Dagdrömmar

Jag vill åka iväg på en solsemester och vakna varje morgon till vackert väder, gå till strand eller hänga vid poolen, äta massor av god mat och bara koppla av. Jag vet att det inte är lämpligt att åka nu, men man kan väl ändå dagdrömma eller hur?


Under Toscanas Sol

Såg en underbar film, vackra miljöer, lättsam och fin berättelse. En riktig feelgood film som lämnar en med ett leende på läpparna när den slutar. Jag har sett den många gånger innan men det är en sådan film som man kan se flera gånger om och varje gång känns som första gången man ser den :-) Tycker att det är ett bra avslut på dagen och jag längtar efter att lägga mig intill mina barn och man och bara andas in djupt och inse hur lycklig lottad jag är <3


Soliga sommardagar <3

Mitt humör faller när det är grått och regnigt och stiger när det är ljust och soligt ute. Fel land att bo i kanske? Men jag älskar Sverige så mycket och jag kan inte tänka mig att bosätta mig någon annanstans! Jag njuter fullt ut när värmen når Sverige. Såna dagar är få men oslagbara!


Måndag 30/7

Vi har knappt haft nån sommar i år! Vi fick några fina dagar förra veckan men nu är regnet tillbaka igen. Händer inte så mycket hos oss, vi sitter hemma och har tråkigt och är gnälliga alla tre. Deli är på jobbet och meddelade att han måste jobba över idag. Han misstänker att han har inflammation i bihålorna, stackarn det måste vara jobbigt för honom!

 

Idag har jag försökt omorganisera i köket och flyttat saker från ett skåp till ett annat. Jag är så less på att flytta runt på saker och ändå inte känna att var sak har sin plats. Tre månader har gått sen vi flyttade in och ännu är inte allt på plats, så frustrerande! Jag försöker få ordning men det finns ingen plats, hur mycket kläder och saker behöver man egentligen? Vi har så mycket av allt och jag har lust att slänga hälften! Ja ja det är en sån "gnälla på allt" dag! Jag sov så dåligt mellan Leona och Lionel inatt och vaknade jätteförbannad och skällde innan jag ens hann säga god morgon!


The naked truth

Vi var på Alideberg idag och jag var lite sugen på att bada men skämdes för mycket över min kropp och satt i solstolen med sarong på och tittade när andra badade. När jag stod upp slet Deli av mig sarongen och sa "Du är vacker som du är, var stolt!". Det kändes så obehagligt att stå i bikini inför massor av människor, men jag tänkte skitsamma och hoppade in i poolen. Det var sååå kul att bada, vattnet var lagom och jag fick årets dopp :-)


Lionel i magen

Vecka 5, 8, 12, 16, 20, 24
   
  
 
Vecka 25, 26, 27, 28, 29, 30
  
  
 
Vecka 31, 32, 33, 34, 35, 36
  
  
 
Vecka 37, 38, 39, 40, 41, 42
  
  
 
 
 
 

Underbara sommardagar

Vilka fina sommardagar vi har haft den här veckan, helt fantastiskt! Vi har njutit till max. Vi har spenderat dagarna mestadels utomhus med lek, skoj, bus och bad :-) Själv har jag bara doppat fötterna i år, för kallt i vattnet för min smak men Leona och Deli har badat en hel del. Nästa år badar jag förhoppningsvis utomlands i 25+ gradigt vatten :-) 

I stan är det roligt att shoppa, äta lunch, glass och sen får Leona leka på lekplatsen i parken!

När Deli kommer hem efter jobbet brukar vi åka till sjön och vara där i några timmar.

Inget bad för min del i år. Doppade fötterna och kom snabbt tillbaka, det var för kallt för min smak!

 


Alideberg

Igår var vi på Aliderbergsbadet och Leona hade så roligt! Jag kom iväg ganska sent, var där kl 15-17 men det räckte gott och väl ändå. Idag vill jag komma iväg lite tidigare för att när Deli kommer hem från jobbet vill han gärna att vi åker till Sjömarken (Viaredssjön). Måste kanske stanna till vid ICA Maxi först och köpa lite fika? Jag får fixa lite mackor och koka några korvar så att Leona och jag kan äta en lätt lunch vid poolen. Jag hoppas på att vara där senast kl 13 och stanna till kl 15. Deli slutar jobbet kl 16 och sen blir det utflykt igen :-) Vi har så få fina dagar i Sverige så att det gäller att passa på och utnyttja dagarna maximalt när man har chansen.
 
Jag kanske vågar visa mig i bikini och ta årets första dopp idag? Igår satt jag med klänning hela tiden. Om jag känner mig osäker och obekväm i bikini? Jaaa!! Inte nog med att jag inte har någon Beach 2012 kropp, jag är dessutom vit som snö haha! Perfekt combo!
 
Har beställt lite saker på H&M idag. Kanske får min beställning i veckan? Inget märkvärdigt men de var på rea och jag slog till :-) 
 

Solen är här!

Vad härligt det känns när man vaknar till strålande sol! Jag funderar på att packa ihop en liten picknick, en filt, lite dricka och åka till Alidebergsbadet (utomhus bassäng) med barnen. Det sägs att det ska vara strålande sol hela veckan, så att det gäller att passa på att njuta medan det varar! Jag ska fråga några vänner som har semester/gravida och är hemma om de vill följa med, annars åker jag själv och njuter med mina underbara barn!
 
Lionel var lite varm av sprutan igår så att jag ville dämpa febern med lite alvedon, det skulle jag inte ha gjort! Istället för att ge honom lite sakta men säkert sprutade jag snabbt in 2,5 ml och han spydde och nästan kvävde i flera minuter. Jag behöll lugnet, men Deli däremot blev upprörd och rädd. Exakt samma misstag gjorde vi med Leona när hon fick alvedon för första gången och hon höll också på att spy ihjäl sig då, att man inte lär sig av sina misstag?
 
Han har i alla fall sovit gott brevid mig hela natten och nu har han inte feber mer. Jag däremot har sovit så illa att jag känner mig helt mörbultad. Vi sover alla fyra i sängen så att det finns inte så mycket utrymme att sträcka på sig så att säga (barnen tar gott om plats men det är värre för Deli och mig som tränger oss i minimal yta).
 
Jag ska inte sitta här och förlora mer tid, dags att börja förberedelserna inför en heldag ute i det fina vädret!
Hugs
 
Alidebergsbadet har stor pool och stort gräsområde som man kan sitta på. Det finns även en liten minipool för de minsta som inte finns med på bild. 
 

Tre månader

Idag blev Lionel tre månader gammal och det firades med spruta på BVC! Både Leona och Lionel grät, det var lite jobbigt att försöka trösta båda samtidigt! Lionel grät för att det gjorde ont och Leona grät för att lillebror fick en spruta. Hon är så omtänksam lilla prinsessan :-)

Sen gick vi runt på stan och jag köpte en tunika till Leona, vit kofta från Nubie (favoritmärket) till Lionel och två tunikor till mig själv. Jag åt på Subway och sen gick vi till MacDonalds och Leona fick happy meal. Efter en snabb visit på mammas jobb vandrade vi vidare hem. Nu somnade lillprinsen och jag hade gärna gjort honom sällskap om jag inte hade en treåring att se efter...


IKEA

Äntligen åkte vi till IKEA idag! Vi köpte lite krimskrams men TV-bänk, hallmöbler osv kommer vi att beställa via hemsidan och få hemlevererat! Leona fick vara hos mormor så att vi kunde handla och titta i lugn och ro. Lionel var med oss men han var en ängel, hördes knappt! En lyckad dag och några tusenlappar fattigare :-)


TGIF

Håller tummarna att vi åker till IKEA imorgon! Nycklarna är fortfarande inlåsta så att jag har inte kunnat boka tvättid den här helgen! Vi klarar oss utan att tvätta en vecka men jag vill inte ens titta på tvättkorgen för jag ser allt jobb som väntar när det väl är dags att tvätta!

Regn som vanligt så att vi håller oss hemma. När Deli kommer hem blir det tacos till middag, det var längesen. Så svårt att komma på vad man ska laga varje dag. Det är en av nackdelen med att vara mammaledig, man ska laga middag varje dag och man vill ju helst variera, men jag tycker att det blir samma hela tiden... Jag njuter av att vara hemma med barnen faktiskt, det är skönt att bara ta dagarna som de kommer :-) Pricken över i hade varit om vädret var finare, men man kan inte få allt eller hur?

Uppdatering: Senare på kvällen fick vi äntligen ut tvättstugnycklarna ur garaget! Det första jag gjorde var att boka tvättid, kl 7-12 på en Söndag. Tråkigt men välbehövligt :-)


Efterkontroll

Jag var på efterkontroll igår och allt såg bra ut, skönt! Jag fick journal för Leona och Lionel och enligt uppgifterna där så gick jag upp ca 17 kg (sista invägning var en vecka innan förlossning) med Leona och 20 kg (jag vägde mig morgonen innan förlossningen) med Lionel. Jag gick ner 2 kg innan inskrivning med Leona för att jag mådde så illa och därför var "startvikten" lägre den gången. Ungefär vecka 28 med båda barnen vägde jag lika mycket som jag gör nu!
 
Jag berättade för henne att jag ibland har tänkt på att jag vill ha ett barn till nu och undrade om det var normalt att känna så när man precis har fått en bebis? Hon sa att det var en normal känsla och vissa kvinnor känner så när de får ett "lätt" barn. Skönt att höra för att det är precis så det är när jag tänker efter! Under de första tre månaderna med Leona var det jättejobbigt för att hon hade ont i magen och skrek mycket och då hade jag inte en tanke på ett barn till, men Lionel är bara glad hela tiden och har inte haft någon skrikperiod alls hittills och det känns som att jag kan klara av att ta hand om 10 barn som han. Jag är jättenöjd med mina två barn och planerar inte att ha fler, det känner jag från djupet av mitt hjärta :-)
 
Vi pratade om preventivmedel och jag kunde inte bestämma mig där och då om jag skulle välja spiral eller p-stav så att jag fick lite info med mig hem att läsa. Nu har både Deli och jag läst och Deli tyckte att jag skulle välja p-stav men jag har faktiskt bestämt mig för spiral! Jag ska ringde dem så fort som möjligt för att få ett recept och boka tid för att sätta in den. Sen behöver jag inte tänka på skydd i 5 år, så sköönt!

Preventivmedel

Idag ska jag på efterkontroll, nästan tre månader efter förlossningen! Man brukar ha efterkontroll efter 6 veckor men eftersom min ordinarie barnmorska var på semester fick jag boka den här tiden. Vi ska prata om preventivmedel och jag är så kluven! Jag vet inte vad jag ska välja. Jag har ätit p-piller sen första början men nu känner jag att det blir för krångligt att komma ihåg att ta ett varje dag. Jag är till och med rädd att jag ska glömma att ta dem regelbundet och blir gravid igen, inte vad jag vill just nu!
 
Det finns så många olika alternativ men jag har ingen aning om vilket som är bäst? Alternativen är (genomstruket är sånt som är uteslutet för mig):
 
Kombinerade p-piller
Minipiller
P-plåster
P-ring
P-stav
P-spruta
Hormonspiral
Kopparsprial
 
Sprial har man i ca fem år och det låter bäst i mina öron för att då slipper jag tänka på det i många år! Det lutar åt att jag väljer det, men jag har hört lite skräckhistorier som gör att jag blir tveksam...
 
Jag får sitta ner och prata med barnmorskan så kanske hon kan hjälpa mig att välja rätt i preventivmedelsdjungeln. Inte lätt när man har så många alternativ!
 

Söndag

Ingen IKEA den här helgen heller! Undrar om det någonsin kommer att bli av? Kl 12 är det tvättdags. I fredags låste Deli in våra tvättstugnycklar i sin mammas bil som han ställde in i vår garage och stängde för hänglåset! Nu måste vi köpa bultsax och agera inbrottstjuvar för att ta ut dem, men inte har det blivit gjort än! Han säger bara "jag ska fixa det" men frågan är när? Det värsta är att extranyckel till hänglåset är i samma nyckelknippa, så smarta är vi! Nu måste jag stå utanför tvättstugan och hoppas att nån vänlig själ öppnar dörren åt mig! Gissa om jag är irriterad över hela händelsen?


Fredag den 13de

Igår hade jag det riktigt mysigt med mina två vänner K & E. Mina två bästisar som jag lärde känna på gymnasiet och har haft en fin vänskap med sedan dess, vi kallar oss trollgänget haha. Vi träffas väldigt sällan men när vi väl är tillsammans har vi alltid jätteroligt.
 
Vi satt hemma hos mig och pratade, åt mat och massa annat onyttigt :-) De fick se hur mitt liv som tvåbarnsmmama var haha. Så skönt att kunna öppna sig för vänner utan att bli dömd. Jag har mycket svårt att lita på människor och umgås ytligt med många men kan inte slappna av med vem som helst! 
 
Senare på kvällen gick jag ut på Torsdagskväll med mami och syrran, vi gick en runda runt stan och sedan hemåt. Påväg hem ringde en väninna och undrade om jag ville gå över till henne en stund och jag tackade ja. Satt där till kl 23,30 men sen var det dags att komma hem för att Deli skulle lägga sig. Leona hade hunnit vakna och jag fick vara uppe  med henne till kl 1. Jag sov dåligt inatt för att Lionel ville äta varannan timme, så att det blev knappt nån sammanhängande sömn för min del. Nu sover han, Leona kollar på bolibompa och jag tar det lite lugnt. Senare ikväll kommer ett gäng vänner för att träffa lille Lionel. Till helgen åker vi kanske till IKEA, som vi har pratat om att göra i över tre månader. Det tar emot att åka dit med två små barn men det är ett nödvändigt ont.
 
Tråkigt väder och lite höstlikt. Man vill bara krypa under ett täcke och se på film! Vilken värdelös sommar det har varit i år alltså, bläää!

Snow White and the Huntsmen

Deli och jag var på bio och såg Snow White... den var bra men jag hade lite högre förväntningar. Jag var ett vrak när Deli kom hem från jobbet och jag ville inte gå på bio först, men 20 min innan filmen började sa jag "kom vi åker"!

Det var riktigt skönt att komma ut lite. Idag kommer mina två underbara vänner K & E vid lunchtid och sen omkring kl 20 ska jag ut med mami och syrran på Torsdagskväll! Hoppas på en gladare Lola för att igår var jag ingen rolig mamma/fru/syster/dotter...


Behöver lite andrum

Gud som man kan må! Jag känner mig sliten som en 70 åring i både kropp och själ! Tiden med två små barn hemma är ingen dans på rosor, Lionel har en gnällig period just nu som är väldigt påfrestande och Leona är energisk och beter sig som en upprorisk tonåring.

Vill bara gömma mig under täcket men som mamma får man aldrig ge upp! Planen är att gå på bio med Deli ikväll men jag känner inte för att lämna båda barnen till mamma, det är tufft! Jag skulle egentligen behöva komma bort lite men...får se hur det blir med den saken...


Måndag 9/7

Igår fyllde min bror år och då var vi ute och åt middag på La Copita. Jättegod mat!! Deli var hemma med barnen så att jag fick njuta av maten i lugn och ro :) Det var jättemysigt!
 
Idag händer inte så mycket! Vi har hängt utanför mammas lägenhet och Leona har lekt i sandlådan. Det var jättefint väder, skönt! Nu är vi hemma och är lite småhungriga. Jag har ingen som helst fantasi när det gäller matlagning så att det får bli Oxpytt med ägg till. Det går snabbt att laga och det är gott!
 
Nu är Lionel lite gnällig, så jag får ta och amma honom...igen...

Blogg-appen, inte så bra!

Nja, kan inte påstå att jag blev frälst! Det var ju rolig att man kunde lägga upp bilder från mobilen, men man kan varken förhandsgranska, ha radbrytning eller redigera inlägg efter att man har publicerat dem! Inget slår blogg via laptop, men synd att jag numer har alla mina bilder i Iphone. Jag orkar inte för över dem till datorn och sedan lägga upp dem, så att därför blir det bildlösa inlägg för det mesta...
 
Jag kanske får bli bättre på att lägga in bilder från telefonen till datorn och sedan blogga från datorn...men det är lite tidskrävande...varje sekund i livet räknas haha...
 
Ja, men nu vet ni hur det ligger till och varför jag bloggar med mycket text och inga bilder. Inte helt självvalt, hade det varit smidigare så hade jag slängt upp lite fler bilder då och då (på mig själv, inte på mina barn)!
 
Betyg till bloggappen på en skala 1-5?
Det blir 2 från min sida...bara för att man kan lägga upp bilder...resten är...k.a.s.s.t! Jag ger appen en chans och bloggar därifrån då och då när jag inte har så mycket text att skriva och bara känner för att slänga in en bild!


Blogg-appen

Jag har laddat ner blogg-appen eftersom jag bloggar från min Iphone för det mesta måste jag testa detta! Jag brukar annars logga in på bloggen via Safari men då kan man inte lägga upp bilder som man har i telefonen, får se om det funkar nu!

Testing, testing...


Njut av din ungdom

Har inte varit på topp i ett par dagar och därmed inte heller särskild positiv! Känns som att min ungdom rinner iväg och jag blir gammal och grå snabbare än snabbt! Min kropp har förfalligt, jag är för gammal för att gå ut bland alla ungdomar speciellt nu när jag är tvåbarnsmamma, men jag vill känna mig levande! Jag tänker mycket på det förflutna och blir lite arg på mig själv att jag inte njöt mer!! När man är ung förstår man inte att det är så kort period av ens liv då allt man gör är acceptabelt, njut och lev säger jag till alla unga! Hur? Jag har ingen aning men gör det du tycker är roligt flera gånger om, dansa, sjung och njut av din skönhet, för att det varar inte för evigt!

Nu har jag inaktiverat Facebook

I did it! Jag säger inte att jag kommer att vara ifrån för evigt, men minst ett par månader i alla fall! Det känns skönt, men jag får se om jag får abstinens senare på kvällen eller när jag sitter med Iphone när jag ammar, då brukar jag alltid gå in på facebook. Abstinens eller ej, nu är det gjort :-)
 
Leona kommer inte att gå på dagis fram till 20de Augusti så att jag kommer att vara hemma med båda barnen dygnet runt från och med nu. Jag ska verkligen njuta av den här tiden tillsammans med mina sötnosar! Det känns underbart! Samma sak gäller fortfarande, jag lägger inte ut bilder på mina barn i bloggen eftersom att den är så offentlig. Jag kommer dock fortfarande att vara lika personlig och lägga ut bilder på mig själv då och då :-) En annan positiv sak nu när jag inte har facebook längre är att jag kommer att ha mer tid att uppdatera bloggen. Bra va? :-)

Inaktivera Facebook

Jag har funderat så många gånger, men aldrig tagit första steget! Jag kanske bara ska göra det? Jag pratar om att inaktivera mitt Facebook konto. Anledning? Jag har blivit beroende! 
 
Jag är såndär "jobbig" typ som lägger ut kort på barnen och blir exalterad när jag loggar in och ser röd markering på jordgloben uppe till vänster. Oftast blir man överöst med positiva kommentarer och man känner sig nöjd av alla fina ord som står skrivna. Vissa personer som kommenterar vet jag med all säkerhet att de aldrig skulle säga de orden personligen om de mötte mig på stan. Vad innebär det då? Jo, att det är sällan facebookvänner verkligen tycker de ord de skriver när de sitter bakom sin skärm. Jag har blivit ledsen och sårad om få personer har gillat min bild, vad säger det om mig? Osäker person som söker uppmärksamhet på helt fel ställe!
 
Jag känner att jag har blivit alldeles för beroende och det har jag varit ett bra tag nu. Det är väl inte meningen att jag ska leva via facebook? Tycker någon om mig så mycket så säger de det över en fika, eller ringer och smsar ibland, besöker mig osv. Jag vill inte vara sårbar längre! 
 
Jag hittade en blogg där en man skriver om Facebookfenomenet och han slår verkligen huvudet på spiken som man säger! Jag instämmer helt! Ni hittar hela inlägget här
 
Jag har svårt att bara göra det...jag känner för att trycka på "inaktivera kontot" knappen men det tar emot varje gång! Tror inte ens att någon skulle uppmärksamma om jag inte fanns med på deras vänlista längre! 
 
Vet ni vad jag ska göra?
Just Do It - Nike

Lionel

Jag har hört att vissa uttalar Lionels namn lite annorlunda än vad vi gör här hemma. Vi kallar honom Lioneeel med betoning på e medan vissa säger Liiionel med betoning på i
 
Båda funkar bra, men ville bara tala om hur vi säger :-)
 
Det går även bra att kalla honom Lion, Leo om man tycker att det är enklare, men än så länge kallar jag honom bara Lionel eller daaala, vilket är ett typ ett gulligt sätt att säga pojke på albanska. Pojke heter djal egentligen men jag säger det på bebisspråk och förlänger bokstaven a, daaaaaala haha :) Nåväl där fick ni en snabbkurs i albanska :-)

Semestern är slut!

Deli gick i väg till jobbet och nu börjar allvaret! Jag får ta hand om båda barnen själv på dagarna och även hushållssysslorna! Det kommer att bli tufft emellanåt men jag ska försöka njuta av min tid hemma! Dagarna går så fort så att det är inte långt kvar innan det blir dags för mig att återgå till mitt arbete igen. Jag börjar inte jobbar förrän efter nästa sommar så att jag har ju några månader kvar att njuta av tiden med mina barn. Leonas dagis stänger under hela Juli så att då får vi försöka sysselsätta oss så att hon har roligt. Dagarna kan bli lite långtråkiga för en treåring om man inte hittar på något skoj :-)
 
Vi har en del att fixa i ordning hemma också för att allt är inte riktigt på plats än. Det står fortfranade några paket i sovrummet med saker som vi inte vet vart vi ska ställa in. Herregud vad mycket saker vi har, det tar aldrig slut, vi slänger, skickar ner till källare, stoppar in i lådor och garderb och ändå finns det inte plats i slutändan! Jag ska försöka ta tag i det så gott det går. I köket ligger saker inte riktigt i rätt skåp och jag behöver flytta om en del, kanske slänga lite eller skicka ner till källaren. Vårt lilla "walk in closet" behöver också en omgång likaså källaren. Jag gick ner för att hämta en grej häromdagen och insåg hur mycket jobb det återstår där. Jag har ju inte varit engagerad i flytten så att jag behöver organisera saker och ting på mitt sätt, så fort motivationen och orken finns. Det blir tufft med en bebis och treåring hemma, men inom ett år kanske jag blir klar med allt haha.

RSS 2.0