag inte gillar att köra bil och det är ännu värre när Leona är med. Det blir stressfaktor!

Nu ska jag koka hennes nappflaskor för det var längesen. Det är bra att göra det emellanåt för att eliminera alla bakterier. Nu är hon så pass stor att det räcker med att diska dem grundligt efter varje måltid och det är just det jag brukar göra. Det har blivit så smidigt att värma ersättningen sen vi börjarde använda micron till att värma vattnet.

Ta hand om er,
Hugs


Grönsaks och kalvköttspuré

Jag ville testa en ny smak men det gillade inte Leona. Hon spottade ut det och satte i halsen och började gråta och allt möjligt. Efter två skedar gav jag upp och slängde allt! Gillar hon inte det så tänker jag inte tvinga henne. Hon gillar de andra smakerna i alla fall, så att jag får köra på det. Inte ens jag gillar kalvkött, så varför skulle jag tvinga min dotter till det?

Ingen favorit alls!

Jag glömde ta kort

Jag är riktigt förbannad på mig själv!!! Jag kom på att jag glömde ta kort på Leona just den 27de September, dagen då hon blev fem månader! Jag tar alltid kort just det datumet hon går in i en ny månad, men inte den här månaden! Det var fullt upp med festerna och jag det försvann helt från min hjärna. Idag har jag tagit många kort på henne...men det är två dagar försent om man säger så!! Jag glömde nämligen igår också. Nära skjuter ingen hare.

Nu håller jag på att städa, men den här ilskan inom mig bara gnager och gnager i mig och jag ville bara dela det mer er mina läsare! Ni tycker säkert att jag är sjuk i huvudet som ens går runt och tänker på det, men det är en principsak! Nu har hon inte kort på just sin fem månadesdag som hon har i alla de andra tidigare månaderna...

Jag försöker kompensera detta genom att vara värsta paparazzifotografen, blixen är i full gång och varje rörelse ska dokumenteras hihi. Hon tycker säkert att jag är jättejobbig, men nu får hon känne på hur det är att vara Hollywoodstjärna (i mina ögon i alla fall).

Nu ska jag återgå till städningen.
Ta hand om er,
Hugs

Stackars Leona

Inatt var det inte lätt! Fram till läggdags dvs vid kl 22 verkade allt normalt. Vi la henne i sin säng och hon somnade ganska snabbt. När det var dags för mig och Deli att också lägga oss, ja då vaknade Leona. Hon var lite smågnällig och jag gick ut med henne till vardagsrummet. Jag märkte att hon var jätteblek i ansiktet. Jag vaggade henne och försökte få henne att sova... Hon somnade en lite stund men vaknade av att hon grät. Jag kramade om henne och....jag kan säga att jag aldrig har sett henne kräkas så mycket! Jag gick upp och bytte om henne och mig och en kort stund därefter gjorde hon samma sak! Hon hade det jobbigt inatt. Jag tycker så synd om henne, min lilla ängel! Jag hoppas att hon mår bättre idag.


Bums i säng

...NU!

Det gick bra på BVC! Hon fick sprutorna och hon överlevde hihi, det var mest jag som nästan grät för att jag var så ledsen att hon "led".

God natt,
Hugs

BVC

Vi ska till BVC kl 1430 och då ska Leona bland annat få sina 5-månaders sprutor. Jag blir redan ledsen när jag tänker på det. Jag kan tänka mig att jag kommer att gråta när hon får sprutorna och börjar gråta! Då står vi där,  mor och dotter omfamnandes i en tårpöl..

Ja, det kanske inte kommer att vara så tragiskt men nästan!
Ta hand om er,
Hugs

Tjejkväll

Jag köpte likadan present som till förra väninnan! Visste inte vad jag skulle köpa för att jag är kass på det, som jag sa förra gången. Det var trevligt för att jag fick träffa några tjejer som jag sällan träffar annars.

Deli gick och la sig och han tog med sig Leona. Hon ligger i mitten av sängen :) Jag ska diska hennes nappflaskor och dela köttet som vi köpte och lägga in dem i fryspåsar. Det är så tråkigt, men man måste! Bara för det får det bli chili con carne imorgon, orkar inte grubbla över vad jag ska laga imorgon utan bestämmer mig för det redan nu!


Nedtonad sminkning jämfört med igår. Men det är Söndag...

God natt
Hugs


Leona fem månader

Idag blir Leona fem månader "gammal". Jag är så lycklig över att ha henne och jag älskar henne mest i världen!!




Hemma efter en lyckad fest

Nu är jag hemma! Det var jättekul! Hon gör alltid så lyckade fester och nu är jag själv sugen på att ha en fest. Bad henne om tips och hjälp för en kommande fest... vi får se när det blir. Har snackat om att ha fest för allt möjligt i flera år, examen, giftemål, barn...ja allt man kan komma på...men det har aldrig blivit av för att jag är så kass på att ta tag i det.

Nu avslöjar jag vad jag köpte till henne och hon gillade dem. Det kommer fler bilder från festen nån annan dag. Imorgon ska jag på en fest till!





God natt.
Hugs

Smokey eyes

Nu ska jag dra iväg till festen. Jag är redan sen!!
Såhär ser jag ut. Sotade ögon för en "all eyes on me" effekt hihi



Ha en underbar Lördag,
Hugs


Shopping till Leona- bilder

BabyBjörn bärsele:



Blöjpåsar och skedar:


Shopping till Leona

Vi köpte bärsele, blöjpåsar och silikonskedar till Leona, totalt 1500:- men det är min lilla tjej värd. Visar bild senare, nu ska jag titta efter en matstol på blocket, fanns ingen vettig på babyproffsen!

Ikväll ska jag till en väninnas inflyttningsfest och imorgon på en annan väninnas födelsedagsfest...jag det blir mycket på en gång, men det är kul. Kommer dock att sakna Leona varje sekund :(

Vi hörs,
Hugs

En inflyttningspresent till

Så nu är det klart, jag har köpt två presenter till min väninna och nu är jag nöjd! Ville köpa en annan present men det fanns inte kvar så det fick bli nått annat. Men den är lika snygg. Jag skulle inte bli ledsen om jag fick dessa presenter själv. Jag utgick från mig själv, vad jag skulle gilla osv.


Samma gäller för den här presenten, kan inte avslöja vad den innehåller förrän imorgon :)

Nu sover Leona och Deli och jag ska också göra det snart. Hela tvättkorgen är full med tvättade kläder som väntar på att vikas, men jag gör det på morgonen. Imorgon ska vi ut på en shoppingtur och köpa lite saker till Leona. Hon ska bland annat ha en matstol och lite annat smått och gott.

God natt,
Hugs

Inflyttningspresent

Nu har jag köpt första presenten, men jag måste köpt nått mer! Jag är kass på presenter, har aldrig någon idé om vad någon vill ha! Jag är själv kräsen när jag får presenter och utgår från att andra också är det. Ska åka ner till Knalleland och se i några inredningsbutiker om jag hittar nått idag eller imorgon. Vi har tvättid också och Knalleland stänger sju, så att jag får se hur det blir med det idag. Om jag bara visste vad jag skulle köpa så skulle allting vara mycket enklare.


Kan tyvärr inte avslöja innehållet då det finns risk att min väninna läser bloggen idag :) Men när hon öppnar den imorgon så ska jag fotografera det och visa er!

Ta hand om er,
Hugs

Jag blev rädd!

Leona skrek, skakade och började svettas och tårarna bara rann ner på henne. Jag blev så rädd för att jag visste inte vad jag skulle göra! Jag tog av henne helt, la henne på sängen och började blåsa på henne. Då blev hon lite lugnare, men hon höll fortfarande på att gråta lite smått! Sen när hon hade lugnat ner sig helt så tog jag på henne igen, fast hon protesterade och gjorde hennes ersättning. Då la jag henne på sängen gråtandes och började mata henne. Sakta men säkert somnade hon.

Det som skrämde mig var att det började så plötsligt och hon var töstlös. Jag försökte med allt, men hon bara skrek allt hon hade! Jag är glad att hon somnade, för då blir hon gladare efter lite sömn förhoppningsvis. Nu ska jag pusta ut, lugna ner mig lite, bara ligga på soffan och varva ner. Snart måste jag börja laga middag. Det blir kycklingfilé i bitar med kormasås och Uncle Bens ris. Jag är sämst i världen på att komma på vad jag ska laga varje dag!


Låt mitt huvud vara!

Har badat Leona och nu sover hon. Det är så kallt men hon vägrade ha mössa på sig, hon vrålade och skrek tills jag tog bort den igen. Hon verkligen hatar att ha nått på huvudet, varken mössor, snoddar, klämmor etc. Jag fick kompromissa och såhär ser det ut nu, en filt över huvudet istället hihi



Såg mig omkring och insåg att vårt hem inte alls var i något behov av att städas. Plockade bara undan lite saker och voila så var det hur fint som helst, fanns inte ens damm att plocka. Ibland är jag störd för att jag tror hela tiden att jag behöver städa, men så är det inte. Fast jag har blivit mycket slarvigare sen jag blev gravid och ännu värre när jag fick Leona. Nu har jag bara såna här attacker ibland, förut var det varje dag. Vi var två vuxna i hushållet som knappt rörde oss runt i lägenheten. Vi jobbade mest och när vi kom hem så åt vi middag och  parkerad oss i soffan resten av kvällen! Men liförbannat klagade jag hela tiden på att "Oh Deli vad hela hemmet behöver städas" och jag städade så fort tillfället gavs! Nej nej sån vill jag aldrig bli mer, hellre lite slarvig än sjukligt besatt av städning!

Varje morgon vaknar Deli för att gå till jobbet och stryker en ny skjorta för att ha på sig. Att han orkar! Jag hatar att stryka! Jag köper oftast kläder som inte behöver strykas och köper jag någon skjorta så stryker jag den och tar på mig en dag. Sen tvättar jag den och låter den hänga i garderoben i flera månader eller år innan jag tar tag i att styka den igen! Hur som helst så höll han på med sin vanliga dagliga rutin, att stryka en skjorta, och då bad jag honom stryka Leonas första skjorta! Han gjorde det med stolthet och var supernoga. Pappas lilla flicka :)



Ta hand om er!
Hugs


Onsdag

Leona har ätit pasta med kyckling (puré)! Först tyckte hon att det var äckligt men jag gav inte upp och hon åt upp hela portionen. Vi gör inget vettigt idag. Jag måste städa, men först ska jag bada prinsessan Lea och försöka få henne att sova. Då har jag fria händer, men jag får vänta med dammsugningen tills Deli kommer hem. Jag är rädd att inte höra henne om jag håller på och hon hostar eller vad som helst. Det hände en gång för några månader sen att hon nästan kvävdes av sin spya medan jag dammsög, och jag hörde inte! Det var ett hemskt ögonblick. Jag vet inte vad som fick mig att bara gå fram till henne mitt i allt, men jag är glad att jag gjorde det!

Så, nu börjar jag med att bada henne och tar en steg i taget mot ett rent hem.
Ta hand om er,
Hugs


Tisdag

Jag träffade min väninna och det var jättetrevligt. Kom hem kl 16, vi har alltså varit ute i totalt 4h idag, coolt eller hur, i det här pissvädret?! Jag har så ont i fötterna nu, vill bara lägga mig och vila. Måste bara klura ut vad jag ska laga till middag. Det sköna med denna Tisdag är att vi inte har några planer alls, vi ska bara vara. Tänkte att jag kanske skulle tända lite ljus här hemma och göra det mysigt. Det var längesen jag tände ljus bara för att det har varit någorlunda varmt, men idag, OH SHIT VA KALLT DET ÄR säger jag bara!

Ta hand om er,
Hugs


Dust it off and try again

Nu gör vi ett nytt försök! Ska träffa väninnan idag, det som inte blev av förra veckan för att hon hade glömt bort. Leona har ätit, nu ska jag byta om henne, ta på henne ganska varmt och sen drar vi iväg. Det blir en trip till stan för lunch med Deli och sen fika...


Vi hörs senare,
Hugs

PS: Jag hoppas att jag får så många tips som möjligt och att ni svara på min kommentar, please! Jag undrar hur man gör för att värma ersättning? Förut brukade jag hälla kokhett vatten i flaskan och sen låta det svalna i vattenbad, men så kan man inte göra i de nya flaskorna. Ni som har gett ersättning, hur har ni värmt upp det? Mikro, vattenbad, blåst på det tills det svalnar...??

Shopping till Leona

Köpte massor av saker till prinsessan Lea!


Hittar inte dessa på hemsidan så att jag fotograferade dem! H&M:


De här är köpta på Lindex:


Och såklart nappflaskorna! Det blev en rosa och en lila:

Allt detta gick på ca 1000kr! Inte billigt när man vill ha så mycket snyggt till sin lilla prinsessa :)



Pretty in pink

Måste ut och köpa ny nappflaska åt Leona. I Fredags sprack ena flaskan och jag brukar alltid varva mellan två! Ska köpa en starkare variant. Den ska vara rosa såklart :) 



Ska även köpa lite bodys, koftor osv för att hon börjar bli större och snart passar bara stl 68. Jag ångrar att jag köpte vissa bodys i stl 62 förra veckan, för att det har hon bara hunnit använda en gång (de krympte en aning i tvätten). Ja, men man lär sig av sina misstag, plus att nästa syskon kan ärva dem :)

Ska bara mata Leona och sen beger vi oss ut på en shoppingrunda hihi
Hugs

Life is like a box of chocolates...

....You Never Know What You're Gonna Get! Idag blev det lite väl mycket godsaker. Äta middag hos mamma, sen äta kakor, tårtor osv hos alla man besökte. Jag är så mätt!! Proppmätt faktiskt! Leona har varit jätteduktig idag, fast hennes sovrutiner förstördes jättemycket. Hon sov så lite på dagen, men hon grät inte hysteriskt för det. Det är dock skönt att hon somnade kl 21 efter en flaska ersättning. Imorgon ska vi besöka några till, därefter blir det samma vanliga dagar som alltid, med mycket mys hemma :)

Det här kortet tog mamma på oss! Sminkad för första gången på flera månader! Känner att jag verkligen MÅSTE noppra ögonbrynen för att det ser inte bra ut. Många har påpekat det men idag kände jag själv att det bara var...blä.



God natt,
Hugs

Djurparken

Idag var vi på djurparken med Delis bror och med hans fru samt deras vänner. Det var en fin dag, men bra väder, sällskap och djur :)

Några bilder från idag:
Klicka för större bild

             

Nu håller jag på att tvätta och jag är så himla trött! Vill inte sova förrän senare ikväll för att annars blir hela dygnsrytmen förstörd!

Vi hörs,
Hugs


Hemsk dag!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Helt katastrofal! Leona gör mig så lycklig för att utan henne hade jag inte ens haft lust att leva i denna sjuka patetiska värld! Idag var en sån dag, när inget stämmer, allt faller ihop och man vill bara lägga sig ner och dö!! Men jag är stark för min dotter!

God natt
Hugs

Det glamourösa mammalivet

Så går det när man leker helikoptern med en 4,5 månaders bebis som precis har ätit. Naaaaaaajs!


Life is a bitch...

...and the you marry one /the you'll die...




Nere...

Jag är lite nere idag...

Jag smsade mamma och frågade om det var försent att gå över till henne och hon svarade inte, så att jag struntade i att gå dit. Deli har åkt till en kollega på after work och jag är inte glad över det (han vet varför)! Jag skrev till min syrra på facebook och hon loggade ut hennes facebook ballade ur...ja med andra ord känns det som att alla de flesta fullständigt skiter i mig idag...alla förutom Leona för att hon har inget val...än...

Ha en trevlig Torsdag mina kära läsare.

PS: Just det, min väninna glömde också att vi skulle träffas idag, snacka om att jag verkligen känner mig nere...glömd av alla :(


Mata Leona

Det är inte lätt att mata Leona! Hon vill hela tiden ta i skeden, hon spottar ut maten i bland och när allt är klart återstår det att lägga in henne i duschen! Det blir mat överallt fast att jag är noga! Jag brukar ta av henne alla kläder och mata henne i bara blöjan! Jag har gjort det misstaget att mata henne i fina bodys som har blivit smutsiga och det går inte bort i tvätten! Hon gillar puréer av olika slag, men gröt hatar hon. Det brukar hon spotta ut hela tiden! Jag provade att ge henne färdigblandad ersättning för att jag var ute på stan och tänkte att det är mer praktiskt att köpa. Det var inte heller populärt, hon gillar det bättre när jag blandar åt henne.

Nu verkar hon mätt och belåtern eftersom allt jag testar att ge henne, spottar hon ut!
Hon är så underbar!

Ibland glömmer man

Det blev bara lunch och ingen fika med min väninnan. Hon hade totalt glömt bort att vi skulle träffas idag! Ja ja sånt händer ibland! Nu sover Leona i vagnen och jag tänker ta det lite lugnt och koppla av. Deli kommer hem sent ikväll för att han ska på after work. Själv väntar jag tills mamma slutar så att jag kan gå över en stund. Inte så kul att vara själv hela dagen (jag är egentligen aldrig själv, har Leona, men jag behöver umgås med vuxna också)!





PS: Jag har gått ner ytterligare ett par graviditetskilon! Vart tar de vägen, de bara rinner av utan att jag anstränger mig det minsta?! Så otroligt skönt när det blir så hehe

Ta hand om er!
Hugs


Lunch och fika

Nu ska jag ner till stan för att luncha med maken och sen fika med en väninna!

Vi hörs senare!
Hugs


Back to work

Chefen ringde och undrade när jag skulle komma tillbaka. Vi snackade om Februari sist, men det är ändrat. Nu är det bara att ta ett snack med Deli och förbereda mig för att komma in i arbetslivet igen :) Det är ett tag kvar, men tiden går så fort! Jag funderar på att börja jobba någon dag i vecka med start i Mars/April och börja jobba heltid från och med i Maj! Som sagt Deli måste först prata med sin chef och tala om när han ska ta sin pappaledighet osv. Det känns lite pirrigt för att jag har blivit ganska bekväm i hemmafrurollen haha. Jag som alltid hatade tanken på att någonsin bli hemmafru. Jag ville alltid vara karriärkvinna och ingen hemmafru. Men inget är så dåligt som jag trodde att de skulle vara, varken mammarollen eller hemmafrurollen :)

Det ska bli intressant att komma tillbaka som en helt ny människa, för det är exakt det jag har blivit sen jag blev mamma. Hela jag har förändrats, både fysiskt och psykiskt!

Nu ska jag tillbaka till mammarollen igen och försöka få Leona att sova, för att hon har varit gnällig ett tag. Hon har ätit, blöjan är bytt, jag har lekt med henne, det enda som fattas är sömn.


Vecka 40, den dagen då Leona beräknades att födas, men lilla prinsessan ville vara inne i mammas magen i en vecka till :)

Hugs

Leona går i sin gåstol

OK, hon går baklänges men det är alltid nått haha. Jag är så otroligt stolt över henne för att hon utvecklas så bra och snabbt. Leona är mycket stark, hon kunde lyfta upp sitt huvud precis när hon föddes och de la henne på mitt bröst! Visst, hon kunde bara hålla huvudet uppe i några sekunder, men det är ändå otroligt. Jag visste inte att de flesta barn inte kunde göra det när de precis föds, men alla påpekade hela tiden att hon är så stark osv. Även barnmorskan har sagt "Leona är extremt stark". Oooh man blir så stolt som mamma när man hör något positivt om sitt barn, vilken lycka :)


Upp, upp, upp

Wow vad hände? Statistiken pekade spikrakt upp igår :) Kul! Ni som är nya och väljer att titta tillbaka igen vill jag säga att jag brukar ha fler bilder i min blogg, oftast på mig och min dotter, men jag är så rädd att lägga ut bilder på henne lika ofta nu som innan. Om jag någonsin skulle se att någon har missbrukat bilder på min dotter så skulle jag flippat ur. På mig är det en annan sak, jag är vuxen och jag gör ett aktivt val, men Leona gör inte valet själv.

Vissa bloggar som jag läser, bland annat Engla och Prinsessans Dagbok lägger ut bilder på sina barn, men sen är det andra bloggerskor som ex Spiderchick som vägrar att lägga ut bilder på sin son, eller ens tala om vad han heter, Stina Lee funderar på att göra samma sak när hon får barn. Så vilket är smartast? Jag kan inte bestämma mig!

Hugs

Bloglove

Mina besökare har ökat och de håller sig stadigt på samma nivå. Jag har gjort ganska mycket reklam för min blogg bland nära och kära, så att jag antar att de läser min blogg varje dag eller någon gång då och då...MEN jag har även helt okända som läser min blogg och det är jättekul! Jag antar att de flesta hittar till min blogg när jag kommenterar i andras bloggar? Jag läser många bloggar dagligen, elller rättare sagt skummar igenom för att ibland har jag varken tid eller ork att läsa låååånga inlägg. Jag äääälskar att läsa bloggar och därför har jag valt att ha en själv. Det är så kul underhållning.

Jag halkade in i en blogg för 3-4 år sen när jag googlade "A-linjeformad kappa" haha. Kände att det var en sådan kappa jag ville ha...nåväl köpet blev aldrig av, men mitt bloggintresse väcktes till liv. Jag klickade in i en blogg som var så intressant, hon skrev massor om mode och om sin vardag osv. Jag började läsa hennes blogg varje dag! Jag har inte läst hennes blogg på minst 2 år nu, men jag googlade henne igen och visst, hon är fortfarande aktiv. Men nu har jag hittat så  många andra roliga bloggar och sen jag blev gravid har intresset för mammabloggar blivit jättestort.

Jag läser modebloggar och mammabloggar. Det som är så synd är att de finns så många roliga bloggar som man inte vet om men som man bara råkar hitta för att de har gjort någon kommentar i någon blogg, ELLER skrivit i min. Många av de bloggarna jag läser dagligen är såna bloggerskor som har kommenterat i min. Jag VET att jag har kvinnliga läsare, men det som är intressant är att en kille en gång kommenterade "varför skriver du inte i din blogg längre"...Finns det nån pojke/man/kille som läser min blogg? Mina bröder läser inte min blogg för att de säger att de inte "läser några bloggar alls" och min man skummar igenom lite då och då. Oftast tittar han när jag har frågat 100 gånger "har du läst min blogg idag?". Jag var mer angelägen om att alla skulle läsa min blogg förut, men det har jag släppt nu. De som vill har möjlighet till det :)

Jag har även tjatat mycket om att folk ska kommentera, men den önskan blir inte uppfylld haha. Jag är inte den enda som har det "problemet", massor med bloggerskor klagar på att de har så många läsare men så få kommenterar. Men jag är ju likadan, jag kommenterar inte alla bloggar jag läser dagligen, eller de jag råkar klicka in på just där och då.

Det är i alla fall roligt att ni läser och att den förmodligen är underhållande, för annars hade statistiken sett annorlunda ut :)

Tack till er alla!
Ta hand om er,
Hugs

Tisdag

Han äntligen sovit som en någorlunda normal människa haha. Jag somnade vid tolv och gick upp halv sju för att mata Leona. Pigg och glad kex choklad :)

Nu får vi se vad vi hittar på under dagen.
Hugs

Nu är jag trött

Jippiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiie jag är trött! Ska göra ett försök att somna som alla andra normala människor innan elva inatt. Jag gäspar och har mig så att det är ett gott tecken!

God natt
Hugs

Måndag

Min dag hittills...
Somnade 6,30, gick upp 9,45 (Lea ville äta igen) och somnade om till 12,15!

....

Inga ord kan beskriva hur sjukt detta är för mig! Jag vill men kan inte (sova alltså)

Sömnlös i Borås

Så var dagen kommen igen och jag sitter framför datorn som en patetisk looser mitt på natten. Inte ens VMA är kul att titta på, jag bara är och inget är kul...va har hänt med min sömn? Snart kommer jag att bli sjuk av detta...*orolig*

Jag tänker inte lägga ut bild på mig för att jag har fått många klagomål på mitt utseende sen jag födde Leona. Ja, jag vet att jag inte har noprat mina ögonbryn, det är med mening, och nej jag visste inte att det var så fult som de flesta påstår. Orkar inte plocka plocka plocka plocka plocka...så nu har jag bestämt för att ha buskiga och naturliga så som jag är skapad till att ha, fult eller snyggt, ta mig för den jag är! (De är inte menat att den här meningen ska uppfattas som bitchig, mer ironisk)

Jag har snålat med bilder på min lilla tjej och det är också med mening! Jag lägger endast ut bilder på henne om jag också är med, för att det finns så mycket sjukt folk därute...You'll never know! MEN som sagt jag är inte på min "snygg" period just nu (håret är fucked up, vikten är inte i schack, utseendet är inte att skryta med) så jag tänker inte låta er genomlida det hahaha

Alla ni normala människor, fortsätt sova så gott, så ska jag försöka underhålla mig på något sätt tills Leona vaknar och vill äta kl 6 på morgonen...det är bara 3h kvar!

Hugs

Söndag

...jag kommer inte längre på vettiga rubriker...

De två senaste nätterna har jag somnat kl ett, men igår var det OK att jag var uppe så sent för att vi var uppe och tittade på film osv med Delis bror med fru. De stannar hela dagen idag också.

Leona mår bra men hon sov så länge inatt att jag nästan blev orolig, från kl 20-6,30 WOOOOOOOOOOOW!

Vi hörs,
Hugs

Inatt SKA jag sova!

Har ju sovit så lite i några dagar nu och jag var jättetrött på dagen idag men jag har inte tillåtit mig själv att somna. Har gått runt och varit yr och allmänt borta bara så att jag SKA kunna sova inatt! Sista tvätten är snart klara, ska bädda med nytvättat lakan och ja resten vet ni....sova... I väntan på att tvätten ska blir klar så tittar vi på TV och nu är det paus på Family Guy, sen ska jag titta vidare! Älskar deras humor, så provocerande hahahahaha

Hugs


Somnade kl 4 inatt

Jag är inte normal...jag känner mig absolut inte trött på nätterna...Jag somnade på soffan kl fyra och vaknade sju för att mata Leona!

Nu är jag så utvilad. Ska nog gå över till mamam en stund. Spådamen sa att jag blir lättirriterad för att jag är hemma för mycket...Behöver inte nån spådom för att komma på det, ren logik. Man blir helt enkelt inte glad av att inte träffa folk under dagen, så jag tar mig själv i kragen och sticker ut en sväng!

Vi hörs,
Hugs

Varför kan jag inte sova?

Ärligt talat, jag har kort och gott sömnproblem! Igår la jag mig tre och nu är klockan över tolv och jag är inte ett dugg sömnig! Jag sover ett par timmar på dagarna när Lea sover och sen räcker det för mig. Men varför har det blivit så nu? Jag har vänt på dygnet och det är inte bra. Jag vet inte hur jag lyckades, men här sitter jag mitt i natten och skriver i min blogg...om mina sömnproblem...De mest bizarra [stavfel?] inläggen skrivs just mitt på natten, när man är så störd att man sitter och skriver istället för att sova som normalt folk gör...speciellt SMÅBARNSFÖRÄLDRAR! När jag summerar antal timmar jag sover per dygn så blir det inte så många nuförtiden. Jag hade sömnproblem när jag var gravid, men det blev bättre när Leona föddes för att varje tillfälle jag fick sova tog jag...dag, natt, inga hinder. Måste sova när man ska sova, det är mitt mål för kommande veckor. Jag vaknar 6-7 varje morgon för att göra Leonas ersättning och sen sover jag max ett par timmar på förmiddan när hon sover. Leona sover oftast mellan 22-6 och det är egentligen guld värt för en småbarnsmamma...men...

Ja, nog tjatat om sömn, ni blir säkert själva sömninga när ni läser detta haha
Hugs

PS: Jag spådde mig idag och vissa saker stämde och vissa återstår att se om de stämmer i framtiden. Enligt spådomen ska jag bli tvåbarnsmamma inom tre år...jiiiipiiiiee...då blir det minsann inga sömnproblem då hihi


Leona = meningen med mitt liv

Det finns inte ord som beskriver den ånger jag känner när jag ser på Leona och vet i mitt samvete att jag aldrig ville ha barn! Hon är det bästa som har hänt mig och har förändrat mitt liv till det positiva, givit mitt liv en mening helt enkelt! Jag var så negativ när det gällde barn innan jag födde Leona. För mig innebar barn= slut på livet men så är det inte alls, det är tvärtom, livet börjar!! Jag har sett och upplevt det mesta och inget imponerar på mig mer, men att se Leona så full av liv och uppskatta allt runtomkring sig gör mig så lycklig. En sån enkel sak som att hon ler o jollrar varje gång hon ser träden när vi åker barnvagn och hon blir så exalterad av det...vilken glädje! Tänk så mycket hon har att glädjas över de kommande åren och jag är vid hennes sida under den utvecklingen! Hon öppnar mina ögon på nytt! Hon får mig att uppskatta de självklara sakerna i livet! Enligt min mening är det så att barn = livet!!


Të dua më së shumti në botë Leona


Ta't lugnt Lola!

...jag överdrev med promenaden. Först gick jag till stan och träffade Deli, gick runt o köpte saker till Leona och sen gick jag tillbaka hem. Om 20min ska jag fram och tillbaka igen för att jag ska träffa en väninna och fika med henne! Det blir ganska många promenader hahaha

Antingen gör jag det eller inte alls, finns inget mellanting här, nej!
Hugs

Kom igen Lola!

Alltså jag måste utanför huset nångång! Det har blivit för bekvämt att bara sitta hemma och mysa med Leona, men för Guds skull, någongång måste jag röra på fläsket och gå ut på en promenad eller nått! MÅSTE MÅSTE MÅSTE!

Hugs

Colorblind

Jag har haft alla möjliga hårfärger och nu vill jag färga mitt hår igen, men dilemmat är...vilken färg? Jag funderar STARKT på mellanblond + vita slingor och jag vet att det skulle passa mig...men varför gör jag inte det då är frågan?

Vilken passar jag bäst i, vad tycker ni?

Brunett- min egna hårfärg?



 

Redhead?

 

Blond?

 

Vad tycker ni?
Hugs

Tråkiga dagar blir roliga med Leona

Det är ganska händelselös och tråkig dag idag. Var för lat för att fixa mig och Leona och gå ner till stan för att äta lunch med Deli. Har ingen lust när det är sånthär väder...

Just nu sitter jag i alla fall framför laptopen en kort stund för att sedan ska jag fortsätta mysa med Leona. Hon ligger här på soffan och jollrar så sött. Måste bara äta upp henne!!!!!!!!! Det första jag måste göra är dock att byta blöja på henne :)



Så här pigga och glada ser vi ut just nu :-)
Hugs


Spåååå mig

På Torsdag kommer en jätteduktig spådam hos oss och det ska bli så kul. Jag tror inte på sånt men man kan inte låta bli ibland när de gissa så mycket...

Hoppas att allt ser bra ut...men jag tror att man alltid påverka sin framtid oavsätt vad en spådom visar!
Hugs


Min underbara dotter

Du är mitt allt och varje dag växer min kärlek till dig! Snart tror jag att jag kommer att explodera av så mycket känslor! Du är det bästa som har hänt mig och även om jag aldrig ville ha barn, så kan inte ord beskriva hur mycket jag ångrar att jag någonsin har sagt de orden högt! Jag skulle inte vilja byta ut mitt liv med nån nu när du är en del av den! Du har förgyllat mitt liv från den sekunden du föddes, tills den dag jag dör! Jag är välsignad att ha dig min dotter! Mammas bästa tjej, min lilla Leona!

Të dua shumë shpirti i mamit!

Vilostund

Jag ska krypa intill maken och dottern som ligger och vilar så sött i sovrummet, för att det är ganska tröttsam dag idag.Trodde jag hade tvättid igår, men det var fel för att jag skulle tvätta idag. Nu har jag satt in första två maskinerna o medan de tvättas så ska jag sooova...

Det blev lekstund istället för vilostund hihi

Här lekte jag nyligen med webcam på vår laptop. Såhär ser jag ut just nu :)

     

Början på vår kärleksresa

En av mina läsare har efterfråga ett inlägg om hur jag och min man träffades och jag har lovat att skriva om det men det har dröjt ett bra tag...så här kommer det...

Det var den 1:a April 2000, jag var 15 år gammal och Deli 18 år...
Vi träffades på en albansk fest av ren slump. Jag fick verkligen böna och be mamma för att få gå på den festen i Trollhättan. Mamma tyckte att jag var för ung för sådana fester men tillslut gav hon med sig. Jag kände Delis bror sen ett år tillbaka och det hela började på dansgolvet. Jag stod upp på scen och dansade som vanligt (har alltid gillat att synas och höras, stå i centrum). Jag dansade och skötte mitt när Deli och hans bror kom fram till scenen för att hälsa. Jag blev presenterad och det var inget mer med det...jag fortsatte att dansa...

Efter en liten stund kom Deli fram till mig och började dansa bredvid mig och hans första kommentar var att jag inte dansar fint....öööööh det var inte snällt så att jag sa till honom "aha visa mig hur man dansar då"...så vi började dansa bredvid varann ett litet tag. Sen sa Deli att det var så hög musik på dansgolvet och han undrade om vi kunde gå till ett lugnare ställe och prata. Javisst sa jag och vi gick och satte oss mitt i foajén där all folk gick fram och tillbaka. Det första Deli frågade mig var om jag hade pojkvän eller storebror (två viktiga frågor om man ska våga prata med en albansk tjej haha). Jag svarade Nej och då kände han sig mer bekväm att börja starta en konversation med mig. Vi pratade o pratade o pratade om allt mellan himmel och jord! Sen gick vi ut till regnet och började sjunga och kramas och hade allmänt mysigt. Sen var det dags för mig att åka tillbaka till Borås och vi bytte nr och email. Så vi fortsatte ha kontakt den vägen i en hel vecka innan vi träffades igen. När jag kom till Thn så gick vi till bryggan och bara satt o pratade och det förekom en kyss här och var hehe...då insåg vi att vi var ett par :) Vi var så unga och förälskade.

Ja, vi har som alla andra par haft upp och nedgångar men av någon anledning så har vi alltid varit starka och kärleken har övervunnit allt! Här står vi nio och ett halvt år senare, älskar varann mer än någonsin och har ett kärleksbarn tillsammans. Det känns som att vår kärlek växer sig starkare med åren och ingenting kan krossa oss bara göra oss starkare!

Jag älskar dig min man

Jag är ung

...det var precis så jag kände mig när jag var ute med min vän...ung igen...Det var evigheter sen sist och vi satt o tog var sin drink och bara pratade medan musiken pumpade i högtalarna! Det var i alla fall en lyckad kväll! Nu ska jag gå och lägga mig för klockan 6 måste jag vakna och ge Leona ersättning.

Ta hand om er,
hugs

Utgång

Ja, det var 100 år sen jag gick ut, men nu har jag och en kompis bestämt för att träffas i stan snart o ta en drink eller nått. Ska bli sååååååå kul, som sagt det var längesen! Av nån anledning så vill ingen ringa mig när de ska ut sen jag blev mamma och det är himla tråkigt, för att jag är fortfarande ung och partysugen då och då!

Ha en underbar kväll
Hugs

Laptop

Ja, nu har vi en laptop i hushållet! Jag var faktiskt emot köpet då jag tyckte att det räcker med en stationär dator när man bara är två vuxna som ska dela på den...men jag tycker inte att det är så illa längre. Det är ganska mysigt att sitta med den i famnen och skriva medan man sneglar lite på TV:n.

Idag är vädret skit och Leona sover, så att jag har inte så värst kul just nu. Sitter mest och väntar på att klockan ska bli fem så att jag kan börja med tvätten och att Deli ska komma hem :) Det är så härligt med helg för att då kan vi alla tre bara mysa ihop...aaaaaaah livet är härligt.

Jag kommer att vara lite snål med bilder för att jag har inte installerat något redigeringsprogram för mina bilder än. Jag vågar inte lägga ut bilder på Leona utan att "skydda" dem med url adressen först...töntigt med så är det...

Ta hand om er,
kram

Är ni kvar?

Hej alla mina kära läsare! Jag såg i min statistik att jag har några läsare som kikar in då och då och kollar om jag har uppdaterat, så här bjuder jag på ett inlägg.

Jag har alltid lovat mig själv att jag inte ska bli medlem på Facebook, men jag föll in i fällan ändå...och jag är fast. Det är där jag skriver av mig om man säger så och min syster klagar på att jag skriver så långa inlägg där...men sån är jag...jag gillar att skriva :)

Det var ett bra tag sen jag skrev! Inget speciellt har hänt under den tiden. Jag har kommit in i mammarollen och jag njuter av varje sekund jag får vara hemma med Leona. Hon är helt underbar!! Hon har vuxit så mycket på fyra månader och jollrar för fullt, ler och är allmänt go, man vill bara äta upp henne hihi.

Jag har även slutat amma vilket var ett stort problem för mig från allra första början. Det gick inte till slut, jag försökte verkligen men orkade inte mer. När Leona blev tre månader ville hon bara vara vid bröstet och det verkade inte som att hon någonsin blev mätt för att hon grät hela tiden och ville aldrig sova på dagarna. Det är inte normalt och på toppen av allt så mådde jag också skit! Det bästa för oss ha varit ersättning och det fungerar sååååå bra nu! 

Det har varit tufft att sluta amma för att man får så mycket skit för det. Alla har sina teorier om att barnet blir smartare, finare, sötare, större, bättre, friskare bla bla bla bla bla...listan kan bli hur lång som helst. De värsta kritikerna är ändå andra mammor. Istället för att stötta så ger de en dåligt samvete. Men nu har jag lärt mig att bara bry mig om vad jag och min man kommer överens om, jag struntar fulltsändigt i vad alla andra tycker!

Jag ska försöka uppdatera bloggen lite mer ofta nu, men det ska inte ta över mitt liv. Ett tag fick jag dåligt samvete om jag inte bloggade varje dag och så vill jag inte leva.

Tack för att ni hänger kvar :)
Vi hörs snart igen!
Kram Lola och Leona






RSS 2.0