Deppigt

Fr.o.m igår eftermiddag t.o.m idag eftermiddag har jag inte gjort något annat än gråtit, surat och deppat! Jag har bara legat i sängen fram till nyligen. Tillslut var jag tvungen att komma upp och äta ett äpple! Jag har gråtit så mycket att jag inte fattar hur jag kan ha så mycket tårar över? Jag har legat utan kläder inatt för att det gör ont och det är obehagligt att ha kläder på mig överhuvudtaget. Allt spänner och drar och jag blir galen! Jag mår illa, molande värk, ont i ryggen och liggsår. Börjar nästan tvivla att jag kommer att föda så sent som den 16e April...

Mamma kom över en snabbis för att kolla till mig för att hon ringde tidigare idag och jag berättade hur jag mådde. Hon tog med Leona över till sig och snart kommer de tillbaka hem igen. Jag ska försöka äta nått mer, men jag är så otroligt illamående så att inget lockar egentligen. Jag ska försöka rycka upp mig lite om det går...

Sista fredagen i Mars

Äntligen fredag! Jag har haft en underbar vecka för mig själv. Det har varit så skönt att bara vara hemma och inte göra någonting alls, bara vila och ta det lugnt! Helgen blir ännu bättre för att det blir mysigt att vakna och bara dra sig i sängen, ta dagen som den kommer och bara slappa alla tre (fyra med lillen i magen) tillsammans.

Igår hade jag ganska mycket sammandragningar hela dagen. Magen blev hård och jag fick ont för att han förmodligen försökte fixera sig eller kanske redan är fixerad, vet inte än...Förra bm besöket var han fortfarande lite rörlig i bäckenet.

Inatt mådde jag så illa och hade ganska ont i ländryggen, magen och kände allmänt obehag att Deli blev orolig om det var dags? Nej nej försäkrade jag honom, vår son kommer den 16/4 :) Jag är nästan 100% säker på att han definitivt, absolut inte kommer tidigare eller ens på bf! Jag minns hur besviken jag blev den 20 April 2009 när bf kom för Leona och hon var inte född?!! Jag var så förtvivlad och förkrossad. Jag tänker inte utsätta mig för något sånt igen, för att den bästa läxan i livet är erfarenhet! Det känns faktiskt lite psykiskt lättare när jag själv har satt ett "bf datum" haha. Då blir jag bara positiv överraskad om han kommer innan 16/4 och kanske förkrossad om han inte kommer just den 16de hahaha. Ibland måste man lura sin hjärna annars blir saker och ting tunga att härda ut...

Ha en underbar helg,
Hugs



Vecka 39

Du är i vecka 39.
Du har gått 38 fulla veckor och 0 fulla dagar (v38+0).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 11 apr 2012
Du har 13 dagar kvar till beräknad förlossning.

Egen kommentar: Viktuppgången ligger fortfarande på ca 17kg, ett halvt kilo +/- beroende på när på dagen jag väger mig! Jag är stor, trött och jättekänslig. Kan gråta för allt och inget. Vissa gånger är jag så nedstämd och vill bara att jag ska föda NU Nu NU, orkar inte mer...Känner förvärkar och molande värk ganska ofta men de går över när jag vilar. Försöker sova och vila så gott det går för att nu är det nära. Jag tror att han kommer 16/4 så att det är mindre än tre veckor kvar, om jag gissar rätt :)

Härligt att komma ut lite

Måste börja med att gnälla: Aj jag har så ont i ländryggen och nedre delen av magen...Jag är helt slut i hela kroppen just nu!! Jag har gått alldeles för mycket idag.

Jag har varit hemma de finaste dagarna i veckan och just när jag beger mig ut så börjar det regna och blåsa, typiskt! Vi hade i alla fall mysigt och det var härligt att bara sitta där med min käre man :) Vi åt lunch på Spice 'n Rice och sedan gick vi och tog varsin stor kaka, kaffe och satt på uteserverigen på Café Viskan. Då började det regna och blåsa och Deli frös ihjäl. Själv tyckte jag att det var skönt med lite "svalkande vindar" för att jag är varm hela tiden haha. Det är obehagligt för mig när det är så varmt som det var igår, kring 20 grader. Då svettas jag som en gris. Tur att jag inte är höggravid på sommaren, måste vara riktigt jobbigt!

Jag var inne på försäkringskassa och väntade i 45 min för att få svaret "Din man kan inte lägga in något i systemet förrän barnet får ett personnummer"! Jahapp då vet man det...Vi får helt enkelt vänta tills sonen är född för att lägga in några dubbeldagar osv. Sedan gick jag in en sväng till H&M. Hittade ett svart smalt flätat bälte till migsjälv och jag köpte en liten söt mössa till lillkillen som jag har spanat in på nätet och några klämmor och halsband till Leona. Jag sprang in en snabbis till Kappahl och det fanns sååå otroligt fina bebiskläder, hade velat ha var enda en. Jag köpte inget idag men jag kommer definitivt att köpa där när han föds, för att de var så fina.


Den här mössan köpte jag till lillkillen på H&M:)

Leona tappar sina klämmor varje dag på dagis, helt otroligt! När jag frågar henne var hon har tappat klämman så  svarar hon "Jag har ingen aning" var enda gång och jag blir så sur! Jag vet inte om jag ska skylla på hormonerna eller att jag är så jäkla jobbig morsa...Nu har jag i alla fall köpt några söta klämmor som hon INTE får ha på dagis, bara när vi är hemma eller på besök hos någon under kontrollerade förhållanden hahaha.

Hon sover i vagnen (somnade påväg hem från dagis) men jag måste väcka henne så att hon somnar tidigre på kvällen istället, då vaknar hon piggare på morgonen.

Ha en fortsatt trevlig dag mina vänner,
Hugs


Nya tag

Jag har bara hållit mig inne de senaste dagarna men idag ska jag försöka komma ut en sväg. Jag och maken har bestämt att vi ska luncha tillsammans på någon uteservering för att det är så fint väder idag också. Snart vänder det säkert och det blir grått och regnigt mest hela tiden, så att man får passa på. Jag har varit så trött och orkeslös att jag inte har velat ta mig ut ur lägenheten. Jag är bara tvungen att gå ut lite när jag ska hämta Leona från dagis- thats it!

Hoppas att jag inte börjar må dåligt vid lunchtid så att jag inte kan gå till stan...Nej, nu ska jag tänka positivt och njuta av ledigheten. Måste även en sväng till försäkringskassan för att jag har problem att anmäla dubbeldagar (både Deli och jag ska vara hemma samtidigt för sonen) med BankID! Hinner och orkar jag så ska jag även till H&M och se om jag hittar nått fint till barnen. Det blir ingen shopping för mig för att jag kommer att vara lite "rund" ett tag efter förlossningen.


Hugs

Illamående och huvudvärk

Idag mår jag illa och har kraftig huvudvärk! Jag är hungrig men orkar inte äta och jag behöver duscha med vågar inte hoppa in i badkaret själv. Det är en process att ta mig in och ut ur badkaret eftersom att jag är så stor och klumpig. Jag brukar oftast få hjälp av Deli.

Idag vaknade jag kl 4 och somnade om kl 9 och sov till kl 1230.
Leona är säkert trött efter dagis så att jag får göra henne sällskap. Det finns lasagne kvar sedan igår och det får Deli äta efter jobbet! Känner mig inte alls lika pigg som igår :(

Rejäl sovmorgon

Min första lediga dag spenderades mestadels i min varma sköna säng! Jag tog en rejäl sovmorgon och det var verkligen välbehövligt! Jag vaknade någongång mellan kl 4-5 inatt men låg kvar i sängen till kl 6,30 när Delis klocka ringde. Jag gick upp och hjälpte till med att göra iordning Leona för dagis och sedan när de gick satt jag litegrann framför datorn. Vid 9-tiden gick jag och la mig igen och somnade ganska snabbt. Jag sov till kl 13 :-) Hade nog sovit mer men jag tvingade mig upp ur sängen så att jag skulle vara pigg när det var dags att hämta Leona från dagis.

Hon går på dagis enligt ordinarie schema den här veckan och fr.o.m nästa vecka börjar hon gå 15h i veckan, måndag-onsdag 5h per dag. Därför passar jag på att vila ordentligt nu när jag har tid till det :)

Deli har önskat sig lasagne till middag så att jag får snart börja med det. Jag känner mig piggare idag och det är nog skönt för hela familjen. När jag är nere så blir jag ett litet monster som bara gnäller och det förstör de andras humör också...

Jag försöker njuta av min ledighet till max genom att vila kopiöst mycket under dagarna hehe.
Hugs

Lite orolig...

Jag är inte rädd för förlossningen utan ser framemot att får träffa min son och en förlossning är så otroligt mäktigt, så att jag tycker att det ska bli spännande att få uppleva det igen. Undrar om det kommer att gå lika bra den här gången? Jag är däremot ganska rädd och orolig för tiden efter förlossningen! Jag har ganska dålig erfarenhet av det sen förra gången. Jag mådde ganska så dåligt, hade kraftiga eftervärkar, förstoppad i två veckor, mjölkstockning och infektion i bröstet, problem med amning, depression, sömlöshet...osv...

Många säger till mig att jag ska tänka positivt och inte låta mina tankar påverka mig. De menar att jag nu är erfaren och att det inte kommer att vara lite jobbigt som förra gången. Lättare sagt än gjort, för att det är inte så lätt att bara glömma bort allt. Smärtan man känner under en förlossning glömmer man efter ett tag och det naturligt för att annars hade inte en enda kvinna velat skaffa fler än ett barn! Tiden efter förlossningen har präntat in sig i min hjärna som något otroligt tung och jobbigt att jag vissa gånger har blivit avskräckt att bli gravid igen.

Ju närmare förlossningen jag kommer desto mer oro känner jag. Jag kan bara hålla tummarna och hoppas att det går bättre den här gången :-)

Sista arbetsdagen för 2012

Idag är det min sista arbetsdag på banken för i år! Mina kollegor frågade mig igår "Vad ska du göra under din semester fram till bebisen är född?" och mitt svar var...VILA hela dagen lång!! Jag har längtat så mycket efter den här ledigheten för att min kropp skriker efter sömn och avkoppling! Jag måste försöka samla på mig krafter för att när förlossningen närmar sig och barnet föds så blir det inte så mycket sömn för min del.

Jag har en del att fixa under min ledighet så att jag hinner inte bli rastlös fram till förlossningen. Våren närmar sig och jag har en flytt på gång så att jag måste packa. Packa, fixa och dona och innan jag vet ordet av det så är det dags att föda :)

Nu ska jag göra mig i ordning och bege mig till jobbet en sista gång för i år :) Visst kommer jag att gå tillbaka under det här året men då blir det bara på besök för att visa upp lille bebisen!

Ha en underbar helg mina vänner <3

Vecka 38

Du är i vecka 38.
Du har gått 37 fulla veckor och 0 fulla dagar (v37+0).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 11 apr 2012
Du har 20 dagar kvar till beräknad förlossning.

Egen kommentar: Jag är trött och det känns som att hela mitt skelett är gjort av bly! Sååå tungt, har gått upp 17kg. Jag är lite nedstämd och längtar tills jag föder så att jag kan andas, gå, stå och göra vardagsgrejer lättare och smidigare!

Vecka 37

Du är i vecka 37.
Du har gått 36 fulla veckor och 0 fulla dagar (v36+0).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 11 apr 2012
Du har 27 dagar kvar till beräknad förlossning.

Egen kommentar: Jag är helt slut i kroppen! Det värker överallt och jag orkar knappt stå på mina egna ben av tyngden och trycket mot bäckenet. Jag har hittills gått upp 16,5kg men det känns som 165kg!! Jag trodde inte att jag skulle säga detta men, jag är trött på det här och vill bara att det ska vara över! Fram till nu har jag försökt njuta av varje sekund av graviditeten men all smärta har gjort att jag bara har blivit trött och sliten. Aj aj aj!!

Matbordet är beställt

Nu har vi beställt matbordet också :) Vi får det levererat i slutet av April! Vi letar efter en fin TV bänk till vardagsrummet men har hittills inte hittat någon som passar...vi får leta vidare...

Nu lider Söndagen mot sitt slut, men det är helt ok för mig eftersom att jag är ledig imorgon :) Leonas dagis är stängt pga studiedag och då får jag passa på att vara hemma med min busunge och njuta av det fina vårvärdret som utlovas...

Hugs

Inspiration

Jag googlar och googlar efter inspiration så fort jag sitter framför datorn numer. Jag har en ganska klar bild av hur jag vill att allt ska se ut, men det är lite smådetaljer som jag inte riktigt vet hur/var jag ska placera. Mitt hem ska gå i bruna, beiga, vita jordnära toner men jag tror att jag kommer att blanda in lite rött också. Jag har några fina tavlor hemma som jag definitivt inte vill bli av med och de har djupröda motiv. Just nu vet jag inte exakt vart i vardagsrummet jag ska ha dem, men när vi väl flyttar in och allt kommer på plats så vet jag då, men jag är lite otålig :)

Jag visste inte att den stil jag var ute efter hade ett namn, men då sa Deli att den heter "New England style"! När han visade mig på google så var det precis vad jag hade pratat om hela tiden haha. Färgerna, stilen, detaljerna...ja allt!! Det kommer att bli så fint och jag längtar tills allt är på plats! I'm happy!!
Jag kommer att blanda färg och form på kuddarna. Beige, brunt och en aning rött!

Ungefär sånahär vill jag ha:
Tycker att dessa linnekuddar är så fina! Brun soffa, men beiga kuddar, stiligt...


Jag är ute efter nån kudde med ovanstående motiv i linnematerial för att ge vårt hem en liten färgklick!

Ha en trevlig söndag,
Hugs

Ut med gammalt in med nytt!

Vi kommer att sälja alla våra nuvarande möbler och gå in med helt nya i den nya lägenheten. Hittills har vi sålt köksbordet, skrivbordet och kontorsstolen. Jag ska lägga ut vår ektorpsoffa, fåtölj och vår säng på blocket men jag vågar inte än, för att blir det sålt så står vi utan i två månader.
Nu äntligen har vi bestämt oss för våra nya möbler! Idag betällde och betalade vi vår nya soffa, soffbord och säng! Matbordet hann vi inte åka in och betala men vi har bestämt oss för vilket bord vi ska ha. Imorgon åker vi till Mio och köper det! Alla våra möbler levereras i vår nya lägenhet kring slutet av April!
Såhär ser våra nya möbler ut:
Divansoffan blir ungefär i den här färgen. Den är stor och rymlig!
Soffbordet är så fint, jag gillar det verkligen! Kombination mellan dessa två fina färger passar verkligen den stilen vi är ute efter. Vardagsrummet kommer att gå i bruna jordnära färger tillsammans med inslag av vitt.



Vår nya sköna kontinentalsäng! Det kommer att kännas som att vi sover på moln varje natt :)



Det fina nya matbordet som är rymligt och tidlöst! Ett bord som vi kan använda i många år utan att det går ur mode.

Vi är jättenöjda med våra nya möbler! Aldrig har vi gjort av med så mycket pengar på en och samma gång, men kommit hem tomhänta haha :) Det ska bli så roligt att få hem allt i April/Maj. Nu känner jag att en hel del stess har släppt! Det här har liksom tyngt mig lite när inget var bestämt innan...
Ser verkligen framemot allt nytt som väntar, lägenhet, möbler och en lite familjemedlem- vår lille son :) Den som väntar på nått gott...
Hugs

Vecka 36

Du är i vecka 36.
Du har gått 35 fulla veckor och 0 full dag (v35+0).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 11 apr 2012
Du har 34 dagar kvar till beräknad förlossning

Egen kommentar: Fortfarande ont! Jag känner mig tung, sammandragningar och förvärkar kommer oftare och jag sover jättedåligt på nätterna. Jag måste hålla ut lite till, snart är han här <3

Vecka 35

Du är i vecka 35.
Du har gått 34 fulla veckor och 0 fulla dagar (v34+0).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 11 apr 2012
Du har 41 dagar kvar till beräknad förlossning.

Egen kommentar: Det hugger till i bäckenet som knivar och det gör jätteont! Jag kan knappt gå utan att känna av smärtan. Han börjar förmodligen fixera sig eftersom jag känner sådan tryck neråt. Börjar känna lite småvärkar ibland och det har blivit tungt och jobbigt! Han är ganska stor nu och utrymmet är minimalt, sparkarna mot revbenen är rejäla. Idag blir det inget jobb utan jag ska vila så mycket jag kan för att jag sover så illa på nätterna.

Skottår 2012

Skottår inträffar var fjärde år och då får vi en extradag i kalendern, nämligen 29:e Februari. Jag tänkte häromdagen "hur såg mitt liv ut för fyra år sedan?" Om jag minns rätt så började jag på mitt nuvarande jobb, jag blev gravid med Leona och gifte mig i Oktober det året! Jag minns inte så mycket men när jag tänker efter så känns det ganska avlägset, men ändå inte. Det som är överväldigande är att jag inom loppet av fyra år har hunnit bli tvåbarnsmamma (snart i alla fall)!

Det ska bli intressant att se vad livet har att erbjuda de kommande fyra åren till nästa skottår :) Då är jag 32 år gammal, min lilla prinsessa blir sju år och lille prinsen fyra år, herregud vad stora barn jag har då haha...
Till dess ska jag försöka njuta av nuet, för att det kommer aldrig tillbaka!

Jag älskar citatet: "Livet är inte dagarna som passerar utan dagarna du minns!"

RSS 2.0