Sista dagen i Augusti

Händer inget speciellt här hos oss på vardagarna! Jag sitter hemma med barnen och njuter så gott jag kan! Därför blir det inte så mycket bloggande från min sida. Jag har liksom inget speciellt att skriva. Igår tyckte jag att det var en tråkig dag. Leona var irriterande (lysssnade inte ett smack på vad jag sa, bara gjorde som hon behagade) och Lionel var gnällig. Jag var bara sur och utmattad när Deli kom hem. Han tog ut Leona till fotbollsplanen och sparkade lite boll och Lionel sov i ett par timmar, så att jag fick lite lugn och ro :-)
 
Ikväll ska vi besöka några vänner och deras lille son som är född tre dagar före Lionel. Jag ska efter städningen gå ner till stan med barnen och köpa något till lille pojken och hans två äldre bröder. Leona behöver ett par fina skor till bröllopet i September och jag behöver en hudfärgad underklänning till min nya tunika/klänning som är lite genomskinlig. Den ska jag ha på mig på jobbfesten den 21/9 :-) 
 
Leona har önskat sig hamburgare på McDonald's så att vi svänger förbi där sen och äter en onyttig och snabb lunch tänte jag. Det är Fredag så att det är helt OK med skräpmat :-) Jag ska bara städa färdig, ta på mig och barnen och sen går vi! Det känns lite jobbigt att ta tag i städningen ibland men det är så skönt när det är klart! Finns inget mer harmoniskt än en nystädad lägenhet tycker jag!

Förkyld

De senaste två nätterna har Lionel inte varit sig själv! Han har vaknat på natten och varit ledsen. När jag var på BVC på hans 4 månaderskontroll igår så sa hon att det kan bero på att han går igenom nån utvecklingsfas.

Inatt fick jag reda på anledningen - Lionel är förkyld! Nu förstår jag varför han har gnällt, inte kunnat få ro till att sova på dagarna, inte kunnat amma ordentligt, varför han har hostat ibland osv. Egentligen är allt detta uppenbara förkylningssymptom men jag trodde inte att bebisar kunde bli förkylda. Jag minns inte om Leona någonsin blev förkyld innan hon började dagis. Det kanske hon blev, men jag har faktiskt glömt/förträngt det!

Nu kommer jag att vara noga med att amma ofta så att han blir frisk igen. Själv känner jag mig också krasslig, jag har nästäppa och hosta. Lionel och jag har smittat varandra men jag hoppas att Deli och framförallt Leona blir skonade. Förkylningar är jobbiga!


Hål i tänderna

Jag var hos tandhygienisten idag för att jag betalar frisktandvård varje månad. Jag betalar den lägsta taxan för att jag har friska tänder...eller hade fram tills idag!

Idag upptäckte hon ett hål som ska lagas, ett "början på hål" och ett "eventuellt" hål! Tre jävla hål i tre olika tänder! Åh jag är så ledsen! Jag har inte haft hål i tänderna i 18 år, alltid skött mina tänder väl och så får jag det här beskedet! Jag har en rotfyllning som de lagade när jag var väldigt ung och den hade ett litet hål som inte hade gått in i djupet än. Hon sa att om hålet blir större där så måste de dra ut hela tanden. Herregud säger jag bara!

Graviditeten, allt småätande, sötsaker och att jag har misskött tänderna sen jag fick Lionel har orsakat detta! Nu har jag en bokad tandläkartid den 17/9 för att laga ena tanden. Sen ska de även fixa en bettskena för att jag biter ihop och skadar tänderna när jag sover. Sånt beteende kommer tydligen av "inneboende" stress och det går inte riktigt att kontrollera utan bettskena på nätterna.

Mitt humör är sådär just nu! Jag vill inte ha hål i tänderna :-(


Vikt och längd

Jag har fått frågan om hur mycket jag väger och hur lång jag är! Jag har svarat i kommentarsfältet med om ni har missat det så skriver jag ett inlägg (i brist på annat intressant).

Jag börjar med längd. Innan jag blev med barn var jag 168 cm lång men efter graviditeten med Leona krympte jag 1 cm!! Anledning? Jag har mycket mycket sämre hållning nu och kan inte riktigt räta min rygg. Så ja, på den frågan får jag svara att jag är 167 cm lång :-)

Då går vi till vikten nu då! Jag har bara gått upp mer och mer sedan gymnasiet! Under första året på gymnasiet vägde jag 51 kg, 54 kg andra året och 56 kg tredje året! När jag började högskolan gick jag upp till 58 kg och där stannade jag ett bra tag, tills jag flyttade ihop med Deli 2006. Då smög ett par sambokilo in sig men de gick jag ner och var åter på 58 kg igen. År 2007 slutade jag högskolan och började jobba (stillasittande jobb) och blev sjuk. Jag fick B12 brist och blev allmänt dålig och fick börja ta B12 sprutor och lite annan medicin (depression pga B12 brist, helicobacter som gav mig magsår, urinvägsinfektoner och lite andra besvär som jag inte kommer på nu)! Pga att jag fick ta så mycket medicin för mina besvär så gick jag upp 10 kg på 6 månader!! Jag blev frisk igen, slutade med all medicin och notan slutade på 68 kg! Det året blev jag gravid med Leona och gick upp omkring 18-20 kg och sen gick jag ner alla extrakilon efter 1,5 år och var nere på 68 kg igen!

Där höll jag mig tills jag blev gravid igen och under andra graviditeten gick jag upp 20 kg och vägde 88 kg dagen jag åkte in till förlossningen!

Nu har jag gått ner 12-13 kg och väger 75-76 kg. Jag känner mig själv och sålänge jag ammar kommer det inte bli nån större viktnedgång. Ett måste är att gå ner till 68 kg men min idealvikt är 58 kg. Den vikten kommer jag aldrig se på vågen mer, men går jag ner till i alla fall 62-63 kg så är jag nöjd!


Party party

Den 21/9 är jag bjuden på en fest med jobbet och den 22/9 ska jag på min kusins bröllop!

Jag har tackat ja till festen med jobbet men jag får se om jag kan gå eftersom Deli misstänker att han ska iväg på nån utbildning just det datumet. Han ska kolla upp det imorgon (måste nog påminna honom annars glömmer han)!

Min kusin gifter sig dagen efter och på hans bröllop ska vi alla fyra gå! Blir barnen jobbiga får Deli åka hem med dem och jag fortsätter dansa vidare haha. Jag har sedan ett tag tillbaka letat efter en fin klänning att ha på mig eftersom alla mina "gamla" festklänningar är för små såklart! Jag har för tillfället storlek 40 eller L. Alla mina gamla kläder är i storlek 38 eller M. Åh vad skönt det ska bli att bli av med den här övervikten nån gång i framtiden!! Hursomhelst efter att ha letat länge och gjort några "felköp" hittade jag äntligen drömklänningen! Den har precis vad jag letade efter, fin färg, fint material, fin design och döljer mitt problemområde dvs magen! Jag köpte den på Nelly Outlet för 75 kr, nästan gratis alltså haha!

Såhär ser den ut:


Från mage till rygg

Oj han kan visst vända sig från mage till rygg också, det har jag missat! Från rygg till mage har han vänt sig sen han var omkring 1-1,5 månad! Leona gjorde detsamma när hon var omkring en månad gammal! Båda mina barn är otroligt starka och att exempelvis hålla nacken stabil kunde båda göra efter nån vecka. Med Leona hade jag tid att lägga märke till varje steg i hennes utveckling medan Lionel bara överaskar mig för att jag har inte tid att koncentrera mig bara på honom hela tiden.
 

Han växer och utvecklas inför mina ögon men inget känns nytt utan när nån kommenterar att "oj kan han redan göra det" så tänker jag "vaddå han har väl alltid kunnat?". Det är lätt att se förbi sånt när man redan har gått igenom allt med första barnet. Varje utvecklingssteg Leona tog i början, gjorde jag det också. Nu är jag så trygg i min roll och allt går bara av farten! Att vara mamma för första gången är magiskt, men att få äran att få bli mamma igen är gudomligt!


Fyra månader

Idag blir min lille son 4 månader! Vart har tiden tagit vägen? Allt går så fort, jag hinner knappt med! Han har utvecklats så mycket och kan greppa saker, vända sig från rygg till mage, tycker om att leka och skrattar högt och charmar alla! Jag ammar honom fortfarande för att den här killen älskar tutte, han säger aldrig nej och njuter varje gång det är matdags! Han tycker inte så mycket om napp och ersättning men han tar det ändå om han måste haha. Åh jag är så kääär i honom, han är så underbar och så otroooligt SNÄLL!! Sover hela natten och är nästan alltid nöjd! Min älskade Lionel, du är bäst och jag älskar dig gränslöst mycket <3


Köksgardinen

Såhär ser mitt köksfönster ut just nu! Blommorna och krukorna som finns där för tillfället ska bytas så fort som möjligt. Jag kommer att köpa höga vita krukor och plantera in murgröna, även mjölkkannan ska jag fylla med blommor. I mitten av fönstret ska jag köpa en lampa med vit lampkjol, förmodligen modellen Elvira som hissgardinen :-)


13 kg

Viktnedgång på totalt 13 kg på 4 månader. Jag har 7 kg kvar till min inskrivningsvikt som var 68 kg. Den dagen jag åkte in på förlossningen vägde jag mig hemma och då stannade vågen på 88 kg!! Jag måste gå ner ca 17 kg total för att känna mig snygg, bekväm och nöjd! Lååång väg att gå men kanske nångång i framtiden... tiden får utvisa om det blir så :-)


Hissgardin till köket

Nu har vi köpt hissgardin till köket och jag ska försöka stryka och sätta upp den så fort som möjligt! Kanske senast imorgon? Jag lånade en bild som jag hittade på google, såhär vill jag ha det i mitt fönster, klockrent! Gardinen heter Elvira därav ett fint E i skrivstil :-)


Delis födelsedag

Igår fyllde min käre make år (13de Augusti). Eftersom det var en vanlig arbetsdag så kunde vi inte festa till det så värst mycket! Hans mamma sov över och var med på hans dag, jag lagade en god middag och senare på kvällen åt vi tårta när min familj kom över för att gratta. Från kl 20-23 spenderade min käre make tiden med att montera ihop vår fina TV bänk som levererades till oss på förmiddagen. Han var nöjd med dagen, jag blev nöjd över vår nya TVbänk, win-win situation!


Golvlampa

Det blir inget runt vitt bord till hörnet i vardagsrummet utan vi köpte en golvlampa istället! Imorgon kommer TV bänken och sen ska jag bara köpa vita blomkrukor och murgröna och sen är vardagsrummet klart...tror jag...


Inspiration

Jag har ideér hur jag vill inreda hemma men det gäller först och främst att få tid till att gå ut och leta efter rätt grejer. Jag hittar saker på nätet men jag tycker inte att en bild på en hemsida alltid stämmer överens med verkligheten! Jag tycker att vardagsrummet sakta men säkert håller på att bli "färdigt"! Måste bara beställa nya tapeter och sen är det fritt fram att låta idéerna bli verklighet. I köket fattas gardiner och i sovrummet fattas sängram+sängbord, sängkappa och att hänga upp gardinerna. Även i Leonas rum behövs gardiner.

 

Här är lite inspiratonsbilder på vad jag letar efter just nu. Stora vita krukor med rund murgröna och runt vitt sidobord till vardagsrummet. Mjölkkanna med nån växt i till köket och fotovägg med vita ramar till hallen! 

 

      


Då och nu

Jag var bara tvungen att dela med mig av den här fantastiska förvandlingen haha. 20 kg och 9 år skillnad mellan första och andra bilden :-)


Sommaren 2003

När jag hade den kroppen klagade jag hela tiden! Deli var så trött på tjatet då och nu lyssnar han inte ens när jag pratar om min vikt, han har blivit immun efter 12 år haha. Jag tror att jag var 19 år på det här kortet och vägde 20 kg mindre än idag. Nostalgi på hög nivå :-) Skönhet, ungdom och frihet, tiden när man hade allt men tog det för givet!


Vit TV-bänk

JAAA!!! Äntligen har vi hittat en TV-bänk som vi båda gillar. Precis i vår stil, antikvit matt färg och riktigt bra pris! Jag har visat den för Deli förut men då tyckte han inte om den, idag "hittade" han den själv och när han föreslog den blev jag inte ledsen precis haha. Beställde den nyss och kände en lättnad i kroppen! Som vi har letat i fyra månader, trodde nästan aldrig att vi skulle hitta "rätt" :-)


Uppdatering

Häromdagen skrev jag ett lång inlägg via Iphone och när jag skulle lägga upp en bild så stängdes hela blogg.se ner och allt försvann! Så störande! Vi mår i alla fall bra, sitter mest hemma pga regnet. Helgen har varit bra och vi har hunnit få vänner på besök, varit ute på shopping och ätit ute hela helgen, lagade inte mat en enda gång, me like :-) Vi köpte en taklampa som jag har velat ha länge, General från Mio och jag har även köpt ett par stövletter. Dessvärre skiftar stövletterna i färg för att tjejen som jobbar där gav mig fel sko. De är i mockaimitation och ena är ljusare än andra. Jag ska åka och byta när Deli kommer hem och kan passa barnen. Annars är det lugna puckar, inga planer vi tar dagen som den kommer. Vi har det lite tråkigt hemma ibland pga vädret men mestadel njuter jag av tiden jag spenderar med barnen!


En månad utan Facebook

Idag är det en månad sedan jag valde att gå ur Facebook! Det har inte varit svårt eller jobbigt på nått sätt, bara skönt! Jag är glad att jag gjorde det och just nu känner jag inte för att gå med igen! Vill jag ha kontakt med vänner så gör jag som på den gamla goda tiden, ringer eller smsar, mycket roligare och mer uppskattat :-)

Första smaken

Lionel har hittills endast livnärt sig på bröstmjölk och ersättning då och då. När han bli fyra månader tänkte jag börja med första smakportionen i form av mosad majs eller mosad morot, som är brukligt när man introducerar fast föda till små bebisar. Idag gick Deli händelsen i förväg och gav Lionel den första smakupplevelsen och det blev...glass!!! Jag blev inte glad men Lionel älskade den, han till och med höll i glassen själv och ledde den till munnen. När Deli tog glassen blev lillgrabben riktigt arg! Det blir ingen mer glass på ett tag för Lionel men då vet vi att han är en normal unge och gillar glass, som de flesta barn alltså!


Tapeter

Vi måste beställa tapeter till lägenheten. Alla tapeter förutom i sovrummet ska bytas i nuläget, sovrummet sparar vi till nått senare tillfälle när vi samlar ihop mer pengar i fonden! Vi ska även beställa en TV-bänk, som vi ska designa/bygga själva på IKEAs hemsida och jag tror att den kommer att bli jättefin i vårt vardagsrum, vit såklart hehe! Jag har googlat lite tapetinspiration och i vardagsrummet vill jag ha texten som en fondvägg och resten ska vara vitt. Vitt ska det även bli i hallen, Leonas sovrum och i köket. Vårt rum har redan vita tapeter med långa ränder, helt OK för tillfället. I köket vill jag ha en världskarta som fondvägg, så snyggt!


Försäljning och Retur

Jag fick mitt paket från H&M igår och där fanns sjalen, linnet och den vita toppen. Koftan kommer om två veckor. Sjalen var fin men både linnet och toppen var för stora eftersom jag tog L, men det gör inget, de krymper i tvätten. Den vita toppen satt otroligt fult på mig, såg ut som ett tält på mig. Den hade inte så smikrande form heller, för bred och för kort och den hängde inte snyggt. Jag köpte den för 75 kr på rean och att retunera den kostar 37kr så att det känns ganska meningslöst att retunera. Men jag vill inte ha en topp i min garderob som jag aldrig kommer att ha på mig så att det smartaste är väl att retunera ändå. Jag har aldrig skickat tillbaka varor jag har beställt från nätet, gillar jag inte dem så brukar jag ge bort dem, men den här skulle jag inte kunna ge bort till någon. Jag kanske ska retunera den bara för att testa hur processen går till? Det handlar liksom inte om många kronor, så att då kan man lika gärna prova hur returer går till ;-) Jag får se hur jag gör!
 
Jag har lagt ut en annons på blocket och fick sålt min underbara fina taklampa som jag har älskat i så många år, men den passar inte i vår nya inredning. Istället för att skicka ner den till källaren passade jag på att sälja den. Fick sålt den för 100 kr så att det handlar inte om många kronor, men bättre än att den bara samlar damm i källaren. Jag fick betala dubbla annonsavgifter för att jag la ut den i fel kategori och då får man tydligen inte pengarna tillbaka. Men nu har jag lite pengar tillgodo om jag vill lägga in en annons i framtiden. Då gäller det bara att passa på att sälja nått haha. Jag la även ut lite krimskrams som jag hittade när jag rensade några skåp i köket. Jag har organiserat lite efter min smak där och nu är jag lite mer nöjd. Det går framåt hehe.
 
Såld för 100 kr. Jag älskade den här lampan en gång i tiden :-)
 
   
La även ut servettringar, värmeljushållare, kronljus och aromaoljor på försäljning. Får se om jag får nått av det sålt, annars åker det ner till källaren och gör ingen nytta där...
 
 
 

RSS 2.0