Amma tremånadersbebis

Man slutar aldrig att lära sig nått nytt! Vid tre månaders ålder sker en markant tillväxtfas hos bebisar, då behöver de mycket mat och de kan vilja vara vid bröstet hela tiden! Då kan mamman känna sig hjälplös och tro att mjölken har sinat, men så är det inte! Då ska man se till att amma lite mer ofta så anpassar produktionen sig efter barnets behov.
 
Nu med facit i hand förstår jag att det var det som hände mig med Leona. Jag trodde att mjölken sinade och jag orkade inte kämpa mer. Hon blev genast lugn när jag började ge ersättning och då började hon till och med sova hela natten (vilket Lionel gör redan nu vid två månaders ålder). Inte för att det spelar nån roll, för att ersättning var räddaren i nöden för vår lilla familj, men det är bra att veta om jag väljer att fortsätta amma Lionel efter tre månader! Jag tror inte jag kommer att göra det, men man ska aldrig säga aldrig :-)

Vilket Juniväder!

Ja, då kan man konstatera att vi verkligen hade otur med vädret i Juni! Delis semester regnade bokstavligen bort! Vi har inte kunnat hitta på så många utomhusaktiviteter pga vädret. Så synd! I min fantasi tänkte jag att när Juni kommer så kommer vi att ha ett par fina veckor men icke. Jag har inte ens varit i närheten av ett badställe hittills, men jag fortsätter hoppas att det blir några fina dagar i Juli eller Augusti.

Torsdsgskväll

Igår var jag ute med mina syskon och mamma på torsdagskväll. Loreen uppträdde på stora torget och det var packat med människor! Det var kul att komma ut lite och få egentid men jag saknade mina sötnosar hemma.

Sovit hela natten

Lionel sov hela natten utan att vakna för att äta! När jag vaknade självmant kl 6,45 blev jag helt förvånad! Jag hade så ont i brösten och kl 7 vaknade han och jag ammade honom. Han åt ordentligt från det ena bröstet och det andra orkade han inte så mycket så att jag fick pumpa ur och slänga mjölken. Det här är andra gången sedan han föddes som han sover utan att vakna för att äta! Jag hade inte problem med Leona heller när hon var bebis, hon sov också varje natt men vaknade för att äta på nätterna. Jag minns första gången hon sov hela natten, då var hon 3 månader och hade fått ersättning för första gången, det var så skönt!
 
Jag kommer att amma Lionel i en månad till och sedan får han ersättning. Han har faktiskt redan fått ersättning några gånger. Det var ett par gånger när jag trodde att han inte blev mätt när jag ammade, men det visade sig att han hade för att han åt 30 ml båda gångerna (spydde en gång för att han var för mätt) och vi fick slänga resten, ca 70 ml. En annan gång när jag lämnade Leona på dagis och inte hann hem innan han blev vrålhungrig, då gav Deli ersättning. Som sagt i ytterligare en månad till försöker jag helamma, utan ersättning! Därefter får jag se hur jag gör, jag kanske ammar nån gång på dagen eller kanske bara nattammar, får se vad som passar då och om jag överhuvudtagen kommer att ha mjölk kvar! Änsålänge är han nöjd och belåten, växer bra, sover bra och är glad för det mesta :-)

Sista semesterveckan

Den här veckan är sista semesterveckan för Deli och sen är det dags för mig att ta över hela ansvaret för båda barnen under dagarna! Det har varit helt underbart att ha Deli hemma så länge, jag kommer att sakna honom! Synd att vädret har varit så katastrofalt hela Juni, det har bokstavligen regnat bort! Jag minns när jag var hemma med Leona 2009 då var det mycket bättre väder, vi kunde gå ut nästan varje dag, sola, bada och bara njuta. Nu får vi hålla oss inne dag in och dag ut, så tråkigt! Vi ska i alla fall göra det bästa av tiden vi har tillsammans ♥

Två månader

Oh My God! Lionel sov fr ca kl 23-5, utan amning emellan! Han har inte sovit ordentligt i ett par dagar och behövde ta igen sömnen. Idag blir lillgrabben två månader gammal och det firar vi med en familjedag på Liseberg, ser så framemot det!

Frustration

Lionel är jättesnäll, men sedan helgen har han visat en ny sida! Han kan bli riktigt arg och ledsen ibland! Då hjälper ingenting, inte ens amning som brukar rädda de flesta situationer! Jo, en sak vill han, att jag håller honom konstant! Jag blir så frustrerad ibland och idag fällde jag en tår när jag fick hålla honom i timmar så att han skulle förbli lugn. Jag är helt bunden! Åååh idag har jag tänkt tusen gånger på min "före barnen" tid och blir arg för att jag inte njöt mer av min ungdom och frihet! Deli säger att jag hade en rolig ungdom och njöt av den då, men jag borde ha njutit ännu mer! Jag vill bara komma bort nu och rensa hjärnan! Jag försöker tänka positivt och jag vet att det här inte vara för evigt, men ibland är det svårt! Jag vill bara skrika och springa ut! Men åter igen positiv positiv positiv, allt blir bra snart, han blir stor och sedan är allt glömt!

Have you ever really...

Lyssnar på Bryan Adams, Have you ever really loved a woman, och sjunger den för Lionel! Hoppas att han blir som sin pappa när han blir stor och visar stor respekt för kvinnor! Det är så viktigt för mig att lära min son att respektera kvinnor och lära min dotter att respektera sig själv och aldrig låta någon man trycka ner henne! Jag har aldrig blivit utsatt för det själv i mitt förhållande men har sett allt för många kvinnor där mannen inte visar någon respekt, är våldsam, förolämpar kvinnan osv. Det är det värsta jag vet och jag kan inte respektera en sån man oavsett vad han har för "ursäkt"...

Ta hand om mig själv

Jag måste erkänna en sak! Jag är missnöjd med min kropp just nu (har jag någonsin varit nöjd förrensten?)! Det ser alltså inte bra ut, jag kan ljuga för mig själv hur mycket jag vill, men spegeln, vågen och klädstorleken säger sanningen! Jag har bara gått ner 10 kg sedan jag fick Lionel och det har redan gått två månader och inget mer har hänt!

Innan jag blev gravid med Lionel var jag större än jag någonsin har varit i hela mitt liv! Jag lyckades gå ner alla mina graviditetskilon från första graviditeten men inte de 10 kilon jag la på mig några månader innan jag blev gravid med Leona.

Jag gick alltså upp 10 kg innan jag blev gravid första gången, sen ytterligare 20 kg under graviditeten med Leona, vilket ger en viktuppgång på totalt 30 kg inom 1,5 år, gick ner 20 kg inom ett år och de 10 kg blev kvar tills jag blev gravid igen.

Jag gick upp 20 kg under andra graviditeten, ner 10 kg och nu har jag egentligen 20 kg för mycket...men just nu nöjer jag mig om jag går ner till samma vikt som jag hade innan jag blev gravid andra gången, vilket innebär en viktnedgång på 10 kg till. Hänger ni med, det blev många kilon upp och ner nu haha?

Jag har sagt till mig själv att jag får fortsätta med den här lättjan månaden ut, men om två veckor måste jag börja gå ut på promenader! Mitt mål är att börja gå lite smått när Deli börjar jobba i början av Juli, inga ursäkter, inga undantag. Jag ser inte bara oattraktiv ut utan jag har till och med börjat få fysiska besvär pga övervikten, jättedålig kondis, smärta i rygg och nacke, ingen styrka i kroppen osv. Dessa besvär är inte OK när man är 28 år!

Positiv energi i tankarna måste även inkludera att jag tar hand om min kropp. Att ta hand om kropp och själ, det går hand i hand för vägen till en bättre och gladare Lola :)

Intelligent

Det är skrämmande hur intelligent Leona är!! Ja jag vet att alla tycker att ens barn är störst, bäst och vackrast, men nu håller jag inte på att skryta här utan säger som det faktiskt är! IPhone, surfplatta och tekniska prylar behärskar hon bättre än jag! Hon älskar den animerade filmen Mästerkatten i stövlar och hon brukar titta på den i sin surfplatta och dansar som de gör i filmen, helt underbart :-) Idag upptäckte Deli att hon har själv gått in och köpt ett spel med Mästerkatten i surfplattan! Hon sitter och spelar det nu!! Hur är det möjligt att kunna så mycket som treåring?? Hon kan alla spel i plattan, klarar banor, slår rekord, ja allt möjligt! För att inte tala om vilka ord och meningar hon kan säga! Jag blir nästan rädd, men samtidigt jättestolt över henne! Är allt detta normalt för en treåring kanske?

Min födelsedag

Igår, den 19de var min 28de födelsedag! Grattis till mig :) Min familj kom över till oss efter att de slutade jobba och hade med sig tårta och en present. Vi satt och pratade och skrattade och senare på kvällen kollade vi på fotbollsmatchen mellan Sverige-Frankrike och åt massor av chips, popcorn, frukt och drack coca-cola :) Jag tyckte att det blev en mysig Tisdagseftermiddag och jag blev så lycklig av att se hela familjen samlad och bara njöt av att vara tillsammans! På Lördag fortsätter vi fira min födelsedag med en tur till Liseberg! Mina syskon, mamma och vår lilla familj, alla tillsammans, åååh det kommer att bli så roligt!


Fortsätter med positivitet

Jag har mått så bra i själen sedan jag började tänka positivt! Även de mest påfrestande och jobbiga stunderna blir lättare att hantera när jag inte blir bitter och sur. Jag fokuserar på det som betyder mest för mig, min största och eviga lycka vilket är min underbara familj! Jag kan inte önska mig något mer! Hoppas att detta fortsätter och att jag kan finna mig själv igen för att jag har tyvärr tappat mig själv någonstans på vägen. Ibland känns det tungt, men jag vet att jag kan klara allt så länge jag är snäll mot mig själv!

Lycka

De senaste dagarna har jag försökt tänka positivt i alla lägen! Är jag trött för att jag har fått gå upp flera gånger per natt för att amma tänker jag "det kommer en tid senare i livet då jag får sova så mycket jag vill", har vi alla fyra fått trängas i sängen och jag vaknar med huvudvärk och jag har ont i hela kroppen tänker jag "skönt att våra barn känner sig trygga hos oss och vill vara nära oss". Varje gång jag känner för att sucka och sura, vänder jag situationen till något positivt. Det är inte lätt att alltid tänka positivt, men jag mår så mycket bättre nu! Gladare mamma och fru innebär fridfullt och harmoniskt hem :-)

Deli är på en fotbollsmatch, båda barnen sover och jag har lite egentid. Jag tittar på mina barn och känner ett lyckarus sprida sig i hela kroppen! Jag är så stolt över mina barn och jag har ett otroligt lyckligt liv tillsammans med båda barnen och min man, jag har allt jag någonsin har kunnat drömma om ♥ Mina familj är det bästa jag har i livet och det mest dyrbara! Jag är så lycklig!

Positiv

Jag har bestämt mig att jag ska bli bättre och vara snällare mot mig själv! På senare tid har jag lyckats sjunka i så negativa tankar att jag ganska ofta går runt och är bitter och olycklig. Oftast ältar jag gamla saker som gör att jag inte kan njuta nuet och framtiden. Min bitterhet och negativitet driver mina nära och kära bort från mig. Jag vill inte upplevas som jobbig att vara runt.

Jag söker bekräftelse från fel människor och ser inte de som verkligen ser och älskar mig, de står mitt framför mig. Jag söker lycka på fel ställen när jag redan håller lyckan i mina händer. Jag är verkligen lycklig för att jag har allt jag nånsin har kunnat drömma om och jag vill inte riskera att förlora det. Jag vill alltid ha mer och kan aldrig nöja mig med det som jag redan har uppnått hittills. Jag får sluta vara så hård mot mig själv för att jag har insett att jag är min största fiende. Ingen är lika negativ mot mig som jag är mot mig själv! Negativiteten håller på att bryta ner min själ och jag vill bort med alla dessa tankar och känslor! Jag ska bli den glada och positiva Lola jag en gång var!

Navelpiercing

Jag har har glömt att nämna att för tre veckor sedan satte jag in pieringen igen, alltså fyra veckor efter förlossningen! Det gjorde inte lika ont som förra gången. Åh vad jag är nöjd med den, vill fortfarande ha den när jag är 70 år gammal haha. Jag visar inte magen eller så utan jag har den enbart för mig själv. Dagen efter att jag fyllde 18 gick jag och fixade navelpiercingen. Snart har jag alltså haft den i 10 år och jag älskar det lika mycket nu som då! Det får bli hur "omodernt" som helst, den kommer att få hänga kvar i många år till ändå!  ;-)

Riven av en hund

Åååh jag mår så dåligt och har en klump i magen! På lekplatsen för en halvtimme sen blev Leona riven av en hund från ögonvrån och ända ner till hela kinden! Hon kunde ha förlorat sitt öga! Rivmärket är precis i ögonvrån och jag är så rädd att ögat är skadat på nått sätt. Deli tycker inte att vi behöver åka in till akuten och enligt sjukvårdsupplysningen "verkar" det inte vara nån fara.

Hon gick fram till hunden för att klappa och hon tog tag i hans nos och då attackerade hunden :-( Jag vill inte att hon ska vara hundrädd som jag hela livet för att det är så jobbigt då de flesta har hundar som husdjur numer. Jag mår så dåligt för att jag stod där och kunde inte göra nått för att förhindra det. Jag känner mig som världens sämsta mamma  för att jag inte förhindrade det på nått sätt. Jag klandrar migsjälv :-(

Ett barn till

När någon frågar mig om jag vill ha ett barn till svarar jag, "Ja, om jag vet med all säkerhet att tredje barnet blir en flicka!". Brukar inte nyförlösta kvinnor svara blankt "Nej!"? Jag tycker att det är viktigt för en tjej att ha en syster när hon blir äldre, jag tror inte att killar har samma behov av en bror. Jag kanske har helt fel, men det är så jag upplever att det generellt ligger till. Det är bra som det är nu, en flicka och en pojke och jag vet inte vad det är med mig att jag inte kan släppa tanken vid att jag kanske vill ha ett barn till i framtiden! Deli har sagt klart och tydligt att han är nöjd och vill absolut inte ha fler barn, vilket jag respekterar fullt ut. Jag är också nöjd, men jag blir lite ledsen av tanken att jag aldrig kommer att uppleva det magiska att bära och föda ett barn igen! När Deli tog upp allt jobbigt som jag upplevde under graviditeten och förlossningen så insåg jag att det mest förnuftiga är att släppa tanken vid ett barn till. Det är ingen lätt resa och jag är välsignad som har fått uppleva det två gånger. Nångång måste vara sista gången! Jag är lycklig över att jag har två fina och friska barn med mannen jag älskar <3

Facebook

Jag erkänner, jag är beroende av Facebook! Jag lovade att aldrig skaffa det, men när min mamma gjorde det så tyckte jag att ska mamma som är äldre ha Facebook så ska jag också! Jag började med facebook 2009 tror jag. Nu har jag facebook i mobilen och jag kollar stup i kvarten, inte för att jag behöver det, utan av vana och att det är så lättillgängligt!

Jag gillar när många "gillar" mina bilder/inlägg. Vem gör inte det egentligen, för att man lägger inte ut bilder om man inte vill att vänner ska gilla eller kommentera, eller hur? Jag la upp min gravidmage och jag fick så dålig respons, få kommentarer och få som "gillar"! Varför? Jag hade tänk att många skulle kommentera storleken, formen etc. Haha så patetisk jag låter, men jag kan inte hjälpa det :-) Själv kommenterar jag sällan, oftast gillar jag bara :-)

Enligt min statistik så kikar några in i min blogg varje dag, men man kan knappt tro att jag har några läsare för att ni lämnar aldrig en kommentar, gör det vetja :-)



Inte så många som "gillar" min gravidmage på fejjan!


PS: Jag har även Instagram i mobilen som jag är beroende av, kollar det lika ofta som Facebook... "Hej jag heter Lola och jag är beroende av sociala medier"! Finns det någon rehab för sånt??


Sista magbilden

Jag måste skriva ner förlossningsberättelse innan jag glömmer allt! Jag bad Deli att skriva ner lite stödord i sin mobil när vi var på förlossningen så att jag skulle kunna sammanställa allt sedan, men jag har inte tagit tag i det än! Nån dag så ska jag göra det, jag lovar mig själv :)

Igår satt jag och överförde bilder från systemkameran och digitalkameran till datorn. Jag gjorde även en egen mapp till Lionel där alla hans bilder finns nu. När jag var mammaledig med Leona tog jag jättemånga bilder med digitalkameran, med de flesta bilder på Lionel tar jag med min Iphone. Måste även överföra bilder därifrån till hans mapp, för att det har jag inte gjort än!

Jag hittade en bild som vi tog på förlossningen i väntan på eget rum. Värkarna var olidliga och jag ville bara få det gjort. Med CTG kurvan på bad jag Deli ta en sista magbild. Jag var ENORM! Jag känner mig jättesmal nu när jag ser hur stor jag var då haha.


Den 23/4 2012, dagen då Lionel föddes ♥

Klicka på bilden för att förstora!

Kampen mot graviditetskilon

Kampen mot kilona måste börja förr eller senare, men hur gör man, vart börjar man? Jag kanske är för bekväm men jag ser mig runtomkring ser alla mammor som ser ut som modeller med ett spädbarn under armen och då kan jag inte hjälpa att jag känner stor press på mig! Men jag fick barn för sex veckor sedan, jag kanske får lata mig lite till utan dåligt samvete?

Jag har redan fått antydningar på att jag borde börja med frågan: "Varför tar du inte och går ut med barnvagn och promenerar?" Mitt enkla svar har varit: "För att jag varken vill, orkar eller bryr mig"! Men man ser alla nyblivna mammor i tidningar och verkliga livet som ser ut som supermodeller och de har precis fått barn! Fast jag inte stör mig på att jag ser lite rundare ut nu så kan jag inte hjälpa att ställa frågan: "Jag kanske ska börja träna eller banta eller nått...?" Tummen ner för dagens skeva bild man har av kvinnokroppen, speciellt nyblivna mammor!

Jag har fortfarande efter sex veckor "bara" gått ner 10 kg av 20 kg jag gick upp under graviditeten! Jag får ta den kampen senare, för i ärlighetens namn orkar jag inte bry mig just nu. Jag vill bara njuta av bebistiden med Lionel i famnen. Han växer så fort!! Det enda jobbiga är att sommaren närmar sig och snart ska man våga sig ut till stranden i bikini och det känner jag inte mig bekväm i! Jag får hänga på stranden i baddräkt och sarong om det nu blir badväder igen...


6v efter förlossningen med Leona


6v efter förlossningen med Lionel

Jag vägde tre kilo mindre efter sex veckor med Leona än vad jag gör den här gången och jag tycker att man kan se det väldigt tydligt! Magen drog ihop sig mycket bättre förra gången! Ja, ingen beach 2012 kropp här inte haha.

För att förstora, klicka på bilden.

RSS 2.0