Öppna förskolan

Leona är hemma den här veckan eftersom det är höstlov. Igår höll vi oss inne pga regnet som höll på heeela dagen. Idag kom vi till öppna förskolan på Norrby (första gången). Hon leker och har skoj i ett par timmar och sen är det dags att gå hem igen. Ikväll ska Deli, jag, mina kusiner med deras respektive gå ut och äta middag. Hon måste bli trött så att hon däckar kl 19-20 ikväll. Mamma ska vara barnvakt åt båda mina barn. Härligt!

Träffade en BVC sköterska här som gav mig bra tips ang att introducera mat till Lionel. Hon sa att jag inte ska ge honom nån ersättning innan lunchdags och istället försöka ge honom mat. Om han vägrar ska jag vänta en timme och försöka igen, så ingen ersättning som kompensation. Som hon sa "han dör inte av hunger om han inte får ersättning vid lunch"! Lionel äter 210 ml var tredje timme så att inte så konstigt att han aldrig hinner bli hungrig! Imorgon ska jag försöka göra som hon sa och hoppas att det hjälper 😊


Spaghetti

Jag höll på att äta spaghetti till lunch och Lionel verkade nyfiken. Jag skar det i minismå bitar, ca 2 millimeter stora och började mata honom. Han åt och tuggade. Jag blev överlycklig!!! Jag smsade min mamma och Deli och berättade den goda nyheten om att lilleman åt! Innan läggdags tänkte jag prova att ge honom välling istället för ersättning men han tyckte inte så mycket om det. Han åt lite av det men sen tvärvägrade han. Han somnade i sin säng och jag var supernöjd!

När han senare vaknade tog jag honom till vardagsrummet och hade honom i mitt knä. Helt plötsligt började han kaskadkräkas, det händer typ aldrig för att Lionel kräks nästan aldrig! Jag tog av mina och hans kläder och la honom i sin säng igen. När jag hade torkat upp allt så gick jag tillbaka till sovrummet och såg att han var likblek och fick kväljningar. Jag lyfte upp honom snabbt och han kräktes igen. Jaha tänkte jag, så var det med det, han tål inte mat!! Så nu är vi på ruta ett igen.

Jag vägrar ge upp, han ska äta riktig mat förr eller senare! Han växer och behöver så mycket näring som möjligt, att endast livnära sig på ersättning är inte hållbart längre. Jag bad Deli köpa burkmat från 6 månader med lite tuggmotstånd och köttbitar i. Ikväll eller imorgon tänkte jag prova att ge honom lite igen.


Fast föda

Lionel är sex månader och han vägrar att äta fast föda! Jag har försökt med smakportioner i nästan två månader, men han vill fortfarande inte äta "riktig" mat! Jag blir frustrerad! När Leona var sex månader så åt hon fast föda. Lionel vill bara ha ersättning. Han får kväljningar av allt annat, till och med vatten! Det kommer väl så småningom men ju förr desto bättre. Han växer bra men just nu men han behöver mer näring ju större han bli, sånt som han får via maten. Jag ska inte till BVC förrän i Januari, men till dess kanske han börjar gilla fast föda? Annars vet jag inte vad jag ska göra? Leona har ALLTID varit matglad och hon är det än idag. Lionel kanske kommer att vara ett barn som knappt äter, som typ de flesta andra barn jag känner. De flesta av mina kompisar får springa efter sina barn med en bit mat så att de får i sig nått i alla fall. Det problemet hade jag inte med lilltjejen...men jag kanske får det med lillgrabben istället?! Så himla jobbigt!


Djurparken och Leos Lekland

Vi började förmiddagen med att åka till djurparken. Vi hann gå runt på 2h för att vi skyndade oss. Leona skulle gå på kalas på Leos Lekland kl 14.

Hon och jag gick till kalaset och Deli och Lionel åkte hem. Hon busade och hade skoj och kl 16 var det dags att gå hem. Istället för att ringa efter skjuts eller ta bussen, bestämde jag mig för att vi skulle GÅ hem! Det tog oss 1h hem, med ett par pauser och jag fick bära henne korta sträckor! Hon är jättetrött nu och vi ska inte ens snacka om mig, benen känns som spaghetti haha. Vi har alltså gått bokstavligen talat hela dagen! Vi kommer att sova gott inatt :-)


Hektisk helg

Håller på att storstäda! Snart ska jag börja laga mat också för att kl 16,30 kommer Deli hem och då börjar vår hektiska helg! Vi ska åka runt och göra snabbvisit hos släkt! Först besöker vi mamma sen ska vi till morbror, kusin och vidare till moster. Jag har många släktingar i närheten.

Imorgon ska vi till djurparken sen ska Leona på kalas på Leos Lekland, efter det ska vi besöka några vänner. På söndag kommer förmodligen nån på besök till oss. Vi tvättar kl 12-17 på söndag så att då kan vi inte åka runt. Därför får jag passa på idag och imorgon!

Nu får jag fortsätta städa!
Perhajr bajrami te gjithve ❤


I'm back!

Nu funkar Internet igen :-)


I'll be back

Som jag skrev tidigare i veckan så ligger vårt trådlösa Internet nere. Det har varit så i 1,5 vecka. Jag har ringt och felanmält men ingen tekniker har kommit för att kolla upp det än, så less man blir! Jag har utnyttjat det mobila nätet för att surfa varje dag och jag har det via jobbet så att nångång nästa vecka kommer jag att få en saftig räkning hem. Jobbet har nått avtal med en leverantör som är "företagsanpassat" dvs inte förmånligt för mig som privatperson!

För att undvika att få en chockerande hög summa på min mobilräkning får jag ta en paus. Tills vårt trådlösa är fixat får jag hålla mig borta från surfandet! Det kommer att bli jobbigt att hålla mig borta från Instagram, läsa bloggar och Aftonbladet etc, men är man kostnadsmedveten som jag så har man inget val :-)

Så nu vet ni varför jag inte kommer att uppdatera min blogg framöver! Jag kommer att skriva så fort jag får möjlighet igen!

I'll be back :-)


Halvår

Idag blir min lille prins sex månader gammal. Herregud va fort det har gått! Den här gången går dagarna mycket snabbare för att jag har två barn att ta hand om. När Leona var sex månader hade jag hunnit bli trött på att vara hemma och dagarna blev långtråkiga. Jag kände henne ut och in och hade lärt mig alla hennes rutiner. Med Lionel har jag varken hunnit reflektera över hans vardagsrutiner eller hunnit bli uttråkad.

Han är fortfarande jättesnäll! Hans personlighet börjar träda fram och han är en otroligt charmig och lekfull liten grabb. Han är oftast nöjd, sover bra och gillar närhet. Han äter fortfarande ingen fast föda utan växer bara på ersättning. Idag var vi på BVC för kontroll och han följer sina kurvor som han ska, fortfarande jättelång och normalvikt!

Jag ska börja mosa vår egen mat (osaltat) och se om han gillar det bättre än barnmatspuréer. Han visar lite mer intresse för vår mat nu. Han gillar inte vatten men jag ger inte upp haha. Lille sötnos ❤


Lillebror

Idag har jag umgåtts med min minste lillebror (jag är äldsta barnet och jag har två bröder [och en syster]). Det är 5 år mellan mig och min bror, 6,5 år mellan mig och min syster och 8,5 år mellan mig och yngste lillebrorsan! Jag har under uppväxten varit den som lekt och läxat upp dem då och då haha. Jag har alltså inte lika nära relation med mina syskon som de har sinsemellan. Anledningen har varit den stora åldersskillnaden. Men nu när vi alla fyra är i 20 årsåldern har jag börjat få en kompisrelation med dem. Främst med min syster. Minstingen har jag alltid sett som liten och har aldrig haft nått gemensamt med, fast mamma och mina syskon tycker att han och jag är jättelika till sättet!

Idag hade jag chansen att sitta och umgås med honom på tu man hand i 5h. Det stämmer, vi tänker så lika så att det är helt sjukt!! Jag behövde knappt avsluta en mening innan han förstod vad jag menade. Genetiken spelar stor roll i personligheten, det insåg jag idag!

Jag hade det jättetrevligt och ser framemot att umgås med honom igen ❤


Leonas helg

Igår hade Leona och jag lite kvalitetstid tillsammans. Vi åkte till badhuset och var där i nästan 3h och sen gick vi till café Viskan och tog en fika tillsammans. Hon var så trött efter fikat att hon inte ens orkade prata. Påväg till bilen frågade jag henne vad hon tyckte om dagen och då svarade hon "snälla mamma prata inte, jag är så trött!" haha.

Vi hade jätteroligt och det var så härligt för mig att bara njuta av Leona. Jag har knappast tid nu när jag har Lionel att ta hand om. Hon verkade också ha haft roligt för att det enda hon pratar om är badhuset :-) Lionel och Deli satt hemma och tog det lugnt, vilade lite och tittade på TV!

Nu har Leona åkt iväg till fotbollsplan med Deli och ska sparka boll med andra knattar. Albanska föreningen har anordnat det. Så nu får hon träffa lite kompisar och bli av med lite energi. Hon äter som en vuxen men är smal som en sticka. Anledningen är att hon aldrig sitter still! Vi kallar henne duracellkanin och tornado :-)

Hon är vår lilla prinsessa och hon är så otroligt älskad av hela familjen! Hon är godhjärtad, omtänksam, rolig, positiv, glad, energisk, vacker och jättesmart ❤


Inte(r)net

Så dålig rubrik haha! Vårt Internet har legat nere i en vecka och jag har utnyttjat jobbets mobila nät som jag har på min Iphone. Har maxat gränsen så att jag får förmodligen räkning hem! Så jobbigt att vara utan Internet, man är ju så beroende av det. Jag ringde teknisk support och var ganska upprörd, sa nått i stil med "hade du betalat ett lån som du inte har till banken?". Han lovade att de ska skicka hit en gubbe så att de fixar det så fort som möjligt! Jag måste ringa ett annat nummer så att de drar av en del av summan från räkningen...

Nu är det fredag och jag får försöka lugna ner mig lite. Andas in, andas ut och räkna till tio så blir det bra :-)


Tala är silver, tiga är GULD

Har inte haft nått speciellt att skriva så att därför har jag varit frånvarande. Jag har bara suttit hemma och inte gjort nått speciellt. I förrigår hade jag en väninna på besök och det var trevligt att umgås lite. Jag drog i och försig ner stämningen en aning med mina "problem" men vad gör man?

Vad mina problem är? Jo, jag har fortfarande inte fått svar från läkaren (hon ska ringa mig senare idag efter påtryckningar från min sida, har ringt vårdcentralen ett par gånger den här veckan) och jag börjar känna mig sämre. Jag är trött, irriterad och nedstämd. Jag lägger all mitt hopp på att vitaminerna ska hjälpa mot alla "besvär". Jag har fått höra ett antal gånger "men varför går du inte till apoteket och köper b12 vitaminer?". Det är för att de jag ska ha är receptbelagda och starkare än de som går att köpa på apoteket. Min kropp behöver en mycket högre dos än vanligt för att jag ska få i mig lika mycket som andra får via sin kost.

Ibland känns det jobbigt att förklara för andra för de flesta förstår inte hur ett vitaminbrist kan orsaka så stora problem. Ibland känns det så skönt när jag inte behöver förklara så mycket. Jag behövde bara nämna b12 för en väninna och hon visste precis vad jag pratade om. Inte för att hon har haft det själv utan för att hon är utbildad inom kost och visste precis hur det påverkar kroppen.

Jag är sån känslomänniska och behöver prata ut. Jag är mer en lyssnare än en pratare, men ibland känns det bra om nån annan agerar lyssnare. Jag pratar, blir frustrerad, sänker ner mig, lyfter upp mig och jag behöver varken råd eller tips, bara nån som sitter där och lyssnar. Det är allt jag behöver!


Hemma igen

Vi var jättetrötta, jättehungriga och allmänt irriterade hela familjen påväg hem från Norge. Vi stannade och åt på McDonalds och jag kände att jag blev lite piggare. Lionel mår inte så bra så att vi fick stanna vid en rastplats nära Göteborg och vänta tills han blev lite lugnare. Att resa med barn är inte lätt, fast mina barn är jättesnälla i bilen, de brukar oftast sova hela vägen. Men ett förkylt barn är inte lätt att ha att göra med överhuvudtaget. Vi kom hem kl 23 och vid midnatt somnade alla fyra!

Vi hade kul i alla fall och överraskningsfesten var lyckad. Delis bror hade inte anat nånting så att han hade inte förväntat sig en sådan stor fest 😊 Jag dansade som att det inte fanns en morgondag. Jag dansade för mig själv, hela kvällen lång. Man får passa på när man äntligen får vara barnfri en kväll!

Det känns skönt att vara hemma! Vi har alla sovit gott och Lionel är helt annorlunda idag. Pigg och glad, leker och jollrar för fullt. Härligt att se att han är sig själv igen. Idag lämnar jag inte Leona på dagis så att jag får ta ut henne så att hon kan leka lite på gården.

Ikväll ska jag på La Copita (andra gången inom en månad för mig) med mina kollegor och äta en god middag i lugn och ro! Det ska bli så gott 😊


Torsdag

Anledningen till att jag inte har skrivit i bloggen är för att inget nytt händer i mitt liv. Jag är nedstämd och försöker hålla humöret uppe så gott det går. Måste få mina vitaminer snart. Jag har fortfarande inte hört nått från läkaren. Jag får ringa henne nästa vecka och höra varför provsvaren dröjer!

Imorgon åker vi till Norge till Delis bror för att fira att han har fyllt 30 år, så att jag får försöka packa lite ikväll. Man måste ta med en hel resväska när man reser med småbarn över helgen. Lång resa, nästan 6h. Åh längtar inte att åka så lång bilresa men barnen brukar oftast vara snälla i bilen så att det ska nog gå bra.

Jag har ingen kraft i kropp och själ. Jag känner mig utsliten, trött och orkeslös. Igår började jag att läsa Alkemisten bara för att jag har hört att den är så bra och upplyftande. Har hittills läst halva boken och jag får en tankeställare då och då. The Secret inspirerad och jag tror ju på sånt 😊 Jag behöver läsa fler såna böcker för att de brukar få mig att må bra. Efter den här boken får jag börja på en ny bok, kanske The Secret? Jag bli aldrig trött på att läsa sådana böcker!


Skidresa

Vi bokade skidresa till Sälen den 20/12 2012. Vi kommer att bo i en fin stuga nära backarna på Tandådalen. Väldigt impulsivt och spontant för att vi hade inte planerat att åka på skidsemester i år, men det blir en mysig familjeutflykt. Vi är där Torsdag-Söndag. Stugan har två sovrum, men vi kommer bara att utnyttja ett. Mysigare att trängas tillsammans tycker vi :-)

Jag är jätterädd för att åka skidor (ramlade ganska illa en gång) så att jag blir skakig av att se skidåkning på TV och jag kallsvettas av bara tanken på skidor, men jag tycker att det är så fint där uppe och luften är så uppfriskande. Stugorna är så mysiga och snön är härlig. Jag åker helst inte skidor men Deli däremot skulle kunna åka skidor dygnet runt. Han älskar det! Han brukar vara först i backen på morgonen och åka tills det stänger på kvällen. Jag kommer att hålla mig på plan mark och leka med barnen i snön. Då är Lionel 8 månader så att han kan sitta i pulkan och titta på oss när Leona och jag bygger snögubbar :-) Jag kom på att jag måste gå ner minst 5 kg för att komma in i mina skidkläder...Men med min motivation och disciplin gissar jag på 0,5 kg viktnedgång till dess (eller i värsta fall, viktuppgång) haha.

Jag behöver ett miljöombyte så att jag ser framemot att åka. Härligt att vara ute varje dag, få frisk luft, skratta, leka med barnen tills vi blir rosiga om kinderna, komma hem och äta god mat i vår varma stuga och bara krypa under en stor filt framför brasan till läggdags ❤ Det kommer att bli supermysigt!


TGIF

Maken har varit ledig sen i torsdags och det har varit så skönt för mig! Jag har sovit massor, både på morgonen och under dagen. Igår hann jag t.o.m luncha med en väninna, utan barnen. Jag minns inte sist jag åt lunch själv :-) Som småbarnsmamma känns det lyxigt att äta i lugn och ro!

Jag är sjukt trött hela tiden, men jag vet ju vad det beror på. I onsdags tog de ytterligare blodprover för att försöka härleda varför jag har B12 brist och när de får svar på proverna skriver läkaren ut vitaminer. Jag behöver starka receptbelagda vitaminer så att min kropp får rejäl påfyllning :-) Jag och barnen är fortfarande förkylda, eller vi hostar fortfarande, men vi är på bättringsvägen.

Nu är vi påväg till Trollhättan för att överraska svärmor på hennes 50 årsdag. Vi stannar några timmar och kommer tillbaka senare ikväll!

Ha en trevlig helg alla kära läsare ❤


5 årskalas

Jag möttes av en trött Leona på dagis. Hon var grinig och gnällig när vi kom hem. Hon bönade och bad om macka med choklad och efter att jag hade erbjudit flera olika alternativ till pålägg på mackan som hon nekade så fick jag ge mig. Orkade inte tjafsa med henne idag. Hon fick en macka med Nutella och sen gick hon självmant till sängen och la sig! Ibland får man välja sina strider, då får man lite lugn och ro. Lionel fick ersättning och han somnade också direkt!

Kl 5 ska Leona på 5 årskalas. Skönt att hon vilar lite annars hade hon varit omöjlig därborta. Leona är jobbig när hon är trött, för att då lever hon i en egen bubbla och lägger lock för öronen känns det som och skrattar när jag tillrättavisar henne. När hon är övertrött vet jag att det inte är nån idé att bråka med henne, för att då bli jag bara arg och inga problem blir lösta! Jag har en mycket envis liten dotter, men hon har också en mycket envis mamma. Därför kommer hon och jag att ha en hel del tjafts när hon kommer upp i tonåren! Usch jag vill inte ens tänka på vad som komma skall! En trotsig tonåring, finns det nått värre?


Sjukstuga

Jag, Leona och Lionel är riktigt riktigt sjuka. Vi hostar och nyser hela tiden. Hostan är värst, för att när den väl sätter igång så håller man på tills man inte kan få luft mer, man känner att man kommer att kvävas närsomhelst. Stackars Lionel, igår hostade han i flera minuter tills han inte kunde få nån luft mer, herregud så rädd jag blev. Han blev illröd i ansiktet och tårarna bara rann. Jag kunde ju inte göra nått så att jag kände mig helt maktlös! Det slutade bra i alla fall, han är så stark min lille grabb! Även när han hostar så att han inte kan få luft så ler han mot oss efteråt, typ "jag mår bra nu" sååå söt!

Deli ringde och berättade att han också börjar känna att nått är på gång. Han blir väldigt sällan sjuk, så hoppas att han slipper den här gången också. Jag bad honom ta ledigt från jobbet så att jag kan få vila lite, så torsdag och fredag är han hemma. Han tar semester så att jag kan ta semester så att säga. Tur att man har en sån bra make <3 Så på torsdag och fredag ska jag sova i tid och otid, så skönt!!


Fjärde bröllopsdagen

Min man och jag har varit gifta i fyra år idag! Då var jag gravid i tredje månaden med Leona i magen och hade ingen aning om att fyra år senare skulle jag vara tvåbarnsmamma!

Deli och jag blev ett par 7/4 (år 2000), och det är vår speciella datum som vi alltid firar. Det har vi alltid gjort och kommer alltid att göra :-) Både förlovningsdag och bröllopsdag infaller den 1/10, men då brukar vi bara ge varann en puss och säga grattis så är vi nöjda :-) Vi har så mycket att fira i livet och jag är så lycklig lottad som får dela mitt liv med mannen jag älskar mest i världen <3


RSS 2.0